Yatırım yapmak ? Para harcamak ?

Öneriniz için çok teşekkür ederim . Ben şartların çok uygun olduğu bir ilçede yasiyorum ve nerede ise sizin dörtte biriniz oranında bir kira oduyorum. Sanırım ben de yuksek bir miktarda kira odesem , içim açırdı ve o parayı kiraya vermek yerine ev taksidi odemeyi secerdim.

Boş verin evi. Ev sahibinin bir evi olur kiracının her yer evidir. Ne güzel gezin tadını çıkarın hayatın ama şahsi fikrim zor durumlar için bir banka hesabı açıp küçük bir yatırım yapabilirsiniz. Acil paraya ihtiyacınız olduğunda elinizin altında olur.

Ne kadar güzel ve yararlı olmuş:) benim bu kadar güzel fikirlerim yok, sadece iki önerim var:
Giyinmeyi çok seviyorum ama belli şeyler hariç mağazadan almam. 2.el alırım ya da annem diker, ben henüz dikmeye çalışıyorum. Kumaş icerigine bakarım; yün, pamuk, viskon vb olmasına dikkat ederim. Polyester ürünse almam.
Kendimce kütüphane oluşturuyorum, yine 2. El tercihim. 15 yıldır gittiğim bi sahaf var mesela, 3 kere el değiştirdi, hala musteriyim. Nadirkitap gibi sahaf sitelerine bakabilirsiniz. Yalnız bazen kitabın 2.el fiyatı, sıfır fiyatından fazla oluyor, iyi araştırmak lazım.

Çok kıskandım sizi İnsanın kendini mutlu eden şeyleri yapması kadar güzel bir şey yok. Boşta durmamışsınız kendinizi geliştirmek için bir sürü güzel etkinliğe katılmışsınız.
Ev ve araba için 5+10 yıllık bir borcun altına girmek gerek. Bu sorumluluğu almadan önce yapmak istediklerinizi yapabilirsiniz. Bu arada yinede gelirinizin bir kısmıyla birikiminizi mutlaka yapın. Çünkü evlenince ev, çocuk, sorumluluk derken bir tatil bile ihtiyaç değil lüks oluyor.
Diğerlerine gelince alttan alta sizi kıskanıyorlardır. Ev, araba sahibi olmak ama bırakın yurt dışını yurt içi bir tatile bile gidememek zor olsa gerek.

Dogru yapıyorsunuz
Benim hep araba alma hayalim vardi 7.5 yildir kamudayim hala alamadim
Bunun için birikim de yapıyordum
Ben de bir ara her ay duzenli kitap.alirdim simdi okuyamadiklarim biriktigi icin eskisi kadar almıyorum olanlari okuyayim diye
Küçük bir yerde yasiyorken bile gezemedim çünkü yilda 1 hafta zar zor izin alip ailemi ziyarete gidiyordum o kadar
Inanın 20li yaslarda okumak ve atanana kadar geçen surede yapamadıklarımı 30dan sonra yapayim dedim bu sene de nasil bir seneyse babami kaybettim ustune korona, eve tikildim kaldim arabasi olan yine geziyor ben evden çıkamıyorum
Yani demem o ki, gezin, öğrenin, okuyun, eglenin, sizi mutlu eden seyleri yapin
Araba ev gibi maddi seyler bir sekilde alınır da anı biriktirmek, yeni yerler tanimak, farkli tatlari kesfetmenin telafisi yok
Size akil verenlerin vizyonu sizin kadar geniş degil demek ki... Çoğu kisi memur olayim da yatayim derdinde (etrafimdaki memurlarda gözlemledigim bu yoksa herkes ayni değil tabii).
Babamin yatirim tavsiyesi şuydu :
Kazancin 3te 1i ev kirasi, 3te 1i giderler, 3te 1i yatirim
Yani yapabiliyorsaniz yatirim yine yapin ama kendinizi kisitlamayin
Bugunler bir daha gelmiyor

Belli yastan sonra su hayati yasamaya ne enerjiniz ne de vaktiniz kalmayabilir
Çünkü heekss emeklilik hayali kurar kaci ulasir tartisilir
Birikim illa yapin saglik vs kosullalrdan dolayi
Ama su dolu hayati da birakmayin
Keza evlilikde düşünmüyorsunuz ozaman belli birikim belki ilerde 1artı 1 daire size yetebilir gayet.

Ne kadar güzel yapmışsınız ben de paramı biriktirdikçe her sene bir iki ülke gezmeye çalışıyorum ve bundan çok büyük zevk alıyorum kenara da biraz para ayırmaya çalışıyorum. Kısmetse evlilik, araba, daha sonraki yıllar evimi rahatlıkla almak istiyorum. Ve her zaman hayatımızı en az 5-6 ay idare ettirecek kadar kenarda paramızın olması gerektiğini düşünüyorum.

Bence korona günlerinde kisisel mesafeyi korumak için araba gerekki.onun dışında bircok kursa korona bitene kadar gidebilecek misiniz mesela yüzmeye havuza gitmek bence çok riskli. Bir süre Avrupaya da gidemeyeceksiniz.
Bence bu sure zarfında bir araba için borca girin, arabanin hayata kattığı özgürlük paha bicilemez

Simdilik aynen böyle yapardim bende. Evlenince sorumluluklar artiyor ve yapacağıniz cogu sey yarim kalıyor. Sizin yaniniza kar kalan o kadar cok sey var ki digerlerinin elinde maddiyatla kazanilan seyler. Icinizden geldigi gibi yasayin sorumluluk zamaniniz geldiginde zaten bir degisim yasayacaksiniz. Vakit varken gönlünüzce eglenin

Bir çok kişinin hayalini yaşadığınız için kıskanıyorlar sizi. Çok da iyi yapıyorsunuz. Siz kendinize birikim yapıyorsunuz ne güzel. Ev araba evlenince de olur evlilik olmazsa da sizde ki bu azimle yine yaparsınız.

Aslında şimdiye kadar güzel yaşamışsınız, yani birikim yapmamanıza değmiş anlattıklarınız güzel şeyler size çok şey katmıştır. Bence 5 yılda bu anlattıklarınızı yapabilmek de iyi bir finansal planlama gerektirir, 30 ülke boru mu :)) siz bu işlerde kötü değilsiniz merak etmeyin. Evi geçtim araba bile artık ha deyince alınabilen bişey değil üzülmeyin, 30 yaşla birlikte birikime ayırdığınız parayı artırsanız iyi olur ama. Dünyanın binbir türlü hali var.

Ben de 30 yaşla birlikte anca para biriktirmeye başladım. Allah iyi bir iş nasip etmişti 24 yaşımda bir doçentten fazla bir maaş alıyordum. Atlı kovalıyor gibi evlendim, eşya düğün borcu ödedim, o zamanki eşimin yanına gidebilmek için daha düşük bir maaşı kabul ederek şehir değiştirdim, eş kazık attı beş parasız boşandım, yeniden ev kurdum yeniden eşya borcu ödedim. Bu süre zarfında alım gücümüzün giderek düşmesiyle aslında iyi olan maaşım giderek eridi herkes gibi, o dönemde hep heves ettiğim yurtdışı tatilini bir kez yapabildim. Yani en azından sizin az birikiminizin karşılığında elinizde çok güzel anılar var, benimki gibi acılar değil :)) şaka bir yana bu dönemler ekonomik açıdan inişli çıkışlı, zaten pandemi nedeniyle gezmek tozmak da mümkün değil birikim yapmanın tam zamanı. Bakmayın bizim gösteriş düşkünü milletimize, ev de arabada alınır zamanla daha genceciksiniz.

Son düzenleme:

ani yasamak guzeldir. insan sonra yaptiklarindan degil yapmadiklarindan pisman oluyor. ben ot gibi yaşayıp, aldigi evden cikamayip, ama evim var diye kendini baglamayi hic makul bulmuyorum.
insan yasi ilerledikce, evlenince zaten sorumluluk altina giriyor. bence sprumsuz zamanlarin da keyfi surulmeli.
ben sizin konumunuzdayken hem gezer eglenirdim hem de her ay bir tam altin koyardim kenara. durur hala o altinlarim mesela. yani yine de koseye hatirisayilir bir miktar para ayirmaya calisin bence. ama asla size keyif veren aktivitelerden geri kalmayin.

Bu yaz yurt dısına cıkamadıgım için burda en güzel tatil yerlerinde 3 defa tatil yaptım. Kenara koysam yaklaşık 15 binim filan olurdu. Asla pişman değilim havalar soğumasa yine giderim

kenara 3 5 kuruşta olsa atın çeyrek altin gram altin vs.
memur degildim ozel sektorde calisiyordum ama aylik 1 ceyrek aldiktan sonra kalanini sadece kendi keyif aldigim seylere harciyordum.
nisanlandiktan sonra kenara attiklarimla ceyizimi bir kismini aldim evlendik simdi ev sahibi oluyoruz kredi oduyoruz ve ben bekarken harcadigim paradan yasadigim hayattan gram pişman degilim.
keske az daha biriktirseymisim demedim hiç.
evde olur arabada olur bana sorarsaniz araba tamam ama her insanin evide olmak zorunda degil ama devir olarak ev sahibi olabilecegimiz kredi fiyati kadar kira oduyoruz o rahatsiz ediyo.
yani keyfinize bakin ev araba vs bunlar simdi olmazsa ilerde hic olmayacak seyler değil.

Tek memur maasi ile nasil ev aliyorlarmis ben de buna şaşırıyorum..Yani atiyorum 5 bin yani bunun kiyafeti var makyaji yani bi sac boyatmaya gidiyorsun 500 en az veriliyor yani..E yeme icme ayri..Size gelince en guzelini yapiyorsunuz tabiki..Insan gençken gezmeyecekte ne zamsn gezecek?

Harikasin tam da ihtiyacim olan oneriler. Youtube kanali acmayacaksan instagra hesabi acabilirsin 🏵

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…