• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yavrumu nasıl emanet ederim

Celik198408

Çok mutlu
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2008
1.602
213
648
40
Diğer
:ecrin_bebek:evettt oğlumla doya doya geçirdiğim güzel anlar bitiyo:gitme: 1 eylülde işe başlayacağım şimdiki sorunum ise bakıcı bi çok seçenek var dışardan baktığında çoğu uygun geliyo ama iş ciddiye binince hiç birine bırakamıyorum :utangac:

şimdiben seçenekler arasında orta yaşlı 35-40 daha önce çocuk bakmış kendi 2 çocuğuda büyümüş birine daha yakınım aklıma yattı gibi ama en baştan eğriyi doğruyu konuşup sonradan problem yaşamak iistemiyorum

aralık anneleri siz olsanız bakıcıyı anlamak için ne sorardınız ve ondan ne taleplerde bulunurdunuz mesela haftalık oyucaklarını kaşığını tabağını kaynatması gibi zemuszemus

yardımlarınızı bekliyorum kadını görünce oğlumu bırakacağım aklıma geliyo ve hiç birşey soramıyorum sizin söylediklerinizi de derleyip yazılı olarak sunarım artıkkafamçokkarıştı

canim zor bi durum çalişmak ve bebegini bakıcıya emanet etmek ama günümüz koşullarinda malesef mecbur kalıyoruz..ben olsam bakıcıya ilkönce eline bogazinda kalacak herhangi bişeyvermemesini,yemeklerini düzgün yedirmesini,yere düşey bi şeyi yıkamadan vermemesini(bazıları aman nolacak mikrobada alişsin der)yemek yedirirken çok dikkat etmesini söylerdim ama aklima gelen bunlar geldikcegene yazarim canim...hayırlısı olsun

tabiki temzilige çokönem vermesi gerekiyor mesala altini degistirdikten sonra mutlaka ellerini yıkayıp öyle bebege temas etmesi gerekir..

çok haklısın tedirgin olmakta umarım gönlüne göre iyi biri denk gelir benim sana tek tavsiyem etrafımda çok yasadım arkadaslarım genelde para veriyoruz evimizin işini yapsın yemek yapsın gibi isteklerde fazlaca bulundukları için bebekler tüm kısı hasta geçirdi benim kanımca bakıcı o işleri yetiştireyim derken bebeği düzgün bakamadı bakıcıya öncelik herzaman bebeğin eğer zamanın kalırsa şunları bunları yap denebilir..bu benim nacizane fikrim..

içinin tam anlamıyla rahat etmesini istiyorsan, işe başlamadan 2 hafta önce bakıcıyı işe başlat. ilk hafta birlikte bakın, bu arada bakıcının bilmesi gereken her şeyi anlatma fırsatın olur.
ikinci hafta bebeği sadece ona baktır, bu sayede onun eksikliklerini farkedip uyarma şansın olur.

en önemlisi bakıcıya güvenemediysen, yenisini bulmak için zamanın olur. ama çalışıyorken, bakıcı değiştirmek çok zor olur. o nedenle iki hafta önce başlatki aklında soru işareti kalmasın.

çok sağolun arkadaşlar çok iyi oluyo fikirlerinizi öğrenmem ceyremcim ben kendi yemeğimi kendim yaparım temizlik konusundada çocuk için onun oynadığı yattığı odasını süpürsün silsin yeter çocuğun bulaşıgı ütüsü falan olur yani yoksa gel camımı sil yemeğimi yap demem yoksa çocuğa vakit kalmaz haklısın zaten uyanık olduğu müddetçe sadece onunla ilgilensin isterim

1 eylülde seminerler başlıyo okul müd izin alır ekerim biraz okullar açılana kadar 20 25 gün beraber oluruz ya kadın efe ye ay çok tatlı maşallah dedi sevdi falan kıskandım mı bilmiyorum ama sanki pek samimi değilmiydi kızıda eşimin öğrencisi terbiyeli ama pek başarılı değilmiş annemi bekliyorum kesin kararımı o gelince vericem tecrübe daha iyi anlar

evladını başkasına bırakmak çok zor bunu her sabah yaşıyorum birbuçuk aydır bakıcıya bırakıyorum kendi evinde bakıyor ama ben hala alışamadım.ama en azından gözüm arkada değil kadın temiz titiz ha bana batan hareketleri oluyor bazen ama kadın kötü niyetle yapmıyor daha ilk verirken dediki ben çoçuğa kendi evladım gibi bakmak istiyorum rahat olmak istiyor yani bu sebeble rahat davranıyor.ama oğlum alıştı ona seviyor.kıskanmak evet bu doğru ben hala kıskanıyorum ama yapacak bişi yok.bende elifcino ile aynı şeyi düşünüyorum eğer bakıcı bebeğe nerede bakacaksa son iki hafta o ortamda vakit geçirin ve bırak bebeğine bakıcı baksın ki çoçuk alışsın yoksa ikinizede çok zor olur canım biz yaşadık.çok zorlandı oğlum ortama ve kadına alışmakda.önceden aynı ortamda vakit geçirin canım.

sağolun arkadaşlar bide kadının sigara kullanıp kullanmadığını bilmiyorum kadın çocuğun yanındaiçmese dahi ( ki kesinlikle izin vermem) olmaz onuda sorayım kreşe başlayana kadar bizimle olabilecek mi bunlar aklıma gelenler

çelik annem
öncelikle Allah kolaylık versin
başkasına bırakmak eminim çok zordur...
öncelikle sigara çok önemli bir konu
kesinlikle içmeyen birini tercih et.
ayrıca hani çocuun eşyalarını haftada bir kaynatma meselesi demişsin ya
bence o işlerin hepsini kendin yap
kadın sadece oğlunla ilgilensin
hatta çorbasını bile bir gece önceden kendin yap
kadın ertesi gün yedirsin
kahvaltısını da sabah evden çıkmadan kendin hazırla.
bu gibi şeyleri başkasına bırakma derim ben...
o sadece bebeğe baksın. yedirsin içirsin.
altını temizlesin.
evet biraz yorucu olabilir ama
inan için huzurlu olur.
bir de bebeğe bakan kişi pratik zekalı olmalı.
yani ne zaman ne yapacağını bilmeli.. pratik çözümler bulabilmeli her durumda.
oyun oynamayı da sevmeli.
oyun bebek gelişimi açısından çok önemli çünkü.

bir de mümkün olursa kadının evini git gör.
kişinin temizliği en çok kendi evinden belli olur.

çelikcim Allah kolaylık versin.
inş gönlüne göre içine sinecek birilerini bulursun.
coco tam da benim yazacaklarımı yazmış.
yemek konusunda özellikle birebir katılıyorum.
kesinlikle sen hazırla minik efenin yiyeceklerini corbalarını..
ona yedirmesi kalsın.
hiç kimse bir bebeğe annesi kadar özenemez çnkü yemek hazırlarken.

cok zor bir durum,Allah kolaylık versin çelik annem..

Bu arada seminerler 7 eylülde başlayacakmış. Bu size 1 hafta daha kazandırır. Benimkine kayınvalidem baktı, çocuk alışık olduğu için güçlük çekmedi ama diğer arkadaşların tavsiyelerine katılıyorum. Bakıcıyla birlikte ilgilenmek çok işe yarıyor. Biz kayınvalidemle öyle yaptık. O baktı, ben de kafama takılanları söyledim. Özellikle ne zaman uyuyacağı, ne zaman yemek yiyeceği, nasıl uyutulacağı konularını konuşmalısın. Gereğinden çok uyutabilir, yanlış zamanda besleyebilir, farklı uyuma stillerine alıştırıp seni zorlayabilir. Birlikte bakarsanız hiç zorlanmazsınız. Yemeklerini de kendin hazırla, ona bırakma. Ben hep kendim hazırladım. Allah kolaylık versin.

canım seninde mesai başlıyor demek hayırlısı nı diliyorum ilk önce çok zor olacak kendini buna hazırla bakıcı seçimi çok zor benim şükür annem bakıyor ama bakmasaydı bende çok düşündüm ilk olarak bebeğini emanet edeceğin kişinin temizline sigara içip içmedine ve en önemlisi ALLAH korkusunu anlamaya çalış bir arkadaşım eğer bebek ona bakacak kişiyi görünce aglıyorsa o kişiden vazgeç demişti bende sana diyeyim sonra bebeğinin eşyalarının temizlini sen yap yiyeceklerini akşamdan hazır et bakıcıya bırakma sadece nasıl kullanacagını anlat ve mutlaka 2 hafta önceden bakmaya başlasın sen yanlarında ol anlarsın zaten bir süre sonra nasıl bakacagını mutlaka kötü yanı varsa açık verir ALLAH yavrularımızı kötülüklerden korusun içini ferah tut dilerim çok iyi bir bakıcı bulursun

ARKADAŞLAR YORUMLARINIZ ıÇıN TEK TEK TEŞEKKÜR EDERıM DEDıKLERıNıZı YAPACAĞIM SAYENıZDE KAFAMDA NEYı NSL YAPACAĞIM OTURDU 183621 CNM HABERıNE ÇOK SEVıNDıM SÜPER OLMUŞ 1 HAFTA DAHA EVDEYıM sırnaşık şey:sm_cool:

Back