- 5 Ağustos 2016
- 11.151
- 32.035
-
- Konu Sahibi nomunomuchua
- #3.481
Keşke öyle bir kazancım olsa da ödesemkârdan yüzde 20 mantıklı geliyor ötesine gönlüm razı değil nedense ama bir bakıma o bilgiye sahip olmasak kazanamayız da diyorum sizin gibi... Kafamda deli sorular
Çok teşekkür ederim cevabınız için. Görüşmeler yapıyorum birkaç kişiyle görüştüm son zamanlarda ama hiçbiri içime sinmedi ve birçok kişinin spk’dan belgesi de yok... Vaadedilen kazanç oranlarına karşı istenilen komisyonlar ise şaka gibi. Öyle bir kişi bulayım ki ömürlük olsun işbirliğimiz istiyorum ama çok zormuş
Ben eskiden vadeli hesaptan gelen 3 kuruşu para kazanmak sanıyordum
Danışman ufkumu açtı.
İçinize sinen birini en kisa zamanda bulmanizi dilerim
Sizin 2016 yazdığınız yorumlara denk geldim başka bir konuda, o zaman da diyetisyenlik denkliği almaya çalıştığınızı eşinizin de sizin de asgari ücretli çalıştığınızı yazmışsınız. Kısa zamanda geldiğiniz ekonomik seviye çok etkileyici olmuş gerçekten doğru yatırımın ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.
Ben hem aileden hem de eşten şanslı olan kesimdeyim bu konuda, tabii kendim de çalışıyorum ama kendi kazancım ve yatırımlarım ayrı mesela eşim istemiyor ev bütçesine eklememi. Düzenli yatırım için de aile desteği alıyorum, senede iki defa kardeşim ve bana 6 aylık yatırımlarından alınan karları bölüyorlar. Öyle idare ediyorum bakalım çalışmayı seviyorum ama bir yerde mesleki doygunluk noktasına erişirsem sahil kasabasına yerleşip bahçeye domates biber eken beyaz yakalılardan olabilirim :))
Sen nasıl bulmuştun danışmanı canım?Güvenilir bir danışman bulmak için nasıl bir yol izlemeliyiz,nelere dikkat etmeliyiz? Olması gereken evrakları nelerdir?Danışmanla çalışan diğer arkadaşlarda bilgi verirse sevinirim.Ortalık ne olduğu belirsiz insanla dolu biz doğru insanı nasıl ayırcaz.Hani illa kazandıracak uçuracak kaçıracak kişi demiyorum.Dolandırıcı olmayan bu işi gerçekten iş olarak yapan kalifiye kişi kasteddiğimBen eskiden vadeli hesaptan gelen 3 kuruşu para kazanmak sanıyordum
Danışman ufkumu açtı.
İçinize sinen birini en kisa zamanda bulmanizi dilerim
Sizin 2016 yazdığınız yorumlara denk geldim başka bir konuda, o zaman da diyetisyenlik denkliği almaya çalıştığınızı eşinizin de sizin de asgari ücretli çalıştığınızı yazmışsınız. Kısa zamanda geldiğiniz ekonomik seviye çok etkileyici olmuş gerçekten doğru yatırımın ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.
Ben hem aileden hem de eşten şanslı olan kesimdeyim bu konuda, tabii kendim de çalışıyorum ama kendi kazancım ve yatırımlarım ayrı mesela eşim istemiyor ev bütçesine eklememi. Düzenli yatırım için de aile desteği alıyorum, senede iki defa kardeşim ve bana 6 aylık yatırımlarından alınan karları bölüyorlar. Öyle idare ediyorum bakalım çalışmayı seviyorum ama bir yerde mesleki doygunluk noktasına erişirsem sahil kasabasına yerleşip bahçeye domates biber eken beyaz yakalılardan olabilirim :))
Ne yani 28 evi son 4 yılda mı aldınEvet evet hep derim ki ben ne yaptiysem son 3 5 senede gozum acildi da yaptim. Hatta hala acilmasi gerekiyor bir miktar. Mesela daha yeni yeni altina alistim. Cok iyi bir yatirim oldugunu hala dusunmuyorum ama sepete eklemekte fayda buldum bu dusuk seyirde.
Insanlar hep sanir ki cok cok param varda bunlari yaptim, aslinda ailelerimiz cok varlikli ancak destek istemedik hep kendimiz idare ettik. (Oturdugum ev sadece esimin annesine ait) kendimize oturabilecegimiz bir ev alamayinca, yani o yillarda o kadar butce olusturamayinca yatirimlik evler cazip geldi. Basta hatta plan yatirimlik evlerin kredisini hizlica kapatip onlari satip kendimize ev almakti :) veya kiralariyla kendi oturdugumuz evin kirasini desteklemek.
2015e kadar ortalama islerde calistik. Ortalama paralar kazandik. Ama bir kurus kenara koymuslugumuz yok. Yasimiz kucuktu ve biraz da ailelerden cok para kalacak kafasiyla gerek duymuyorduk. Halbuki cok yanlismis...
Sonra dedik ki mesleklerimize yönelelim tecrube artinca gelirimiz artar. Biz bosuna mi okuduk o kadar.
1 2 sene kendi mesleklerimizi yaptik en buyuk hatamiz bu oldu. Ben stajdan sonra 2 ay dayanabildim kactim döndüm eski isime :) daha cok sarildim, terfi aldim. esim 2 seneye yakin sansini zorladi. Olmadi bedelli askerlik yapip geldi baska biseyler denedi ve isler yoluna girdi. Burda hep der ya kizlar, memurluk pavyon gibi, dusen cikamiyor.
Neyse bizimki memurluk degildi ama herkes tarafindan daha onay alan islerdi, kirdik kabugu ciktikturkiyenin en iyi ozel hastanesinde gunde 12 saat mesai, haftaici tek gun izin, asgari ucret sartlarim suan da cok farkli degil ancak maasim primle tipboxla bunun 10 katina yakin. Isim daha yorucu, hatta bir miktar da daha pis. Ama öyle hayat gecmez diye kirdik kabugu Simdi de planim bu kabugu kirmak Cunku hayat boyle de gecmez.
Ilk arabayi bile 2017de aldik, hatta ben ehliyetimi de o zaman aldim.
O yüzden herkes yapabilir, pes etmiyoruz, inaniyoruz
Paranin miktari onemli, ama dogru yonetilmesi daha onemli.
Bu ay kazandigini bu ay yersen 1 yersin, akilli bir yatirim yaparsan 3 5 ay sonra 10-15 yersin.
Evet evet hep derim ki ben ne yaptiysem son 3 5 senede gozum acildi da yaptim. Hatta hala acilmasi gerekiyor bir miktar. Mesela daha yeni yeni altina alistim. Cok iyi bir yatirim oldugunu hala dusunmuyorum ama sepete eklemekte fayda buldum bu dusuk seyirde.
Insanlar hep sanir ki cok cok param varda bunlari yaptim, aslinda ailelerimiz cok varlikli ancak destek istemedik hep kendimiz idare ettik. (Oturdugum ev sadece esimin annesine ait) kendimize oturabilecegimiz bir ev alamayinca, yani o yillarda o kadar butce olusturamayinca yatirimlik evler cazip geldi. Basta hatta plan yatirimlik evlerin kredisini hizlica kapatip onlari satip kendimize ev almakti :) veya kiralariyla kendi oturdugumuz evin kirasini desteklemek.
2015e kadar ortalama islerde calistik. Ortalama paralar kazandik. Ama bir kurus kenara koymuslugumuz yok. Yasimiz kucuktu ve biraz da ailelerden cok para kalacak kafasiyla gerek duymuyorduk. Halbuki cok yanlismis...
Sonra dedik ki mesleklerimize yönelelim tecrube artinca gelirimiz artar. Biz bosuna mi okuduk o kadar.
1 2 sene kendi mesleklerimizi yaptik en buyuk hatamiz bu oldu. Ben stajdan sonra 2 ay dayanabildim kactim döndüm eski isime :) daha cok sarildim, terfi aldim. esim 2 seneye yakin sansini zorladi. Olmadi bedelli askerlik yapip geldi baska biseyler denedi ve isler yoluna girdi. Burda hep der ya kizlar, memurluk pavyon gibi, dusen cikamiyor.
Neyse bizimki memurluk degildi ama herkes tarafindan daha onay alan islerdi, kirdik kabugu ciktikturkiyenin en iyi ozel hastanesinde gunde 12 saat mesai, haftaici tek gun izin, asgari ucret sartlarim suan da cok farkli degil ancak maasim primle tipboxla bunun 10 katina yakin. Isim daha yorucu, hatta bir miktar da daha pis. Ama öyle hayat gecmez diye kirdik kabugu Simdi de planim bu kabugu kirmak Cunku hayat boyle de gecmez.
Bu ay kazandigini bu ay yersen 1 yersin, akilli bir yatirim yaparsan 3 5 ay sonra 10-15
Evet evet hep derim ki ben ne yaptiysem son 3 5 senede gozum acildi da yaptim. Hatta hala acilmasi gerekiyor bir miktar. Mesela daha yeni yeni altina alistim. Cok iyi bir yatirim oldugunu hala dusunmuyorum ama sepete eklemekte fayda buldum bu dusuk seyirde.
Bu ay kazandigini bu ay yersen 1 yersin, akilli bir yatirim yaparsan 3 5 ay sonra 10-15 yersin.
Ben ailelerden para alma konusunda biraz cekingenim. Zorunlulukta alinabilir ama yatirim icin kesinlikle alamam, teklif etmelerine rağmen.
Esim de oyleydi. Aslinda suan esimin ailesinin mal varligini benim yönetmem gerekiyor ama hic bulasmak istemiyorum.
Ne yani 28 evi son 4 yılda mı aldınişleri değiştirdiniz, daha iyi maaşlı olan işlerinize girdiniz ve yatırıma başladınız.Nasıl bir yol izledinde bu kadar güzel bir birikim ve yatırıma ulaşabildin canım?
O kdr haklisinki
Ciftler arasindaki uyumda cok onemli elinizdeki para sadece bankada kalmis olabilirdi
Benim esim girisken degil tabiki artik cok guveniyor ama ilk yillar o korktu bende israrci olmadim yeni yeni daha atak davraniyorum
Altinida tavsiye ederim ozellikle oglun icin
Benim kayinpederim de finans departmaninda calismaya basladigi oteli girisimcilik yaparak satin alip baslamis otelcilige. Su an kendi ulkesinin (esim Turk degil) en buyuk oteller zincirine sahip olan sirketlerden birinin sahibi.
Bende girisimci ruhu yok ama seviyorum boyle hikayeleri :) Bizim mesleklerimiz ve egitimimiz iyi ikimiz de doktora seviyesindeyiz ben yoneticilige geceli cok olmadigi icin orta duzey esim ust duzey yonetici. Bakalim idare ediyoruz :)
Coin bu hafta destan yazdimaas yatsin hesaba biraz daha yatirmayi dusunuyorum.Sonra pusuya yatip bekleyecegiz yani bekleyecekmisiz
10 tanesini gecen sene pandemide hic para harcamadigimiz icin biriken paralarla aldik.
Ben 12 tanesini esimin vefatindan sonra hesaplarindan cikan paralar + ekimde borsadan kazandigim buyuk bir miktar parayla aldim.
Aslinda nerdeyse hepsi gecen sene oldu gibi.
Yalniz evlerin cogunun kredisi devam ediyor. Kiralariyla odeniyor. Kirasi yetmeyen var, artan var pek cebimden bir sey cikmiyor. 4 sene 28 ev parasi basip almak gibi dusunurseniz cikmaza girersiniz.
Benim esimin babasinin cok ciddi mal varligi var. Biz yaninda bir nokta virgul belki, belki de degiliz :)
Esim simarik zengin cocugu degildi ama mesela herhangi bir sey yapmak gibi bi plani veya istegi de yoktu. Ne de olsa babam var diye bakardi. 52 yasindayken olmus ilk ve tek cocuklari. Suya sabuna dokunmadan buyutmusler. Ev alicaz diye niyetlendik 4 milyona ev alip karsi ciktilar siz kredi falan odeyemezsiniz ne sacmaliyorsunuz diye.
Ben calistigim icin kendini zorunlu hissederdi calismaya. Hatta diger topikten belki hatirlarsin uzun bir sure calismadi. Cunku cocuklarinin elalemin altinda calismasi ne munasebet diye bakarlardi. Bir sure kayinvalidemle ciddi sorun yasadim ki normalde cok cok severim. Benim yuzumden oglu calismak zorunda hissediyormustamam dedim karismiyorum. O saatten sonra da esim benim yapmak istediklerime karismadi.
Sahane
Ben de cook etkileniyorum böyle seylerden.
Benim ailem mukemmelliyetci insanlar ve onlarin mukemmel ebeveyn tanimina surekli para vermek giriyor. 18 yasinda evden ayrildigimdan beri bunun kavgasini cok yaptim ama bana hic sorulmuyor bile para pat hesabima geliyor. Bir seyi begendigimi gorseler pat hediye olarak aliniyor. Zamanla fark ettim ki benim ailemin ebeveynlik anlayisi hep maddi seylerden geciyor ve oyle mutlu oluyorlar, ben de direnmeyi biraktim onlara uyum sagladim. Ki ben su an Turkiye'den farkli bir kitada yasiyorum, evliyim, hic degismedi bu ozellikleri. Herkes birbirini oldugu gibi kabul ediyor ailemizde, mutlu mutlu yasiyoruz ne yapalim.