- 9 Eylül 2014
- 12.902
- 19.920
-
- Konu Sahibi nomunomuchua
- #3.141
Azcik ucundan bisiler öğrenmeye geldimAl sat tut tavsiyesi yok
Selam ☺☺☺
Tesekkur ederim oncelikleÖncelikle, evinizde güle güle huzurla daha uzun yıllar oturun, Allah daha iyilerini de nasip etsin.
Çok haklısınız. Ama bir noktayı atlamamak lâzım;
Dün siz bir üyeye cevap yazdınız BDV'de. Konuyu hatırlamıyorum, konuya yazan üyelerden biri dedi ki , mealen " benim eşim de annesinin yemeklerini beğenmeyince, anne bu ne biçm yemek sen bırak da eşim yapsın der ".
Siz de bu üyeye cevaben dediniz ki, anasının yemekleriyle büyüyen adam bunu derse, önce benim güvenimi kaybeder.
Çok net hatırlıyorum çünkü, verdiğiniz cevabı üyenin asla anlamayacağını düşündüm pek çok nedenle. Çünkü sizin muhakeme kabiliyetinizin sınırları onunkinden fersah fersah geniş. Onun kavrama alanı dışından bir cevap verdiniz siz.
Uzattım, bağlayayım; haklısınız, bilmek lâzım, ama "bilmek lâzım" a gelebilmek bile, bir düşünce zincirinin, bir muhakeme yeteneğinin sonucudur.
Kitlelerin düşünce yapısının gelişmesinde eğitim-öğretim çok etkili. Bu ülkede muhakeme yeteneğini geliştiren, sebep sonuç zincirlerini kurabilen-yürütebilen nesiller yetiştiren bir öğretim sistemi yok maalesef. İstisnalar, bireylerin çabalarına dayanan başarılar muhakkak var, ama 83 milyonluk ülkede devede kulak.
Bir atasozu der ki,"bana hisse alma,hisse almayi ogret"Ben cocuklarima 10 000 lik hisse almayi dusunuyorum . Uni zamani kullanmalari icin . Tahmini 8 10 yil arasi beklemeli . Bakalim . Bugun sey dedim hatta harcliklariyla bir sey almayi planliyorlar. Gelin kizim hisse alayim
Oooooo gamestop harekatçılarının neferi olmuşsun Deniz, gümüş mümüşBir atasozu der ki,"bana hisse alma,hisse almayi ogret"
Ucundan da kendilerine baslatalim,gumusu ellesinler,yoklasinlar simdiden:))
JP Morgan bir zamanlar demişti ki: Gold is money, and nothing elseneymişş yahuu ben de alayımm ucunda zenginlik varsaaa
napalımm muneciğimm nereden yırtarız acaba diye kızlarla kafa yoruyoruz haftalardırrr.henüz bulamadık yolunu ama umutluyuzzzzJP Morgan bir zamanlar demişti ki: Gold is money, and nothing else
Bu söz size hitap ediyor bence :)
tühh gümüş işine girecektimm hevesim kaçtıııı .iyi gecelerrrrrrBu arada sadece bilgi diye paylaşayım şu an jp morgan'ın elinde yaklaşık 155 milyon ons kadar gümüş var, bu gümüş rezervinin çok büyük bir kısmı demek.
Acaba neden? Neden sosyal medya üzerinden bazı kişiler robin hood harekatı adı altında yerlerde sürünen hisselere bile giriyor?
Neden jp morgan gümüşün 2021 ons fiyatı beklentilerini yukarı çekti?
1 liralık bile olsa alın harekatı neden yapılıyor, ta ta taaaa
Kendimce yatırımcı selamı vereyim dedim, öptüm hepinizi ve kaçtım :))
Anacım heves kaçıracak ne dedim :))) beynimin fırtınasını topiğe aktarıyorum, her kıvrımı ayrı kımıldıyortühh gümüş işine girecektimm hevesim kaçtıııı .iyi gecelerrrrrr
mor portakal yeterince bunalıma soktu bizi valla.bu yatırımcıysa biz neyiz dedik kızlar olarakkk.mor u eşime havale ettim bir şeylere karar verip alıp satıyorlar valla.ben anlamamm ben 3 gram altınımı alır korumm köşeye yeterrrrAnacım heves kaçıracak ne dedim :))) beynimin fırtınasını topiğe aktarıyorum, her kıvrımı ayrı kımıldıyor
değerli madenler denince akla bir jp morgan bir ceycey gelirmor portakal yeterince bunalıma soktu bizi valla.bu yatırımcıysa biz neyiz dedik kızlar olarakkk.mor u eşime havale ettim bir şeylere karar verip alıp satıyorlar valla.ben anlamamm ben 3 gram altınımı alır korumm köşeye yeterrrr
Yaa mune,baksana su kestaneyeOooooo gamestop harekatçılarının neferi olmuşsun Deniz, gümüş mümüş
3 gr altinda acele etme,400e inecek yazmislar ceycey,ben de kararsiz kaldim biraz,yarin almazsam pazartesiye ertelerim,sansa artik...mor portakal yeterince bunalıma soktu bizi valla.bu yatırımcıysa biz neyiz dedik kızlar olarakkk.mor u eşime havale ettim bir şeylere karar verip alıp satıyorlar valla.ben anlamamm ben 3 gram altınımı alır korumm köşeye yeterrrr
ben 30 a kadar hiç sevmezdim o sarıları.ama bir evlendimm eşimin tarafında herkes altınla yatıyor altınla kalkıyorrr.ben de ipli bileklik devrinden kalmışımm.önce günlerle başladım altına sonra aramızda tatllı bir yarış başladııı onlar aldı ben aldımmmm.altın işine beni bulaştıranlar utansın valla ben de suçç yokkk.9 yaşındaki kızın altınlarını bile aldırttılar ilerde alamazmışımmm hazır olsunmuşş diyeee.değerli madenler denince akla bir jp morgan bir ceycey gelir
Bir gün olur da altını sevecek olursam, ki geçen gün çarşıya indiğimde aklıma geldiniz kuyumcu önünde sizin için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundum:)) o sarı sarı şeylere bakamadım ama olsun, olur da ihtiyarlayınca altın istersem sizden alırım
bugün aldım 9 kusür gram.param bitti zaten alamam düşse de.nisana kadar fakirimm geneeeee3 gr altinda acele etme,400e inecek yazmislar ceycey,ben de kararsiz kaldim biraz,yarin almazsam pazartesiye ertelerim,sansa artik...
Direkt kestane borsasina girsen coktan köşebaşiydin muneIcimdekiSonsuzDeniz kestaneleri görünce aklıma direkt tatlısı geliyor, oyyh gece gece ne yaptın bana sen
Ben tatlı borsasına mı girsem ne yapsam
bursalısın galibaaa.kestane deyince aklıma kestane şekeri geldi gece geceDirekt kestane borsasina girsen coktan köşebaşiydin mune
Ben hesapliyorum,alacagim birim 1 gr artmis,Allah bereket versin:))bugün aldım 9 kusür gram.param bitti zaten alamam düşse de.nisana kadar fakirimm geneeeee