Son derece açık sözlülerdir! Öğretmekten çok hoşlanırlar. Yargı duyguları ön plandadır. Yüce ruhlu ve cömertlerdir. Yay burcu, Zodyak’ta dokuzuncu evde bulunur. Yönetici gezegeni olan Jüpiter, kişinin ruhsal yaşamını, öğrenimini, uzun yolculuklarını, kanuni işlerini, düşlerini, uzak ülkelerdeki durumunu etkiler. Dokuzuncu ev, din, felsefe, kanun ve kişisel eğitimi temsil eder. Uygarlığa yerleşen bütün kurumlarla bağımlı etkenleri de belirtir. Öğretim ve yayıncılık gibi kuşaklara aktarılan bilgiler ve kuramlar da bu evin kapsam ve etkisine girer. Dokuzuncu ev, düşleri, plancılığı, ders çalışmayı ve kişinin kendini kanıtlaması için yapacaklarını etkiler. Uzun yolculuklar, yabancı ülkeler, uzak akrabalar ve insana ders verme durumundaki kişilerle bağlantılarla da doğrudan ilgilidir. Dokuzuncu evdeki burcun ait olduğu grup ve buradaki gezegenler, kişinin öğrenim, yolculuklar, uzak ülkelerdeki yaşam ve uzaklardaki insanlarla iletişimi konusunda nelerle karşılaşacağını açıklar.
Çok sıkılgandır ve her şeyi tadında bırakmak ister. Uzun ilişkilerden hazzetmezler. Onlara bir şeyi bir kere söylerseniz yeterli olur.
Suskun olan Yay’lar konuşmaktan pek hoşlanmazlar. Üne kavuşma duyguları vardır ve bu yönde hareket ederler.
Genel anlamda hayatlarında kıskanç olarak tanımlanmayan Yaylar, söz konusu insan ilişkileri olduğu zaman farklı bir tutum sergileyebilirler. Değişken tavırları, ne yapacaklarını bilememezliklerinden kaynaklanır ve Yaylar, en çok kıskandıkları zaman nasıl davranması gerektiklerini bilemezler. Doğal bir tepki olarak hislerini belli etmeye meyilli Yaylar, çevreleri tarafından zaman zaman takıntılı ve uzlaşılmaz olarak nitelendirilebilirler, ancak bu davranışlar, onların kıskançlık duygularını saklama çabasından başka bir şey değildir. İlişkilerinde beklenmedik şekilde kıskanç ve sınırlandırıcı bir tutum sergileyebilirler. Kıskançlıklarını açıkça dile getirmeyi tercih etmedikleri için hareket ve davranışlarıyla karşısındakinin anlamasını beklerler. Bu tutumları karşısında partnerleri kayıtsız kalırsa, o zaman tepkileri daha fazla büyür. Kıskanç bir Yayı yatıştırmanın yolu, onu anlamaktan geçer.
Yay’ın düşüncesi hayatımızın görünürdeki tüm gelişigüzelliğinin arkasında müthiş bir Düzen olduğuna güvenmektir. Bu düzenin anahtarını deneyimle, araştırmayla, günlük yaşamın akıl köreltici kalıplarını kırmaya istekli olmakla bulur. Değişik düşünce biçimlerine açık kalma ihtiyacında olan Yay'ın bunun için seçebileceği yöntemlerden biri yolculuktur. Böylelikle kendisininkinin dışında kalan kültürlerle gönüllü, açıkkalpli ilişkiler geliştirilebilir. Esas düşüncesi hem iç, hem de dış dünyanın ufuklarını genişletmektir.
Küresel olarak elde edilmiş ve saklanmış tüm bilgilerin ve verilerin, herkes için ulaşılabilir olmasından ve seyahat yoluyla ufukların genişlemesinden mutluluk duyar. Zodyak'ın filozofu olarak izin göreviniz,ortak bilinci anlayabilmek için , beşeri olayların yansımalarını araştırmaktır. Şimdi her zamankinden daha çok bu alandaki olağanüstü yeteneğiniz insanlara cesaret verecek ve takdir edilecektir.
Karşı tarafın duygularını tartar. Güvenirse kalbi artık karşı taraf için çarpar. Onu düşünmediği tek bi an bile yoktur.
22 Kasım – 21 Aralık
Elementi :Ateş
Gezegeni :Jüpiter
Uğurlu Sayısı ve 7
Uğurlu Rengi :Eflatun, Mor, Koyu Mavi
Uğurlu Günü Perşembe
Uğurlu Metali :Kalay
Uğurlu Çiçekleri :Karanfil
Uğurlu Taşları :Akik, Ametist, Garnet, Lapis, Malakit, Safir, Sodalit, Topaz, Turkuaz
Ateşli, hevesli, enerjik ve hayat dolu / Değişken, uyumlu ve dağıtan
**Bir Yayın Aşkı gerçeğin ta kendisidir. Dokunamazsın ama dibine kadar hissedebilirsin.
**Özgürlüğün kısıtlanmaya başlandığı an deliye dönüyorsun. Özgürlüğüne çok düşkünsün, NET!
**Herkes hata yapabilir önemli olan hatalardan pişmanlık duymak. Sen hiç değilse diğerleri gibi pişkin pişkin suratsızlık yapmıyorsun.
**Güzel haberler yakında keyiflen. Yeni kararlar alırken kendine güvenmeyi ihmal etme aldığın kararlar hayatın için olumlu.
**Bazılarını çatlatmak için bütün mutluluğunu gözler önüne seriyorsun. Aferin iyi de yapıyorsun. Süper aynen böyle devam.
**Mutluluk denizinde kulaç atmak gibidir Yay'la beraber olmak. Sevdiği kişiye mutlu eder yeter ki haketsin.
**Onca olaylara rağmen nasıl hala iyimser kalabiliyorsun?
**Bir insan bu kadar rahat olur mu ya dünya umrunda değil kendi bildiğini yapmaya bayılıyorsun esprili ve pozitifsin.
**Mutsuz olduğu zaman kaybettiği tüm mutluluğu sevdiği insanın sesinde bulur bir Yay.
**Ne kadar güler yüzlü olursa olsun tersi inanılmaz pistir. Hak edene haddini bildirmekte onun üstüne yoktur.
**Döneklerle işi olmaz bir Yayın.
**Cenneti yaşatmayı da bilir bir Yay Cehennemi tattırmayı da. Hangisini hak ettiğine kalmış
**Şüphe. Karşısındaki insan dediğine inanmıyor ve ondan şüpheleniyorsa yandı. Çünkü onun özü sözü birdir.
**YAY Burcu SEVERSE: "Ayı yavrusunu severken öldürürmüş" deyimi bu burçların üzerine adeta bir kıyafet gibi oturur.
**Sivridilli ve açık sözlüsün. Aşk konusunda çekingensin. İlk adımı karşıdan bekleyip duyguların içine atıyorsun.
**Bir Yay ile birlikte olmak hayat yolunda heyecanlı cesur adımlarla ellerini brakmadan ilerlemek demektir.
**Yay burcu kolay kolay birinden nefret etmez ama nefret ederse asla affetmez.
**Bir Yayın sana kalbi kırık uyumasına izin verme
**Senin bu ölümüne dürüstlük takıntını napıcaz bilmiyorum ama biraz da olsa yalan söylemeyi öğren.Beyazından başla, gerisi gelir nasılsa.
**"Yay" dan bir adım uzaklaşırsan, O senden koşarak gider. İnan kaybetmek istemezsin.
**Bir yay bana ne yapabilir ki diye asla düşünme.Öyle cümlelerle hayallerini yıkar ki hayatın boyunca asla telafi edemezsin.İçine oturur.
**Kendin gibi birini aradıkça zaman kaybediyorsun. Şunu unutma ki; kimse senin gibi olamaz. Huyu huyuna azıcık benzese yeter.
ALINTIDIR..
**Döneklerle işi olmaz bir Yayın.
**Cenneti yaşatmayı da bilir bir Yay Cehennemi tattırmayı da. Hangisini hak ettiğine kalmış
**Şüphe. Karşısındaki insan dediğine inanmıyor ve ondan şüpheleniyorsa yandı. Çünkü onun özü sözü birdir.
**YAY Burcu SEVERSE: "Ayı yavrusunu severken öldürürmüş" deyimi bu burçların üzerine adeta bir kıyafet gibi oturur.
**Sivridilli ve açık sözlüsün. Aşk konusunda çekingensin. İlk adımı karşıdan bekleyip duyguların içine atıyorsun.
**Bir Yay ile birlikte olmak hayat yolunda heyecanlı cesur adımlarla ellerini brakmadan ilerlemek demektir.
**Yay burcu kolay kolay birinden nefret etmez ama nefret ederse asla affetmez.
**Bir Yayın sana kalbi kırık uyumasına izin verme
**Senin bu ölümüne dürüstlük takıntını napıcaz bilmiyorum ama biraz da olsa yalan söylemeyi öğren.Beyazından başla, gerisi gelir nasılsa.
**"Yay" dan bir adım uzaklaşırsan, O senden koşarak gider. İnan kaybetmek istemezsin.
**Bir yay bana ne yapabilir ki diye asla düşünme.Öyle cümlelerle hayallerini yıkar ki hayatın boyunca asla telafi edemezsin.İçine oturur.
**Kendin gibi birini aradıkça zaman kaybediyorsun. Şunu unutma ki; kimse senin gibi olamaz. Huyu huyuna azıcık benzese yeter.
ALINTIDIR..