yavas yavas intihara dogru...

özel ders versen? sanırım en çok sadece onda para kazanılabiliyor:KK43:
Allah yardımcın olsun
sen her ne kadar ateistim desen de inancını hissettim sanki artık kırılmışsın yaşadıklarından biraz da Allah ı sorumlu tutuyorsun
dilerim her şey düzelir..
ama ben şunu gördüm şunu biliyorum
her şeye rağmen sen çabalarsan her şeye rağmen dimdik ayakta durursan döner dolaşır işler yoluna girer
er ya da geç..
hepimizin hayatında pes etme noktasına geleceği bi gün oldu ya da olacak bir gün mutlaka çok yoruluyoruz bir gün mutlaka her şey üst üste geliyor ve keşke ölsem diyoruz.. ama sonra bambaşka şeyler oluyor ve bunlar tahmin bile edemeyeceğimiz sonuçlar oluyor genelde
inşallah senin de öyle olacak öyle inanıyorum açıkçası senin için:)

özel ders versen? sanırım en çok sadece onda para kazanılabiliyor:KK43:
Allah yardımcın olsun
sen her ne kadar ateistim desen de inancını hissettim sanki artık kırılmışsın yaşadıklarından biraz da Allah ı sorumlu tutuyorsun
dilerim her şey düzelir..
ama ben şunu gördüm şunu biliyorum
her şeye rağmen sen çabalarsan her şeye rağmen dimdik ayakta durursan döner dolaşır işler yoluna girer
er ya da geç..
hepimizin hayatında pes etme noktasına geleceği bi gün oldu ya da olacak bir gün mutlaka çok yoruluyoruz bir gün mutlaka her şey üst üste geliyor ve keşke ölsem diyoruz.. ama sonra bambaşka şeyler oluyor ve bunlar tahmin bile edemeyeceğimiz sonuçlar oluyor genelde
inşallah senin de öyle olacak öyle inanıyorum açıkçası senin için:)
Amacım çok para değil ki bir de bransim özel ders konusunda çok talep goren bir branş değil (turkce öğr) . ben sadece iki ay bi gidiyim istiyorum kafam dağılır hem de az da olsa para kazanirim. Amacım bu bakalım olucak mi. Çok tesekkur ederim ben ne yazık ki öyle birdenbire her şeyi değiştirecek bir mucize yasamadim hayatım boyunca ama kimbilir belki bir gün olur :) tesekkur ederim vakit ayirdigin için.

Amacım çok para değil ki bir de bransim özel ders konusunda çok talep goren bir branş değil (turkce öğr) . ben sadece iki ay bi gidiyim istiyorum kafam dağılır hem de az da olsa para kazanirim. Amacım bu bakalım olucak mi. Çok tesekkur ederim ben ne yazık ki öyle birdenbire her şeyi değiştirecek bir mucize yasamadim hayatım boyunca ama kimbilir belki bir gün olur :) tesekkur ederim vakit ayirdigin için.
herkesin en az bi mucize hakkı var bence :p
ay inşallah bir an evvel olur da haklıymış dersin:)

Öyle bir is yapmak istemiyorum. Çünkü o tarz isleri yaptım milletin ağız kokusunu çekmek o stres zaten su çektiğim sıkıntıdan daha beter. Zaten hassas biriyim. Dershaneye basvurdum bir hafta sonra cevap gelecek umarım olur. Tek kurtuluş yolu o benim için. Öğretmenlik bitirdim bu arada

hem çok sıkıntı çekiyorsun hem borçların var tezgahtarlığı mı beğenmiyorsun? yanlış anlama asla eleştirmiyorum. zaten meslek sahibi olan insanların paraya ihtiyacı olmadıkları sürece başka işler yapmalarını düşünmem ama şuan paraya ihtiyacın varken tezgahtarlık yapılmayacak bir iş değil. dershane işi olmazsa, öğretmenlik işi olmazsa bence mağazalara satış danışmanlığı için başvur. en azından hem evden uzaklaşırsın hem para kazanırsın. kpss ye de evde çalışamıyorsan kütüphanelere falan gidip çalış. pes etme. şuan mutsuzsun umutsuzsun ama düzelmeyecek şeyler değil.

işin olur, evlenirsin. öğrencilerin, çocukların olur. sen sevgini onlara verirsin. hayal kurmaya devam et. her zorlandığında geçecek de. kpss le bir atansan her şey geride kalır.

hem çok sıkıntı çekiyorsun hem borçların var tezgahtarlığı mı beğenmiyorsun? yanlış anlama asla eleştirmiyorum. zaten meslek sahibi olan insanların paraya ihtiyacı olmadıkları sürece başka işler yapmalarını düşünmem ama şuan paraya ihtiyacın varken tezgahtarlık yapılmayacak bir iş değil. dershane işi olmazsa, öğretmenlik işi olmazsa bence mağazalara satış danışmanlığı için başvur. en azından hem evden uzaklaşırsın hem para kazanırsın. kpss ye de evde çalışamıyorsan kütüphanelere falan gidip çalış. pes etme. şuan mutsuzsun umutsuzsun ama düzelmeyecek şeyler değil.

işin olur, evlenirsin. öğrencilerin, çocukların olur. sen sevgini onlara verirsin. hayal kurmaya devam et. her zorlandığında geçecek de. kpss le bir atansan her şey geride kalır.
Evet is begenmiyorum çünkü maalesef o isler normal insanin katlanacagi türden isler değil. Paraya ihtiyacım var derken öyle çok büyük miktar değil amacım evden ayrilmak. Bir sıkıntıdan kurtulalım derken diğerine atlamak artik sinir krizine girmek akil isi değil. Tezgahtarlık garsonluk falan yaptım patronunun da müşterisinin de ne mal olduğunu biliyorum . cidden psikolojim mahvolmustu ben bana iyi gelebilecek biraz huzur verecek bir is arıyorum bu dershane isi de en mantiklisi bir de editorluge basvurdum birinden birinin olmasını çok istiyorumm . umarım olur bir hafta bekliycem bakalım sonuç ne olur :KK43:

Evet is begenmiyorum çünkü maalesef o isler normal insanin katlanacagi türden isler değil. Paraya ihtiyacım var derken öyle çok büyük miktar değil amacım evden ayrilmak. Bir sıkıntıdan kurtulalım derken diğerine atlamak artik sinir krizine girmek akil isi değil. Tezgahtarlık garsonluk falan yaptım patronunun da müşterisinin de ne mal olduğunu biliyorum . cidden psikolojim mahvolmustu ben bana iyi gelebilecek biraz huzur verecek bir is arıyorum bu dershane isi de en mantiklisi bir de editorluge basvurdum birinden birinin olmasını çok istiyorumm . umarım olur bir hafta bekliycem bakalım sonuç ne olur :KK43:

umarım olur. açıkçası garsonluk tezgahtarlık gibi işlerin iç yüzünü bilmediğimden böyle bir yorum yaptım. sen de haklısın tabi. bu işler olmazsa o zaman tüm enerjini kpss ye ver. o senin için en büyük kurtuluş olur.

umarım olur. açıkçası garsonluk tezgahtarlık gibi işlerin iç yüzünü bilmediğimden böyle bir yorum yaptım. sen de haklısın tabi. bu işler olmazsa o zaman tüm enerjini kpss ye ver. o senin için en büyük kurtuluş olur.
Ya iste bilmemen daha iyi. Patronun müşterinin seni ezmeye calismasi essek gibi calistirmalarina rağmen parani zamanında vermemeleri verseler bile bunu surat asarak yapmaları daha da bir suru sey. Sorun tek para olsa hani ac kalsam yaparım sadece başka turlu imkânsız. Öğretmenlik terapi gibi bisey olucak benim için. Ne biliyim seviyorum ders anlatmayı çocuklarla ilgilenmeyi vs. Biraz da para kazanirim. Deli gibi aramalarını bekliyorum su an. Bakalım ne olucak bi kere sans yüzüme güler umarim

işin iç yüzü diye bir durum yok ben memurum mütemadiyen amirin sözlü tacizine uğradım ilk sene, pislik insan her yerde var

tabiki kendi branşında çalışman en güzeli ama atıyorum dersane oldu biri çıktı laflar sözle taciz etti ya da sinirini zıplattı hemen çekip gitme, hayat mücadele işi

Dershane değil de özel okullara bir baksan. Dershaneler kapanacak, ilerisi yok. Kpss çalış. Ama alese de gir. Yüksek lisans yapabilirsin. Kafan dağılır.

Herkesin hayatında sıkıntılar problemler var. Kimsenin hayatı dört dörtlük değil. Ama pes edip intihar etmeyi düşünen insanlara sinirleniyorum.
Her zaman ama her zaman başka bir yol vardır. Ben de bir öğremen adayıyım. Sene okulum biterse öğretmen olacağım inşallah. Öğretmen olarak küçük işlerde çalışmak istememeni anlarım ama eğer bazı şeylerde ferahlık istiyorsan bir süre dişini sıkacaksın.
Dershanelerden ve ya başvurduğun başka yerlerden geri dönüş olmuyorsa avm lere git. Her zaman eleman açıkları oluyor. Yorucu bir iş ama hem evden uzaklaşırsın hem de para kazanırsın ki asgari ücret bin tl oldu yemek parası da veriyorlar hiç yoktan iyidir. Ataman gelene kadar yapabileceğin zaten fazla bir seçenek kalmıyor. İntihar etmek yerine aileni umursamamayı ve başkaları için değil kendin için ayakta kalmayı öğrenmelisin bence.

Dershane değil de özel okullara bir baksan. Dershaneler kapanacak, ilerisi yok. Kpss çalış. Ama alese de gir. Yüksek lisans yapabilirsin. Kafan dağılır.
Ya onu da anlamıyorum dershaneler kapanacak diyorlar eylülde ama mudurle gorustugumde bana haftanın altı günü su saatlerde falan dedi. Yani ciddi ciddi çalışma şartlarından bahsetti. Bir de sınav dershanesi bu yani. Nasıl kapanacak anlayamadım cidden. Ah keşke özel okul olsa da onlar da tecrübeli adam arıyor. Hem Ben ilerisi için değil sadece su yazı atlatabilecegim iki uç ay calisabilecegim bir dershane isini istiyorum.zaten KPSS calisicam bir sene. Özel sektör leş yani hic öyle gelecek dusunmem

işin iç yüzü diye bir durum yok ben memurum mütemadiyen amirin sözlü tacizine uğradım ilk sene, pislik insan her yerde var

tabiki kendi branşında çalışman en güzeli ama atıyorum dersane oldu biri çıktı laflar sözle taciz etti ya da sinirini zıplattı hemen çekip gitme, hayat mücadele işi
Tani öyle de sevdiğim is hic olmazsa. Zaten kısa bir süreliğine istiyorum

Herkesin hayatında sıkıntılar problemler var. Kimsenin hayatı dört dörtlük değil. Ama pes edip intihar etmeyi düşünen insanlara sinirleniyorum.
Her zaman ama her zaman başka bir yol vardır. Ben de bir öğremen adayıyım. Sene okulum biterse öğretmen olacağım inşallah. Öğretmen olarak küçük işlerde çalışmak istememeni anlarım ama eğer bazı şeylerde ferahlık istiyorsan bir süre dişini sıkacaksın.
Dershanelerden ve ya başvurduğun başka yerlerden geri dönüş olmuyorsa avm lere git. Her zaman eleman açıkları oluyor. Yorucu bir iş ama hem evden uzaklaşırsın hem de para kazanırsın ki asgari ücret bin tl oldu yemek parası da veriyorlar hiç yoktan iyidir. Ataman gelene kadar yapabileceğin zaten fazla bir seçenek kalmıyor. İntihar etmek yerine aileni umursamamayı ve başkaları için değil kendin için ayakta kalmayı öğrenmelisin bence.
İntihar düşüncemin sebebi bu değil ki su an en iyi isi de bulsam bu vakte kadar yasadiklarim üzerine sünger çekilecek şeyler değil. Haklisin tabi mücadele etmek gerek ama zaten su isi biraz rahatlamak huzur bulmak için istiyorum. Sırf para meselesi değil öğretmenlik yapmak istiyorum avmde ya da mağazalarda itilip kakilmak degil

İntihar düşüncemin sebebi bu değil ki su an en iyi isi de bulsam bu vakte kadar yasadiklarim üzerine sünger çekilecek şeyler değil. Haklisin tabi mücadele etmek gerek ama zaten su isi biraz rahatlamak huzur bulmak için istiyorum. Sırf para meselesi değil öğretmenlik yapmak istiyorum avmde ya da mağazalarda itilip kakilmak degil
Avm ortamlarını biliyorum. Ben de çalıştım 1 yıl. Ve kendinizi ezdirip ezdirmemeniz sizin elinizde olan bir şey. Ben o 1 senede bir kere bile kendimi ezdirmedim. Diğer çalışanlara yaptıkları gibi işine gelirse tarzı cümleler kuramadılar bana. Durduk yere kimseye çatmadım ama sebepsiz yere laf yesemde asla yanlarına bırakmadım. Hatta o kadar çalışanın içerisinde benden özür bile dilediler. Ben de kimseden laf- söz yememek için her zaman işimi doğru yapmaya çalıştım. Onlar nasıl istiyorsa öyle yaptım. Benim doğrularımla onlarınki uyuşmuyordu çünkü. Kendi doğrularım yüzünden sürekli onlarla tartışmaktansa onlar şunu şöyle koy deseler koydum. Banane ki? Benim mağazam mı. Benim mal varlığım mı ben sadece bir elemanım.
Yaşadıklarınızın üzerine sünger çekebilmek sizin elinizde. Çok daha kötü şeyler yaşayabilirdiniz. Anne - baba ya da kardeşleriniz tarafından taciz/tecavüz e uğrayabilirdiniz. Her gün sizi dövebilirlerdi. Sizi satmaya çalışabilirlerdi. Böyle cümleler kurmak istemezdim ama bu ve benzeri binlerce şey yaşanıyor sadece ülkemizde değil tüm dünya da. 11 yaşındaki kız çocukları 15 kişi tarafından tecavüze uğrayabiliyor....
Kalp kırıkları zordur biliyorum pek çok insan bilir zaten ama kalbinizi kıranlara karşı zırhınızı kuşanıp hayatınızı elinize almak sizin elinizde. Ölseniz ne fark edecek ki ?? Arkanızdan belki üzülmeyecekler bile. Ama siz gencecik yaşınızda kendi ömrünüzden belki de gelecekteki mucizelerinizden mahrum kalacaksınız. Hayatınızı yaşamak varken başkalarını boşverin.

Ya onu da anlamıyorum dershaneler kapanacak diyorlar eylülde ama mudurle gorustugumde bana haftanın altı günü su saatlerde falan dedi. Yani ciddi ciddi çalışma şartlarından bahsetti. Bir de sınav dershanesi bu yani. Nasıl kapanacak anlayamadım cidden. Ah keşke özel okul olsa da onlar da tecrübeli adam arıyor. Hem Ben ilerisi için değil sadece su yazı atlatabilecegim iki uç ay calisabilecegim bir dershane isini istiyorum.zaten KPSS calisicam bir sene. Özel sektör leş yani hic öyle gelecek dusunmem
Kurslar açık. Kpss kursları, dgsler felan. Dershaneler kapanacak. .

Hayatta gerçekten bizi üzen kıran bir sürü kötü olaylar ve kötü kişiler var.Bunların yanında oldukça, gördükçe kendimizi her geçen gün karanlığa çekildiğimizi hiç bir umudun kalmadığını hiç bir şeyin değişmeyeceği gibi bizi depresyona sokan hayatımızı zehir edecek düşüncelere umutsuzluklara düşüyoruz.Evet belki ailenden bir sevgi kırıntısı görmemiş olabilirsiniz ama siz varsınız bu dünyaya hiç kimse için geliyoruz ben olarak geliyoruz değilmi ? Neden kendimize yetmeyelim neden bizi sevmeyen insanların inadına kendimizi daha çok sevip onların sevgisizlillerini biz kendimiz için doldurmayalım hayat buna değmezmi biz buna değmezmiyiz ?Kimse kendine bu hayatı cehenneme çevirmek için doğmaz bazı olumsuzluklarla karşılaşırız bu gayet doğal doğanın kanunu önemli olan (yani çoğu büyük insanlar )bu olumsuzluklardan sıyrılarak mücadelesini vererek vazgeçmeyerek güneşi görmüşlerdir.Ayrıca eminim bu dünyada hala iyi insanlar var burada cevap yazanlar bile sizin iyliğiniz için yazıyor değil mi?Yoksa bahane canım neyi varsa var zaten derdimiz bize yetiyor diye düşünürler ama size cevap veriyorlar çünkü siz değerlisiniz tüm insanlar birbirini önemser ama unutmayın önem görmek için ilk başta kendinize önem ve değerınizi verin en yakında güneşi görmeniz dileğiyle

Benim her zaman aklımda imdat kolu olarak intihar düşüncesi durur. Son raddede hastalık,sakatlık,perişanlık vs. o kolu çekicem. Ama o zamana kadar varolan durumun en iyisiyle idare ediyorum.

senin yerinde olsam ki oldum tek ya da bi ev arkadaşıyla eve çıkarım part time işe girip ders çalışırım. Kpssyi kazanamayadabilirsin yaşayabileceğin bi düzen kur bence. Gelecek planları bi halta yaramıyor şu durumdan kurtul bi.

Şimdi sen atesitim demekle 1-0 yeniksin zaten şu durumda en önemli varlığa inanmamışsınki ailene inanasın.. davranışlar davranışları doğurur... şimdi ailede herkes ile problemli olman senin aslında problemli olduğunu gösterir...sen iç dünyanda mutlu olmadığın için intihar düşünüyorsun önce yapman gereken şey kendini teraziye koyman.. yarın bambaşka bir insan ol kuranı kerim aç oku bu kainat öle boş olamaz allah sana yardım edecektir...

Konuya başlamadan önce lütfen " ayy ilgi çekmeye çalışıyor " falan demeyin öyle bir niyetim yok. Çünkü intihar düşüncemi sadece bu anonim kimlikle yazdigim konuda anlatıyorum.
Hayatımda yolunda gitmeyen öyle çok şey var ki. Duzeltemeyecegim şeyler. Bu vakte kadar hep bastirdigim ama eninde sonunda bi şekilde karşıma çıkan yorucu detaylar. Belki ayrıntı vermeyeceğim ama sunu söyleyebilirim, özellikle aman canım hayat çok güzel yaşamayı bilmek lazim diyenlere , bir gün bile dayanamazsınız eğer yerimde olsaydınız.
Çocukluğumdan beri çok mutsuzum . berbat bir ailem var mesela . inanın babam haric hepsinden nefret ediyorum bu hep boyle oldu. Babamı kaybedeliyse iki yıl oldu. Bir tek o koruyup kollardi beni ama o da yok. Annem abim ablam görüp görebileceğiniz en ruhsuz en kotu insanlar. Annem bir gün bile beni sevip değer vermedi emin olun. ablam abimse kardeşliğini goremedigim bir gün bile abla abi ilişkisi yasamadigim adi insanlar. Ayrıntılara girersem zaten hak vereceksiniz. Ama gerek yok. Annemse her zaman onları koruyup kollar beni ezdirir asla desteklemez. Sebebine gelince . sebebi en küçük olmam. Onların benden daha fazla para kazanması benim atanıp gidememiş olmam. O yüzden ne saygıyı ne sevgiyi haketmiyorum her zaman ezilen aşağılanan hakkı yenen biri oldum uzun yıllardır. Bu da benim ozguvenimi kırıp geçti maalesef. Sevgiyi hep dışarda aradım kimi zaman sevgili de kimi zaman arkadaşta. Ama onlardan da hep bi fesatlık hep bi hainlik gördüm.
Geleceğe dair bir umudum yok . ailenden ayrıl eve çık derseniz iyi bi is bulmadan imkânsız. Ki bu da kpss ye bağlı ve bu sene kazanamadim. Ev arkadaşım vardı fakat o ayrılmak zorunda kaldığı için kendi evime dönmek zorunda kaldım. Zaten param da yetmiyordu başka evde yasamaya. Bu insanların içinde uzun sure yasamaya mecburum akrabası ayrı dert komsusu ayrj dert. İçlerinde sevgiye dair kırıntı kalmamış insanlar. Her zaman faydacı kimin faydası varsa o iyidir anlayışı olan uc evladindan birine hayvan muamelesi bile yapmayan sadece bana karsi huysuz kizgin ama diger iki cocuguna melek olan bir anne , sadece uzerimden ego tatmini yapan bir abi, ve evlenip gittikten sonra bir kardeşi bile olduğunu unutan abla.
Artik allaha inancimi yitirdim ölünce bir yerlere gidecegimi düşünmüyorum. Bana cehenemde çayır çayır yanacaksin diyenler hic uazmasin , ateistim. Hayata dair umutlarimi yitirdim çocukluğumdan bu yana gördüğüm ayrımcılık kotu muamele mahvetti beni. Evet ölmek istiyorum ama boyle dedigime bakmayın öyle korkak biriyim ki buna bile cesaretim yok ama beni sinir hastası yaptılar artik. Bir kriz anında yapabileceğimi düşünüyorum. Hayatta belli hedeflerim vardı ama onların da beni mutlu edebileceğine artik inanmiyorum. Ailem bitirdi beni resmen. Eğer onlardan biraz sevgi gorebilseydim hani olur ya normal aileler gibi huzur dolu bir evim olsaydı, bilmiyorum bambaşka olabilirdi her şey.
Bunları anlatacak kadar yakın gördüğüm kimse yok. Etrafim başkalarının dertlerine sevinen ama üzülmüş gibi yapan fesatlarla dolu. Burda içimi dökmek istedim. Teşekkürler katlandiginiz için.
Kendi hayatınızdaki mutsuzluğu bir kenara bırakıp başka insanları mutlu etmeyi düşündünüz mü hiç? Bugün Hürriyet'te bir haber vardı. Başkalarının hayatına dokunan insanlarla ilgili. Haberi okuduğumda çok etkilendim. Hayvanlar için, doğa için, çocuklar için, engelliler için, kanser hastaları için, yaşlılar için gönüllü çalışmalar yapan gencecik insanlar var üstelik maddi durumları öyle aman aman da değil. Belki kendi hayatınızı bir kenara bırakıp çevrenizde sizden daha kötü şeyler yaşayan insanlar için bir şeyler yaparak onların yalnızlığına ilaç olarak kendi yalnızlığınızı dindirebilirsiniz. Sizin gibi hisseden başka insanlar da vardır eminim ve onları bulduğunuzda kendinize mutlu büyük bir aile kurabilirsiniz. Diyeceğim o ki istediğiniz gibi bir aileniz yoksa o aileyi kendi çabalarınızla seçtiğiniz insanlarla inşa etmek için bir adım atın. İntiharı düşünerek kendinize haksızlık etmeyin zaten kimse bu dünyaya kazık çakmayacak birgün hepimiz öleceğiz.

X