yavas yavas intihara dogru...

Hemen psikoloğa git.hayata bakış açını değiştir.peki sen hayata yanlış yerden baktığını düşündünmü hiç? Belki tüm evren, insanlar değilde senin durdugun nokta yanlış olamazmı? Bide böyle düşün birde şunu belirtiyim insanlar inançlarıyla güçlenir.

Bence intihar sürecini hizlandirmalisiniz ....beklemeye gerek olan bir inanciniz yok zaten.siz herkes rahatlar böylelikle, annenizde mutlu olur

Hayatta başımıza en acımasız, en kötü, en b.ktan şeyler gelebilir, herkes şanslı değil. Bak ben de 15 yaşımda ailemi kaybettim, sonra yobazlıkta sınır tanımayan, tek dertleri baskıyla başımı kapatıp, beni okuldan alıp, evlendirmek olan bir yığın dedikoducu akrabanın arasına düştüm. Üstelik tek bir desteğim yoktu, yapayalnızdım. İntihar etmeyi ben de düşündüm pek çok kez. Sonra dedim ki, hayat sadece şanslılar için mi? Şu lanet gidişat, bir şeyler yaparsam bir gün değişemez mi? Ölümü bile göze aldıysam, kaybedecek neyim var ki? Eee o zaman yaşamayı denemek, çabalamak daha mantıklı değil mi? Ne yaptım dersen... Üniversite sınavına girdim, kazandım ve kaçarak okumaya gittim, yurtta kaldım. Akraba baskısı peşimden geldi tabi ama kolumdan tutup eve kapatmaya kalkarsanız, mahkemesi, polisi ne kadar şey varsa başınıza salarım diyerek tehdit ettim, azıcık geri durdular. Okul bitti işe girdim, ilk etapta çağrı merkezlerinde çalıştım, ev arkadaşlarım oldu. Maddi sıkıntılarım elbette oldu ama hayatta yapayalnız, köklerinden kopmuş olmaktan daha zor değildi. Şimdi, bu olayların üstünden yıllar geçti ve belki de dünyadaki en mutlu insanlardan biriyim, öyle hissediyorum. Hayatımı cehennem diye tasvir ederdim, şuan bir cennete sahibim. Senin en büyük avantajın, mesleğini eline almış bir yetişkin olman. Kullan bunu. Kolay değil ama çabalarsan olacak. Gerekirse seni dibe çeken aileni ardında bırak, yeni bir başlangıç yap. Kendini öldürmeyi düşündüğüne göre kaybedecek hiçbir şeyin olmadığını düşünüyorsun değil mi? O zaman denemekten ne çıkar? Emin ol düzlüğe çıktığında, hayatın gerçekten kıymetini bilen, yaşamaktan tatmin olan, dopdolu hisseden bir insan olacaksın.

Bence intihar sürecini hizlandirmalisiniz ....beklemeye gerek olan bir inanciniz yok zaten.siz herkes rahatlar böylelikle, annenizde mutlu olur
Karşınızdaki kişi size kendini öldürmeyi düşündüğünü söylemiş. Nazikçe yaklaşamayacaksanız hiç yaklaşmayın. Bu yazdıklarınız hem acımasız, hem de çok tehlikeli. Sizi şiddetle kınıyorum.

Kutlarım hanımefendi ne kadar akıl dolu yorumlar yapmışsınız. Ben de şunu yorumunuzun altına iliştireyim madem. Baktıkça ne kadar zeki olduğunuzu hatırlarsınız.

(1) Başkasını intihara azmettiren, teşvik eden, başkasının intihar kararını kuvvetlendiren ya da başkasının intiharına herhangi bir şekilde yardım eden kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) İntiharın gerçekleşmesi durumunda, kişi dört yıldan on yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(3) Başkalarını intihara alenen teşvik eden kişi, üç yıldan sekiz yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(4) İşlediği fiilin anlam ve sonuçlarını algılama yeteneği gelişmemiş olan veya ortadan kaldırılan kişileri intihara sevk edenlerle cebir veya tehdit kullanmak suretiyle kişileri intihara mecbur edenler, kasten öldürme suçundan sorumlu tutulurlar.

Ya herkesin bunalip sikildiği zamanlar oluyo , ölüm tek çare gibi geliyor ama ahiret inancimiz olduğu için yapmiyoruz...arkadasin yokmuş ona istinaden dedim ben ayni durumda olsam gelir buraya intihar diye konu açacak durumdayim ve ateistim herhalde konu acmazdim isime bakardim..adim adim intihara doğru...allah korusun diycem ama ne olucak...banane bana mi kalmis azmettirmek...kendi tercihi...allahdan medeti kalmamis kuldan ne hayir gelecek...hemen bombardıman yapin...

Buraya sadece ahiret inancı olanlar mı konu açabiliyor? Size mi kaldı kim açar kim açamaz diye fetva vermek. Ayrıca Allah'tan bile umudunu kesmiş bir insan gelmiş buradan duyacağı iki laftan medet ummuş. Onu geri çevirmek, yargılamak ne haddinize!

Ayrıca yani farkindaysaniz anneniz rahatlar diyorum,hangi anne evladinin kotu olmasina sevinir, saçma düşündüğünü ima ediiyorum...size ne oluyorki yani boyle ver yansin etmenizin sebebi ne? İnansam ne olur inanmsam ne olur allaha kalmis orasi ben bilemem kimsede bilemez...

Oncelikle okurken icten oldugunu dusundum. Allah yardimcin olsun. Ama kpssye odaklanip gorevine baslarsan cok rahatlayacaksin.ogrenciler sana her seyi unuttaracaklar.meslegini yapmak sana tedavi olacak. Bu cikmazda yanlis birine kapilmamakta lazim.dikkat etmelisin. Hangi sehirdesin ?

Ben acar ya da acamaz oyle birsey demedim...öyle anladiysanizda anlayin banane ya...allah hayirlisini versin herşeyin..

Çok inançlısınız ya hani inanmayanlara intiharı önerecek kadar, o zaman islamda intihara teşvik ve ölüm temennisinin günah olduğundan da haberiniz vardır herhalde. Eğer yoksa başkalarının inançlarına burnunuzu sokacağınıza önce neyin günah neyin sevap olduğunu öğrenin sonra millete akıl verirsiniz.

Parina, post: 41756830, member: 382583"]Çok inançlısınız ya hani inanmayanlara intiharı önerecek kadar, o zaman islamda intihara teşvik ve ölüm temennisinin günah olduğundan da haberiniz vardır herhalde. Eğer yoksa başkalarının inançlarına burnunuzu sokacağınıza önce neyin günah neyin sevap olduğunu öğrenin sonra millete akıl verirsiniz.[/QUOTE]
Baskasinin inanci derken

Yani şimdi ben kalkip ay canim neden ateistsin öyle dusunme sana maneviyat dua gerekli desem gene ayni saldiriyi yapmayacakmiydiniz...daha beterini yapacaktiniz eminim bende tersini yaptim ben ateist olsam dedim...fikrimi belirttim...neyse tamam daha fazla uzatmak istemiyorum....gerek yok münakaşaya..uzatmayalim lütfen.

Yasin baya var bas git başka şehire tatil yerindeoteller deli gibi insan ariyoar

Kızlar ben eve yeni geldim kendimi denemek için girfigim KPSS alan bilgisi sınavım iyi geçti hani bu sene olmasa bile biraz çalışmayla seneye kazanacaimdan eminim. Hepinizin yazdıklarını okudum bazısı kanimi dondurdu hele su intihar et diyen bayan. İste boyle insanların yüzünden toplum yeni ateist deist veya agnostikler kazanıyor. Dininizi böylesine cirkinlestiren insanlar yüzünden . bana kalırsa fazla günah işlemeden siz intihar edin.
Onun dışında hepiniz çok iyi şeyler yazmissiniz mesajlar da geldi. İnanır misiniz bilmem ama kendimi çok daha iyi hissediyorum dune gore. Daha güçlü gibiyim sanki. Bana kendimi iyi hissettirdiginiz için çok tesekkur ederim size. :)

Oh çok sevindim. :) Bu arada naçizane önerim haber vs. sitelerine editörlük için başvurabilirsiniz. Böyle bir yere kabul edilirseniz haftanın belli günleri evden de çalışma imkanı olabiliyor. Bu sayede sınava da çalışacak vakit kazanmış olursunuz. Çok para vermezler ama hem eğlenceli bir işiniz olur hem de daha fazla boş vaktiniz olacağı için sınava hazırlanırken zorlanmazsınız.

Bende sana detaya girmeden özet verip benim hayatımı anlatayım. benimde pek inancım yoktur. yani bende uzağım bu konulara ama şükretmesini bilirim bazen boşa ederim. neyse doğduğum zaman kız çocuğum diye babam tarafından istenmemişim babam 2 hafta anneme küs kalmış. babannem benim kız çocuğunu hastaneye götürcek param yok demiş. babannem ebe olmuş ve benim göbek kordonumu bağlamamış. o gece kanamadan ölmek üzereymişim. ben bunları hatırlamıyorum tabi. babam annemi koruyamamış. beni annesinin yanında utana sıkıla severdi. babam askerden dönmesine 1 hafta kala annem kaçmış. ben 5 yaşlarında falanken de babamla annemin boşanma davası vardı. babamda o dönem reşit olmayan ve anneme çok benzeyen kızı kaçırdığı için ailesi şikayetçi olmuş ve cezaevindeydi kızda o sıra ikizlere hamileymiş. kızın kemik yaşı büyük çıkınca babam evlenicem demiş tabi önce annemden boşanması gerekiyor annemde benim velayetime karşılık boşanmış. kız ikizleri aldırmış bu süreçte.
neyse velayetim anneme geçince annemin babannesine geldik. evde küçük bir oğlan soruyorum herkes şu komşunun çocuğu bu komşunun çocuğu diyor. annemin babannesine ağız alışkanlığı ben anneanne derim. anneannem gerçeği söyleyip kardeşin dedi tabi başka babadan. neyse tam senesini hatırlamıyorm annem bir yerde çalışırken başka bir adama kaçtı bu sırada babam beni hiç arayıp sormuyor tabiki. adam tam bir psikopattı ondanda bir çocuk. annem bu adamı bırakıp kaçtı ama ananem küstü bir kere ve annemi eve almadı. annem kaçınca adam biziim eve gelip bizi ölümle tehdit etmeye başladı. anneme sana yapamadığımı kızına yapıcam falan filan birsürü şey. ben o dönem savcılığa ifade verdiğimi hatırlıyorum korkarak. bu dönemdede okulum var. ama okulumda her şey yolunda. annem kaçıyor kaçmasına ama tam bir hayat kuramıyor bu sırada en son olan çocuğu yuvaya veriyor(şimdi geri aldı). aradan zaman geçiyor biraz o sırada 2009dan tanıdığım alman biriyle konuşmaya başlıyoruz beraber tatile gidiyoruz. ve evlenmeye karar veriyorz o sıra ben ananemden korkumdan kaçtım evden ve annemin yanına geldim almanyaya gidince ananemle tekrar barışırız diye. annemin şu anda bir ilişkisi var ve her gün hır gür. dayak yemediğimiz kalmadı. adam psikopat. annemin bana uygulamadığı baskı yok. hakkını yiyemem ama ananem çok iyi büyüttü tabii onun baskısı ayrıydı. bana destek olan annem babam kimsem yoktu. ben niye istemiyorum ölmeyi? sana tek tavsiyem kitap okuman. şu an çok iyiyim kendimi çok güçlü hissediyorum arada depressif hissettiğim oluyor ama bende insanım sonuçta. kendini geliştir kitpa oku önüne bak. ben dilden geçemediğimden viza alamadım. bide eşimin hasreti gelip gittikten sonra ağlamalarım. belki şu anda bebek düşürdüm bilmiyorum. yani demem o ki kimsenin kolay bir hayatı yok. ölüm kurtuluş değil. seni şu an önemsemeyn insanlar 3 gün ağlarlar arkandan sen kendine yaptığınla kalırsın. hayatın sana mutlaka sürprizleri vardır.

eee? sonu böyle bitmemeliydi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…