yavas yavas intihara dogru...

Kızlar ben eve yeni geldim kendimi denemek için girfigim KPSS alan bilgisi sınavım iyi geçti hani bu sene olmasa bile biraz çalışmayla seneye kazanacaimdan eminim. Hepinizin yazdıklarını okudum bazısı kanimi dondurdu hele su intihar et diyen bayan. İste boyle insanların yüzünden toplum yeni ateist deist veya agnostikler kazanıyor. Dininizi böylesine cirkinlestiren insanlar yüzünden . bana kalırsa fazla günah işlemeden siz intihar edin.
Onun dışında hepiniz çok iyi şeyler yazmissiniz mesajlar da geldi. İnanır misiniz bilmem ama kendimi çok daha iyi hissediyorum dune gore. Daha güçlü gibiyim sanki. Bana kendimi iyi hissettirdiginiz için çok tesekkur ederim size. :)
Ne güzel bak bir gün bile neleri değiştirdi. Ya dün bir hata yapmış olsaydın, bugünü göremeyecektin.

Bu kadar kadın dili döndüğünce, kendine ne iyi geliyorsa sana onu sunarak yardımcı olmaya çalıştı. Allah diyen oldu, dua diyen oldu, kendi hikayesini anlatan oldu. Bir kişiye odaklanma, insan en çok kendine benzeyene kızarmış. Kimbilir ne sebeple sana saldırdı. Sen kendine odaklan, geleceğine odaklan. Kurtuluşun orada çünkü.

Bende sana detaya girmeden özet verip benim hayatımı anlatayım. benimde pek inancım yoktur. yani bende uzağım bu konulara ama şükretmesini bilirim bazen boşa ederim. neyse doğduğum zaman kız çocuğum diye babam tarafından istenmemişim babam 2 hafta anneme küs kalmış. babannem benim kız çocuğunu hastaneye götürcek param yok demiş. babannem ebe olmuş ve benim göbek kordonumu bağlamamış. o gece kanamadan ölmek üzereymişim. ben bunları hatırlamıyorum tabi. babam annemi koruyamamış. beni annesinin yanında utana sıkıla severdi. babam askerden dönmesine 1 hafta kala annem kaçmış. ben 5 yaşlarında falanken de babamla annemin boşanma davası vardı. babamda o dönem reşit olmayan ve anneme çok benzeyen kızı kaçırdığı için ailesi şikayetçi olmuş ve cezaevindeydi kızda o sıra ikizlere hamileymiş. kızın kemik yaşı büyük çıkınca babam evlenicem demiş tabi önce annemden boşanması gerekiyor annemde benim velayetime karşılık boşanmış. kız ikizleri aldırmış bu süreçte.
neyse velayetim anneme geçince annemin babannesine geldik. evde küçük bir oğlan soruyorum herkes şu komşunun çocuğu bu komşunun çocuğu diyor. annemin babannesine ağız alışkanlığı ben anneanne derim. anneannem gerçeği söyleyip kardeşin dedi tabi başka babadan. neyse tam senesini hatırlamıyorm annem bir yerde çalışırken başka bir adama kaçtı bu sırada babam beni hiç arayıp sormuyor tabiki. adam tam bir psikopattı ondanda bir çocuk. annem bu adamı bırakıp kaçtı ama ananem küstü bir kere ve annemi eve almadı. annem kaçınca adam biziim eve gelip bizi ölümle tehdit etmeye başladı. anneme sana yapamadığımı kızına yapıcam falan filan birsürü şey. ben o dönem savcılığa ifade verdiğimi hatırlıyorum korkarak. bu dönemdede okulum var. ama okulumda her şey yolunda. annem kaçıyor kaçmasına ama tam bir hayat kuramıyor bu sırada en son olan çocuğu yuvaya veriyor(şimdi geri aldı). aradan zaman geçiyor biraz o sırada 2009dan tanıdığım alman biriyle konuşmaya başlıyoruz beraber tatile gidiyoruz. ve evlenmeye karar veriyorz o sıra ben ananemden korkumdan kaçtım evden ve annemin yanına geldim almanyaya gidince ananemle tekrar barışırız diye. annemin şu anda bir ilişkisi var ve her gün hır gür. dayak yemediğimiz kalmadı. adam psikopat. annemin bana uygulamadığı baskı yok. hakkını yiyemem ama ananem çok iyi büyüttü tabii onun baskısı ayrıydı. bana destek olan annem babam kimsem yoktu. ben niye istemiyorum ölmeyi? sana tek tavsiyem kitap okuman. şu an çok iyiyim kendimi çok güçlü hissediyorum arada depressif hissettiğim oluyor ama bende insanım sonuçta. kendini geliştir kitpa oku önüne bak. ben dilden geçemediğimden viza alamadım. bide eşimin hasreti gelip gittikten sonra ağlamalarım. belki şu anda bebek düşürdüm bilmiyorum. yani demem o ki kimsenin kolay bir hayatı yok. ölüm kurtuluş değil. seni şu an önemsemeyn insanlar 3 gün ağlarlar arkandan sen kendine yaptığınla kalırsın. hayatın sana mutlaka sürprizleri vardır.
İnsan ailesini seçemiyor ne yazık ki, ama kendi ailesini kurabiliyor seçtiği kişilerle. Herkesin problemi kendi hayatının kontrolünü ele almaması bence. Siz başarmışsınız, daha fazlasını da yapabilirsiniz. Umarım bugünleri hatırlayıp neler başardığınızı düşünerek kendinizle gurur duyacağınız günler de gelir.

Lütfen iş yok ki deme canım. Bir kaç yere başvurmakla iş bulamazsın bir çok yere başvur. İş ayrımıda yapma bence bu devirde kimsenin öyle bir lüksü yok. Mutlaka bir işe girip çalışmalısın, seni hayata bağlamalı işin. Evde boş oturup hayatm çok kötü demekte insanı depresyona sokar. Herkes bu dünyada birşeylerle sınav oluyor. Allah diyor ki size ailenizden düşman olanlar vardır onlardan sakının. Yani bu bir imtihan kimi ailesi ile kimi hastalık ile kimi başka birşey ile imtihan oluyor. Ben dua edince çok rahatlıyorum, sen inanmıyorum diyorsun ama bence sıkıntılarından dolayı bir iman kaybı olmuş sende. Hayata tutunmalısın, mutlaka iş bulmalısın canım unutma para kazanırsan özgür olursun, istediğini yapabilme imkanın olur hem saatlerce evde oturmak zorunda kalmazsın. Bir an önce iş bul ne iş olursa olsun, seçici olma ilerde seçici davranırsın iş konusunda.

konu sahibinin konusunu fazla katletmek istemedim. :KK22:
Ben de merak ettim. Almanya'ya gitmek için dil sınavı bekliyordunuz değil mi?

Konu sahibesinden özür dileyerek sizin hikayenize bir yorum yapmak istiyorum. Bebekler anne karnındayken bile yaşananlardan etkileniyor. Siz doğumunuzda yaşanan hayal kırıklığını veya kan kaybınızı hatırlamadığınızı zannediyorsunuz ama hepsi bilinçaltınızda kayıtlı. Tüm bunlara rağmen yaşamınızı düzeltmiş olmanızdan dolayı sizi kutluyorum. Umarım bundan sonra çok mutlu olursunuz.

Oh çok sevindim. :) Bu arada naçizane önerim haber vs. sitelerine editörlük için başvurabilirsiniz. Böyle bir yere kabul edilirseniz haftanın belli günleri evden de çalışma imkanı olabiliyor. Bu sayede sınava da çalışacak vakit kazanmış olursunuz. Çok para vermezler ama hem eğlenceli bir işiniz olur hem de daha fazla boş vaktiniz olacağı için sınava hazırlanırken zorlanmazsınız.
Evet öyle bir yere de basvurmustum ama haber bekliyorum hem para sorun değil ya biraz iyi gelsin is huzur bulayim yeter. Çok tesekkur ediyorum :)

Tek degilsin ki ailesinin bic bir faydasi olmadigi gibi birde psikolojik baskiyla yildirdigi mutsuz ettigi bi cok insan var kac yasina gelmissin kendi yolunu cizersin ise girersin evlenirsin elbet yarin bi gun ataman yapilir cok dolmussun herkesin acisi derdi kendine en buyuk gelir onun icin dert etme filan demicem sadece suna inan hersey ters gidiyosa ve sabrin kalmadiysa bilki allah siniyodur seni ve mutlu gun gormen cok yakindir

Ben de merak ettim. Almanya'ya gitmek için dil sınavı bekliyordunuz değil mi?

Konu sahibesinden özür dileyerek sizin hikayenize bir yorum yapmak istiyorum. Bebekler anne karnındayken bile yaşananlardan etkileniyor. Siz doğumunuzda yaşanan hayal kırıklığını veya kan kaybınızı hatırlamadığınızı zannediyorsunuz ama hepsi bilinçaltınızda kayıtlı. Tüm bunlara rağmen yaşamınızı düzeltmiş olmanızdan dolayı sizi kutluyorum. Umarım bundan sonra çok mutlu olursunuz.
evet dil sınavı bekliyordum ama geçemedim maalesef zaten hakkını vererek çalıştım diyemem.. iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim hayat bütün insanlar için iyi olur umarım:KK36:

İnsan ailesini seçemiyor ne yazık ki, ama kendi ailesini kurabiliyor seçtiği kişilerle. Herkesin problemi kendi hayatının kontrolünü ele almaması bence. Siz başarmışsınız, daha fazlasını da yapabilirsiniz. Umarım bugünleri hatırlayıp neler başardığınızı düşünerek kendinizle gurur duyacağınız günler de gelir.
ben geçmişi aklıma çok nadir getiririm böyle depresif olduğum anlarda. konu sahibindede bunu söylemek istedim her şey biyere kadar :KK16:polyannacı olmaya çalışıyorum mesafe bizim aşkımızın gücünü ölçmek için falan diye :21:

Kızlar ben eve yeni geldim kendimi denemek için girfigim KPSS alan bilgisi sınavım iyi geçti hani bu sene olmasa bile biraz çalışmayla seneye kazanacaimdan eminim. Hepinizin yazdıklarını okudum bazısı kanimi dondurdu hele su intihar et diyen bayan. İste boyle insanların yüzünden toplum yeni ateist deist veya agnostikler kazanıyor. Dininizi böylesine cirkinlestiren insanlar yüzünden . bana kalırsa fazla günah işlemeden siz intihar edin.
Onun dışında hepiniz çok iyi şeyler yazmissiniz mesajlar da geldi. İnanır misiniz bilmem ama kendimi çok daha iyi hissediyorum dune gore. Daha güçlü gibiyim sanki. Bana kendimi iyi hissettirdiginiz için çok tesekkur ederim size. :)
senin adına çoook çook sevindim umarım her şey çok güzel olur hayatında:KK36:

Güneş doğmadan birkaç dakika öncesi gecenin en karanlık saatleridir. Umarım senin de güneşin doğar ve inancına da, huzuruna da kavusursun. Ama şunu unutmamak lazım, burası mutlu olma yeri değil. Evet elbette mutlu ve huzurlu olmak istiyoruz ve aslında bazen ben de ölsem de kurtulsam diye düşünüyorum (ama çocuklarım var) sonra kendime geliyorum. Buradaki sorunlar gelip geçici. Ve aslında tum uzuntulerimiz bakış açımızdan kaynaklanıyor. Mutlu olmayı öğrenmeyi diliyorum. Ve sonsuz mutluluğun cennette olacağını idrak etmeyi.

Varya anlam veremiyorum boyle insanlara bi sizmi yasiyosunuz boyle seyler. Hemen ateist olun bi dert olunca. Huzurdan kacip huzur bulacaginimi falanmi saniyosun.tabi intihari dusunursun hayatta bi amacin yok yani. Kusura bakma sert tepki oldu ama okudugmda cok snir oldum. Dunya hayatini mahfedysun ahiret hayatinida mahfet. İlla bu sorunlar oldu diye Allaha inanci yitirmekmi gerek. Oh kac kolaya anasini satayim. Bi tane mutlu ateist gormedim ben valla. Demekki tercih ettigin secenek yanliski intihari dusunysn. Bende universte mezunuyum ama firiinda calisiyorum gnluk 30 lira aliyorm .gocunuyomuyum tabiki hayir ama en azndan kpssyi kazanmasamda calisiyrm elim ayagim tutuyo sonucta. Kendi ayaklarinin ustunde durmadign icin ozguvenin yok.firinda calistigim halde bendeki ozguven patronda yokttur valla istedgmi aliyorum para briktrym aileme yuk olmuyrm en azndan. Ben pek uzulemedim acikcssi haline. Kendi kendine yapiyosun...
Ama ben sana su an çok üzüldüm, neyse

X