- 31 Mart 2022
- 2.042
- 1.636
-
- Konu Sahibi TheSweetWitch
Kalkamaması sorun degıldır bence yaKızlar iyi akşamlar..
Her bebeğin gelişimi tabi ki farklı ancak her defasında doktora sormayı unutuyorum.
Oğlum 25 aylık; boyu, kilosu, konuşması vs genel olarak hep önde gidiyor. Ancak fark ettiğim birkaç şey var. Mesela hala zıplamıyor(3 yaşına kadar normalmiş bu) Sırt üstü yatıyorsa dönmeden ya da elinden tutmadan düz bir şekilde kalkamıyor, başını bu şekilde kaldıramıyor.
Biraz temkinli bir çocuk, parkta bile bir şey yapmadan uzun süre başka çocukları gözlemler ve sonra yapar. Zorlanacağını düşünürse hiç kalkışmaz bile.
Genel olarak güçlü, hareketli bir çocuk olduğunu düşündüğümüz için hiç dikkatimi geçmemişti. Ancak bir arkadaşım "düz kalkamıyor mu?" diyince kafamı kurcaladı. Bu konuda da bir bilgi bulamadım.
Sizin çocuklarınız kaç aylık, tutunmadan yattığı yerden düz bir şekilde (mekik hareketi gibi bahsediyorum) kalkabiliyor mu?
Problem olup olmamasından ziyade yani hani mesela yaşını geçtiği halde yürümeyen çocukları yürümeye teşvik ederiz falan ya. Gelişimsel olarak eğer 2 yaşında bir çocuk için normal değilse üzerinde durmak için merak ettiğim bir konu. Son iki kontrolde doktora sormayı unutuyorum. Genel kontrollerinde hiçbir sorun görmüyor doktoruKalkamaması sorun degıldır bence yatek basına hangi probleme ısaret olacak ki
İçiniz bence rahat olsun
Ama doktor imkanınız varsa ona danısmak daha yerınde olur tabi
Tembel mi bilemicem ama evet keyfine düştünBelki tembel bir çocuk olacak
Benim bebeğim tembel mesela, keyf düşkünü tıpkı babasının tüm sülalesi gibi
Benimde bebeğim 25 aylık kilosu ve boyu iyi o mekik hareketini zor yapıyor kalkmak için kilodan olabilir. Zıplamayı 2 aydır yapıyor. Ablası öğretmiş yatakda yaptırmış oyun gibi sonra yerde yapmaya başladı. Yatak yumuşak olduğundan oyunla öğrenir.Kızlar iyi akşamlar..
Her bebeğin gelişimi tabi ki farklı ancak her defasında doktora sormayı unutuyorum.
Oğlum 25 aylık; boyu, kilosu, konuşması vs genel olarak hep önde gidiyor. Ancak fark ettiğim birkaç şey var. Mesela hala zıplamıyor(3 yaşına kadar normalmiş bu) Sırt üstü yatıyorsa dönmeden ya da elinden tutmadan düz bir şekilde kalkamıyor, başını bu şekilde kaldıramıyor.
Biraz temkinli bir çocuk, parkta bile bir şey yapmadan uzun süre başka çocukları gözlemler ve sonra yapar. Zorlanacağını düşünürse hiç kalkışmaz bile.
Genel olarak güçlü, hareketli bir çocuk olduğunu düşündüğümüz için hiç dikkatimi geçmemişti. Ancak bir arkadaşım "düz kalkamıyor mu?" diyince kafamı kurcaladı. Bu konuda da bir bilgi bulamadım.
Sizin çocuklarınız kaç aylık, tutunmadan yattığı yerden düz bir şekilde (mekik hareketi gibi bahsediyorum) kalkabiliyor mu?
25 aylık çocuk için bence normal değil. Siz bir ortopedi doktoruna gidin derim muhakkak. Uzandığı yerden başka şekilde kalkıyorsa ağrısı başka sorunu olabilir . İnşallah yoktur ama siz bi götürün doktora derim.
Jimnastiğe götürün anne-çocuk gruplarına. Biraz kabiliyeti artar. Sizin de içiniz rahatlar.
Görsel olarak kilolu bir çocuk değil, boyu uzun olduğu için ancak evet kilosu falan önde gidiyor. Zıplama hareketini için bir süredir parmak ucuna kalkıp zıplar gibi yapıyor ancak tam zıplamıyor. Bunu doktora sorduğumda 3 yaşına kadar normal dedi ama mekik hareketini sormayı unutuyorum son 2 seferdirBenimde bebeğim 25 aylık kilosu ve boyu iyi o mekik hareketini zor yapıyor kalkmak için kilodan olabilir. Zıplamayı 2 aydır yapıyor. Ablası öğretmiş yatakda yaptırmış oyun gibi sonra yerde yapmaya başladı. Yatak yumuşak olduğundan oyunla öğrenir.
Ya ben korkutmak istemiyorum zaten ben doktor falan değilim sadece daha önce böyle bir kaç haber görmüştüm. Omirilik ya da herhangi bir yerde olan tümörler böyle şeylere sebebiyet verebiliyormuş. Tabi ki Allahım korusun, bağışlasın. Ben ilk mesajımda söylemedim. Ama daha açık yazayım dedim. Tabi ki yoktur biz bilemeyiz ama baktırıp rahatlamakta fayda var diye düşünüyorum.Herhangi bir ağrısı olduğunu sanmıyorum, çünkü bir ağrı belirtisi yok. Zaten ağrısı, acısı olduğunda söyleyen bir çocuk. Bir de farklı hareketlerde zorlandığını gözlemlemiyorum yani yuvarlanmak, yüksek bir yere çıkmak / uzanmak vs.
Çocuk doktorumuz da kontrol ettiğinde gücü kuvveti yerinde dediği için bu güne kadar hiç dikkatimi çekmemişti
Ya ben korkutmak istemiyorum zaten ben doktor falan değilim sadece daha önce böyle bir kaç haber görmüştüm. Omirilik ya da herhangi bir yerde olan tümörler böyle şeylere sebebiyet verebiliyormuş. Tabi ki Allahım korusun, bağışlasın. Ben ilk mesajımda söylemedim. Ama daha açık yazayım dedim. Tabi ki yoktur biz bilemeyiz ama baktırıp rahatlamakta fayda var diye düşünüyorum.
Merhaba, kullanici adinizi hatirliyorum sanki asagi yukari ayni donemde dogum yapmistikKızlar iyi akşamlar..