Yatırım bizden sorulur! :)

bir kaç yerden duyum aldımm evet.o yüzden bugün tekrar altın aldımm
Dovizin dususu devam ederse altin tutunamaz,biraz daha duser diye okudum ben de,ama kendi dusunce ve tecrubeme gore,toparlanir,ta ki asi olayi oturuncaya ve mutasyonlu virus tehlikesi tehdit olmaktan cikana kadar.
Ondan da sonra sert dususler olacaktir,o zaman cikip tekrar donmek isterim dogrusu...
Ytd tabii ki...

ben alıp 5 yıl unutacağımm için devamlı almaktan yanayımm elime para geçtikçeee.tl de kalırsa para harcanıyorr çünküü

2021 orta uzun vade hisse tavsiye yaz youtube a bak. Sonra soylenenleri incele 1 haftalik 1 aylik 1 yillik artisi. Bist 30 ,yildiz pazar hisselerine bak . Twiterda hashtag ile arat . Kisa vade bizlere göre degil bizzat tecrube ettim
Ayynen bu dediklerinin hepsini yaptım bugün fistikcim .havalı havalı konusuyodum anlamadiniz mi hepsini bu bikac günde öğrendim

Katiliyorum . Zaten altinda uzun vade yatirim

ben alıp 5 yıl unutacağımm için devamlı almaktan yanayımm elime para geçtikçeee.tl de kalırsa para harcanıyorr çünküü
+1
El harçlığı diye aylık ayırdığım 200-300 tl dışında asla tlde kalmam zaten harcamalar %90 kredi kartı, onun dışında nakit pişmanlıktır, buna (uzun vadede) döviz de dahil :))

Esasen, altını, doları, euroyu fiyatlayan çok farklı dinamikler var.
Özellikle altın ve dolar için hatta, ters fiyatlayan dinamikler var. Örneğin, altının ons başına birim değeri dolar üzerinden fiyatlandığından dolayı, dolar düştüğünde, yatırımcılar ellerindeki korumak için daha çok altın alıyor, falan.
Aksinin olduğu durumlar da nadir olsa da var tabii yok değil.
Bunlar için dünya merkez bankalarını, siyasi kararları, petrol fiyatlarını, faiz politikalarını vs takip etmek lâzım.
Bu dünya geneli için böyle.

Bu ülke için ise, - ekonomi alanında- bilinen hiç bir şeyin çalışmadığı bir dönemdeyiz maalesef uzun süredir.
Ben kendi adıma, yatırım amacıyla bile değil, güvenli limandır diye tasarruf amacıyla paramı altına dönüştürüyorum. Param erimesin derdindeyim. Tırsmış vaziyetteyim çünkü.

Fakat iste bu hareket dogru degil bence.
Altin gunluk al sat kagitlara benzemez.
Bazen uzun zaman ister.Zaten sisirilmis fiyatlardi,dogal gelisimine aykiriydi aslinda.
Patlayacak elbette,biraz sabirla takip etmeli.Yuksek fiyattan alan da asla zararda degil bence,fakat kenara atilacak parayla alinmali,ekmek mutfak parasiyla degil,..

+1
El harçlığı diye aylık ayırdığım 200-300 tl dışında asla tlde kalmam zaten harcamalar %90 kredi kartı, onun dışında nakit pişmanlıktır, buna (uzun vadede) döviz de dahil :))
Arkadasim 3 yildir filan nakit tutuyormus,9 10 bin kadar,ben

Kisa vade icin teknik bilmek gerekiyor ayrica ucretli programlar var ondan ayrica surekli basinda durmak gerekiyor. Fazlasi da vardir belki bilmiyorum

+1
döviz 2 kere zirve yaptı son yıllarda ikisin dede satmadığıma çok pişmanımm.birinde kızın bademcik geniz eti ameliyatızamanıydı fırsat bulamadım .diğeri benim salaklığımm daha da çıkar sandımm dibe vurduuu

Kisa vade icin teknik bilmek gerekiyor ayrica ucretli programlar var ondan ayrica surekli basinda durmak gerekiyor. Fazlasi da vardir belki bilmiyorum
İşte o fibonacciler teknik analizler bilgisayarların yaptığı büyük alımlara ilişkin değil mi, veya ben mi yanlış öğrendim hani büyük alımlar öyle oluyor biz fakirler de onlara yanlamaya çalışmıyor muyuz :)) yoksa tahtacı fantezi olsun diye mi grafikte üçgen oluşturuyor

(bir aceminin büyük resmi görmesi )

Ben de geçenlerde yanlışlıkla 500 dolar bozmuştum sonra amaan deyip gümüş platin aldım. ben de döviz tutarım ama aşamalı altına geçiriyorum :))

çünkü ne kadar çirkefe yatabileceğini son haftalarda hepimiz gördük, gerçekten de yüz göz olunmaz böyleleriyle :))
Böyle böyle, sabırla, sevgiyle, her gün gösterdiğimiz güven ve şefkatle yavaş yavaş doğru yolu bulacaktır.
Onun kabahati yok, onu yetiştiren/idare eden ana baba cahil .
Haklısınız, yerden göğe kadar haklısınız.

Lâkin öğretim kalitesi seneden seneye aşağıya çekilen, bilmeyen, öğrenememiş, ama yine de 1 kilo değil artık 100 gram peynir alabildiğini gören, Pazartesi 100 lira olan altının ise Salı 110 lira olduğunu gören kalabalıklar var. Kimisi panikle kimisi hırsla, hata yapıyorlar. İnsanlar, kafası kopmuş tavuk gibi oradan oraya savrulur oldular.
Eklemek istediklerimi söyleyemeyeceğim, bu sitede yasak :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…