Yavru Kedi Bakımı

etimekk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2013
148
8
Bir hafta önce, bahçeden gelen kedi sesleri bir gün boyunca sürünce dayanamadım ve kedileri aramaya çıktım. Ben yaralı bir kedi beklerken 5 küçük yavru kedi buldum. Kordon bağları doğdukları keseye yapışmış açlıktan sesleri kısılmıştı. Yalnız oldukları içinde fazlasıyla üşümüşlerdi... Dayanamayıp eve aldım.

O günlük mecburen pastorize süt içirdim. Eczaneden en küçük boy biberon aldım fakat ağızlarına sığmadığı için içemediler. Bende silindir seklinde olan aseton kutusunu boşaltıp iyice yıkayıp onunla içirdim. Ucu minik olduğu için çok da güzel içtiler. Sıcak kalmaları içinde yanlarına sıcak su torbası koydum 4 saatte bir değiştirdim sularını. Ertesi gün kedi biberonu aldım. Normal süt kedilere yararlı olmadığı için anne sütü yerine geçen ÜLKER HERO BABY 1 aldım. Sizde öksüz bir kediye bakıyorsanız ya veterinerlerden KEDİ MİLK ya da ÜLKER HERO BABY 1 kullanın.

Kedilerimizin 9. günü :) iki yavrumuz öldü ne yazık ki.. Üç yavrumuzun gözleri açılmaya başladı maviş maviş bakıyorlar etrafa 2 gündür.

Kedi tuvaleti çok önemli ben kedilerden birinin poposunu tahriş etmişimnasıl oldu hala anlayamıyorum. Popo kısmı tahrış olduğu için sürekli altını ıslatıyordu. O haline dayanamdım ve hemen veterinere götürdüm. Veteriner çişini yaptırmak içi ıslak pamukla sadece bir kez dokunup orayı uyarsam yeterli olacağını söyledi. Bende uyguladım fakat yaralanmıştı işte. 2 günde sürekli altını ıslatıp vücudunun ıslak kalması yüzünden önce vücudunda beyaz minik sivilce gibi akneler çıktı. Daha sonra o akneler kocaman olup koptu ve koptuktan sonra derisi görünmeye başladı. Büyüyen sivilcelerin kopması bir gün içinde oldu ve o açı çektikçe çok uzuldum, endişelendim. Ertesi gün veteriner kliniği yerine hayvan hastahanesine götürdüm. Doktorlar çok fazla ıslakta kaldığını sürekli kuru tutmam gerektiğini söylediler.

Tentürdiyot ile yaralı yerlerını temizlediler. Ve eczaneden antibiyotik krem almamı söylediler. Kremin adı BACTROBAN POMAD. Kremi sürüp sürekli altını sildim. Krem bir günde yaraları iyileştirdi. Şimdi çok iyiler.

Kedi yavrularında akne sivilce ne nasıl geçer diye yazıp araştırma yapmıştım sabaha kadar fakat bulamamıştım o yüzden bu durumda olan arkadaşlarımız varsa korkmasın krem ve sürekli yavruyu kurulayarak bu yaralardan kurtulabilirsiniz.

Benim yavrucuklarım şu anda çok iyiler. Gözleri açılmaya başladığından beri fazlasıyla hareketliler. Umarım hiç birşey olmaz ilk adımlarını görebilirim yavrularımınnnn :))

canım o yavrulara bizim de minik bi katkımız olsun. eşim veteriner hekim sormak istediğin her şeyi sorabilirsin..

canım o yavrulara bizim de minik bi katkımız olsun. eşim veteriner hekim sormak istediğin her şeyi sorabilirsin..

Çok teşekkür ediyorum gerçekten şu anda yine internete odaklandım araştırma yapmak için. Yavrulardan biri hepsinden çok hareketli hepsinden çok yemek yiyordu sesi daha çok çıkıyordu fazlada tombiş olduğu için diğerlerine göre onu ayrı bi sevdik ton ton diye fakat şu anda bir sorun var anlamıyorum. Çişi koyu sarı olmuş daha önce hiçbirinde olmamıştı bu bide hareketleri pasifleşmiş uyandıklarında ya da uyandırdğımda kutunun kenarlarına tutunurdu asılı kalır orda çıkmak için çabalardı ama hıç bişey yapamıyor sütte çok az içti biberonu vakumlardı çok endişeliyim inan tüm yavrularda bi rahatsızlık olunca ölecekler diye uyuyamıyorum sabh uyandığımda öldüklerini görmek istemiyorum korku oldu içimde..

Hayvan hastahanesinde sağlıklı olup olmadıklarını sorduğumda veterinerler hareket ettikçe sağlıklıdır hiç yerlerinde durmuyor bunlar iyi demişti oldukça rahatdım şu an ki halini görünce napıcağımı bilemiyorum sadece parmağımı ağzına verdiğimde dakikalarca oynuyor emiyor sadece o sırada hafif canlı sizce nasıldır, duyarlılığınız için çok çok tesekkür ederim.

Son düzenleme:
Kedimiz öldü az önce ne yazık ki.. En sağlıklısı o diyebilirdim ama nasıl oldu hala anlamıyorum. Kakasını yapmadığı için diye düşünüm sürekli karnına masaj yaptım ama olmadı yaptıramadım ve kendiside sabaha karşı 4 gibi ıkınmaya başlamıstı çok az dışkıladı fakat yapamıyordu. Tahmin ettiğim gibi kaka yapamama sebebiyle zehirlendi sanırım.

Hepsi aynı mama ile besleniyor diğer ikisi tuvaletlerini çok iyi yapıyorlar hatta sabh uyandığımda kendileri bile yapmış oluyordu. Ben iki gündür şişman olanda kutuya yapanlardandır dıye düşünüyordum ama değilmiş.Bu durumda dün kaka yapmadığı 4. gündü. Çünkü 4 gün önce tuvalet yapması için hepsiyşe uğraştığım gibi onla uğraşmıştım fakat yapmadı.. Ertesi günde aynı şekilde... 3. gün zaten kutuda tuvaletleri vardı o şekilde rahatlamıştım ama yanılmışım..

Ben bu yavruları almakla onlara iyilik mi ettim kötülük mü bilemiyorum artık 5 yavrudan 2 tanesi kaldı.. İnşallah onlara bişey olmaz

Annesiz yavru kedi bakımı zordur..
Eğer siz almasaydınız hepsi birden ölürlerdi muhtemelen..
Duyarlılığınız için kutlarım..
Bebeklerle beraber mutluluklar dilerim..

Annesiz yavru kedi bakımı zordur..
Eğer siz almasaydınız hepsi birden ölürlerdi muhtemelen..
Duyarlılığınız için kutlarım..
Bebeklerle beraber mutluluklar dilerim..

Çok teşekkür ederim.. Özenerek bakıyorum ama çok küçükler sonuç olarak ölüncede insan baya bir kötü hissediyor.
Çişi yüzünden hastalanan en kötü durumdaydı allah korusun şimdi çok çok iyi.. O haldeyken böyle iyileşince birisi hastalandığında umut ediyor insan bu da iyileşir diye ama güçlü olamıyorlar. İki bebeğin yürüyebildiğini görürüm inşallah :)

Canım çok acil bişey sormam lazım.. bugün günler sonra yavrudan ayrı ilk kez 5 saat kadar dışarda olmam gerekiyordu kedinin yanına sıcak su torbasını koydum mamasını yedirdim ve çıktım eve gelir gelmez mamasını hazırladım fakat gözleri matlaşmıştı ama eskisi gibi oldukça hareketli bu sizce ne anlama geliyordur ve en önemliside isal olmamasına rağmen kakasında kan vardı kaka yaparkende oldukça zorlandı bağırdı durumu kötümü eşiniz doktor olarak ne düşünüyor çok mu kötü durumu ?

oldukça hareketli ama özleri matlaşmış dışkısı kanlı isalde değil sorun ne anlayamıyorum

Bir hafta önce, bahçeden gelen kedi sesleri bir gün boyunca sürünce dayanamadım ve kedileri aramaya çıktım. Ben yaralı bir kedi beklerken 5 küçük yavru kedi buldum. Kordon bağları doğdukları keseye yapışmış açlıktan sesleri kısılmıştı. Yalnız oldukları içinde fazlasıyla üşümüşlerdi... Dayanamayıp eve aldım.

O günlük mecburen pastorize süt içirdim. Eczaneden en küçük boy biberon aldım fakat ağızlarına sığmadığı için içemediler. Bende silindir seklinde olan aseton kutusunu boşaltıp iyice yıkayıp onunla içirdim. Ucu minik olduğu için çok da güzel içtiler. Sıcak kalmaları içinde yanlarına sıcak su torbası koydum 4 saatte bir değiştirdim sularını. Ertesi gün kedi biberonu aldım. Normal süt kedilere yararlı olmadığı için anne sütü yerine geçen ÜLKER HERO BABY 1 aldım. Sizde öksüz bir kediye bakıyorsanız ya veterinerlerden KEDİ MİLK ya da ÜLKER HERO BABY 1 kullanın.

Kedilerimizin 9. günü :) iki yavrumuz öldü ne yazık ki.. Üç yavrumuzun gözleri açılmaya başladı maviş maviş bakıyorlar etrafa 2 gündür.

Kedi tuvaleti çok önemli ben kedilerden birinin poposunu tahriş etmişimnasıl oldu hala anlayamıyorum. Popo kısmı tahrış olduğu için sürekli altını ıslatıyordu. O haline dayanamdım ve hemen veterinere götürdüm. Veteriner çişini yaptırmak içi ıslak pamukla sadece bir kez dokunup orayı uyarsam yeterli olacağını söyledi. Bende uyguladım fakat yaralanmıştı işte. 2 günde sürekli altını ıslatıp vücudunun ıslak kalması yüzünden önce vücudunda beyaz minik sivilce gibi akneler çıktı. Daha sonra o akneler kocaman olup koptu ve koptuktan sonra derisi görünmeye başladı. Büyüyen sivilcelerin kopması bir gün içinde oldu ve o açı çektikçe çok uzuldum, endişelendim. Ertesi gün veteriner kliniği yerine hayvan hastahanesine götürdüm. Doktorlar çok fazla ıslakta kaldığını sürekli kuru tutmam gerektiğini söylediler.

Tentürdiyot ile yaralı yerlerını temizlediler. Ve eczaneden antibiyotik krem almamı söylediler. Kremin adı BACTROBAN POMAD. Kremi sürüp sürekli altını sildim. Krem bir günde yaraları iyileştirdi. Şimdi çok iyiler.

Kedi yavrularında akne sivilce ne nasıl geçer diye yazıp araştırma yapmıştım sabaha kadar fakat bulamamıştım o yüzden bu durumda olan arkadaşlarımız varsa korkmasın krem ve sürekli yavruyu kurulayarak bu yaralardan kurtulabilirsiniz.

Benim yavrucuklarım şu anda çok iyiler. Gözleri açılmaya başladığından beri fazlasıyla hareketliler. Umarım hiç birşey olmaz ilk adımlarını görebilirim yavrularımınnnn :))

Aseton şişesi ile içirilirmi hiç!Nasıl böğle bir şey yaptınız aklım almıyor :KK70: :KK70:

Allah sizden razı olsun, çok güzel birşey yapmışsınız. Şimdi onlar annesiz bazı şeyleri öğrenemeyecek, zorlanacaklar. Şu bir haftayı da bir atlatsalardı birazcık büyüselerdi. Zor onlar için. Dışarda kalsalardı öleceklerdi. Şimdi yaşama şansları var.

Umarım sağlıklı büyürler. Kolaylıklar dilerim.

Allah sizden razı olsun, çok güzel birşey yapmışsınız. Şimdi onlar annesiz bazı şeyleri öğrenemeyecek, zorlanacaklar. Şu bir haftayı da bir atlatsalardı birazcık büyüselerdi. Zor onlar için. Dışarda kalsalardı öleceklerdi. Şimdi yaşama şansları var.

Umarım sağlıklı büyürler. Kolaylıklar dilerim.

Çok saolun kalan 2 yavruya dahada iyi bakmaya çalışıyorum nefeslerini izleme derecesine geldim artık ins bunkara hiç bir şey olmaz bu cuma 3 haftalık olacaklar risk dahada azalmış olur diyorlar ins öyledir

X