• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yavaşla anne...

talin

Guru
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2007
4.250
27
358
45
İnsan çocuğundan öğrenir mi?

Öğreniyor…

Eğer bunu fark edebilecek kadar şanslıysan, algılarının açıklığı oranında çocuğundan öğreniyorsun.

Çünkü onlar saf ve temiz geliyorlar dünyaya.

Aile-toplum-okul üçgeni onları bozmadan, sosyal maskeler onları ele geçirmeden bu iletişimden faydalanabilirsiniz.

Komik gelebilir ama onlar en büyük öğretmenlerimiz.

Bu öğreti daha anne karnında başlıyor.

Doğmamış çocuğunuz size yavaşlamanız gerektiğini hatırlatıyor:

“ Yavaşla anne…
Beni duy…
Beni hisset…
Hayatın koşturmacasına ara ver ve bana zaman ayır…
Birlikte bir bütün olalım ve kendimize zaman ayıralım…”

Bu çağrıya uyan anneler çok daha sağlıklı ve huzurlu bir gebelik dönemi geçiriyorlar.

Tabii, buna direnenler de olmuyor değil. Onların hep bir bahanesi var. En büyük bahane iş hayatı. Hep bir yerlere yetişmeli, hep bir şeyler başarmalı. Durdukları anda sanki kendileri ile yüzleşmekten korkuyorlar. Kendilerine zaman kalmadıkça, ne hissettiklerini sorgulamak zorunda kalmıyorlar.

Oysa birçok şehir yorgunu insan, yorgunluğun getirdiği stresten kurtulup yeniden kendilerini hissedebilmek için, değişik gruplara dünya para harcıyolar. Spor salonları, yoga merkezleri, meditasyon grupları, nefes çalışmaları şehrin stresinden kurtulmaya çalışan bu insanlarla dolu.

Oysa ki sizin en büyük rehberiniz içinizde…

Dinlerseniz…
Önemserseniz…
Vakit ayırırsanız…

En büyük öğretmen de içinizde…

“ Yavaşla anne” diyor;

“ Yavaşla anne..
Duy beni…
Telefonu kapat, televizyonu kapat…
Sadece bana odaklan…

Birlikte sağlıklı beslenelim…
Birlikte spor yapalım…
Birlikte nefes alalım…
Birlikte rahatlayalım…
Birlikte gevşeyelim…
Sen ve ben bir takımız…
Doğumuma birlikte hazırlanalım…

Yavaşla anne…
Duy beni…”

a.s.

Çok güzel yorumlanmış bir konu, Çocuklarımıza kulak verirsek eğer doğduktan sonrada bize çok şey öğretiyor ve sunuyorlar. Yaşamı çocuklarımızla birlikte yudum yudum yaşamak ve onlara zaman ayırmak o kadarda zor değil. Emeğine sağlık

Yavaş yavaş yavaşlamayı öğreniyor insan doğum hazırlığında ....bize bahşedilen rabbimden gelen bu küçük bu mucize sayesinde ...
Ama sonra mı?
Sonrası tam bir maraton ve tüm eğitim,öğretim ve dünyanın en güzel öğretmeniyele derse başlamak gün başında ve ilerlemek hep bir adım daha bize yavaşlamayı öğreten küçük yumurcakla...
Karnındayken hep bir sakin olma edası oluyor insanda ama sonrasında tam bir telaş tam bir heyecan fırtınası ...
Bu dünyanın en güzel öğretmeni canım kızım hep benimle ol içimde ol ,etrafımda ama hep nefesim kadar uzağımda ol ...en değerli ve bilgi dolu canımın parçası biricik öğretmenim......KAYRAMİRAMMMMMM..........

öçok güzel söylemişsin canım ya
bu dünyanın en güzel öğretmenleri bizim çocuklarımızdırkaydirigubbakcemile5

Back