Yavru Karga Arıyorum.

fillintheblanks

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2011
6
0
Kargalara uzun süredir hayrandım ama bir kaç yıldır köpeğimi gezdirdiğim sahilde köpeğimle oynayan kargaların artık beni de tanıdığını gördükten sonra hissettiklerim bir de kargam olması lazım diye düşünmeme sebep oldu.

İşe gitmek için erkenden yola çıkmıştım. Birden çok çirkin ve yüksek bir karga sesi duyup apartmanımın girişindeki ağaca baktım. Bir tane karga 'Pitho' dedi ki bu köpeğimin ismi. Sahilde hep ona seslendiğimden ezberlemiş olmalı. İnanamadım ve umursamadım. Az sonra 2 kere daha tekrarladı.

Sahilde köpeğimle oynuyorlardı zaten. Pitho koşarken onlar da sırtına yakın uçuyor, Pitho döndüğünde uzaklaşıp yanına konuyorlardı. Beraber yavaş yavaş yürüyüp Pitho koşunca onlar da uçmaya başlıyordu. O zamanlar da çok araştırmıştım ama şimdi çok çok çok istiyorum. Yavru karga bulursanız lütfen bana ulaşın.

Merhaba, hangi şehirdesiniz,

Ben sokakta bulduğum küçük bir kargaya bir süre balkonda bakmıştım :) yanına gidince ağzını kocaman açıyordu hemen, çay kasıgı ıle yeşil mercimek, kuru fasulye yemek suyunda ıslatılmıs ekmek falan verıyordum ama en çok köfteyi seviyordu ıkı kasıkla doyuyor yarım saat sonra birini görünce yıne ağzını açmaya başlıyordu, cam sıl fısfısları ılede su sıkıyordum bazen ağzına :) sonraları balkon kapısından ıcerlere girmeye basladı, uçma cabalarıda komıktı balkonun demırıne koyuyorduk, balkondakı masaya atlamak ıcın 5 dk oldugu yerde yaylanıyordu :) sonra diğer kargalar uçmayı öğrettıler sanırım çarsı oldugun bır gun eve geldıgımde yoktu :))

Karga beslemek cok zor. Ben de yavru bir karga bulmustum, bir süre baktim. Her türlü yiyecegi veriyordum, her seyi yiyorlar zaten. Ama bir süre sonra hircinlasti. Zaten iyice büyümüstü, azad olma vaktinin geldigini anladim ve dogasina biraktim onu.
Bir de ufak ama önemli bir problem var. Kargalar da diger hayvanlar gibi yavrularina sahip cikarlar ama diger hayvanlardan farkli olarak yavrularina zarar veren veya kaciranlara kin güderler. Yavru bir kargayi ailesinin elinden alabilmen icin ailesinin onu terketmis olmasi gerekir. Bunun icin de cevreni cok iyi gözlemlemelisin. Kargalarin bol bulundugu bir yere git, onlari rahatsiz etmeden yuvalarini gözlemle, anne karganin yavrularina davranislarini incele. Yani bir süreligine kus gözlemciligi yap. Böylece terk edilmis belki de acliktan ölmek üzere olan bir kargayi sahiplenirsin.
Terk edilmeyenlere dikkat et..
Ben terk edilmisiyle de terk edilmemisiyle de karsilastim. Terk edileni yukarida anlattigim gibi besledim büyüdüm. Ama terk edilmeyeninin annesi az kalsin kafami parcaliyordu.
Ayrica gagalari cok güclüdür, etini bile koparabilir ona göre..
Merak ettim nereden geliyor bu karga meraki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…