Yatılı görümce sorunsalı

Ev müsait değilse uzaktan gelene birkaç gün müsade edilir.
Biz eşimin kardeşleriyle aynı şehirdeyiz anne babası memlekette, kolay kolay aynı anda gitmiyoruz, denk gelirse birgün falan oluyor ancak. Hem ev büyük değil hem curcuna oluyor aynı evin içinde. Bu noktada siz hak verdim açıkçası.

Memlekete gidip gezme konusunda, ailelerle gezmeye öncelik verilmesi de normal geliyor. Biz aile ziyaretine gidiyoruz zaten. Başbaşa olmak için yıl içinde yeterince vaktimiz oluyor. Kalınacak birkaç gün aileye ayrılabilir.

Yahu ifade ettiğimde boşanma aşamasına geldik korkmuyorum bizzat yaşadım. Ailemi karşıma alarak yaptığım saçma bir evlilik. Beserim hata ettim ne yapayım. Ağzımızın tadı kaçmasın modunda içimde yaşıyorum işte dertlerimi. Boşuna mı buradayim

Ama buraya dert yazıyorsunuz ve bütün çözüm yollarını kapatıyorsunuz. Çözüm yolu yoksa geçmiş olsun diyebiliriz ancak. Sanmam ama umarım eşiniz ilerde düzelir.

17 yaşında kocaya kaçmış, 3 çocuklu issiz güçsüz, kadın cevabı bu. Kendinizi de bizi de kandırmayın.
Her çalışan kadın kocasından ayrılmalı düşüncesini fazla feminist buluyorum. Gittiği yere kadar götüreceğim. Eşimle birbirimizi seviyoruz ama evlenmeden önce bir şeyleri görmemişim. Ailem uyarmasina rağmen onları karşıma alıp kıyametler kopardım. O yüzden tek başıma kalacak gücü kendimde bulamiyorum

Ama buraya dert yazıyorsunuz ve bütün çözüm yollarını kapatıyorsunuz. Çözüm yolu yoksa geçmiş olsun diyebiliriz ancak. Sanmam ama umarım eşiniz ilerde düzelir.
Başında da söyledim aslında fikir almak amaçlı kullanıyorum bu platformu. Çözüme ulaştıracak olsa keşke daha ne dertler var

25 yaşında üç senelik öğretmen olarak evlendim inanıp inanmamaniz onemli değil
Yanlış anladınız. Yazdığım durumda olmadığınıza inanıyorum. Ama ailemin içine sinmeyen evlilik yaptım o yüzden boşanamıyorum lafı anca o kişiler için geçerli olabilir. Sizin başka sebepleriniz de olmalı. O manada dedim kimseyi kandırmayın diye.

Mutluluklar dileriz...

Umarım bu çabanız ve alttan almanız için pişman olmazsınız.

Çalışan kadınlar eşinden ayrılsın demiyor kimse. Çalışmayan kadınların dayanağı geliri olmayınca zor oluyor ama yinede ayrılık gerekiyorsa ayrılmalı insan . Aılenle problem olsa bile düzelir bır şekilde . Eşinden değer görmüyorsun bilmem kim için bile seninle kavga ediyor ve sen kostur kostur aılesının hizmetine gidiyorsun. Seni anlamayan bu problemlerını anlatamadığın kişi eşin ama sen hâlâ enişteyi görümceyı ve tatili dert edıyosun ne diyeyim.

Eşimle burda bı problem yaşamıyoruz yalnızca aile işin içine dahil olunca anlaşmazlıklar oluyor. Bu da küçük bı sorun değil tabii çekirdek ailesini kabullenemiyor belki de kök ailesinden. Normalde değersizlik gibi duygular içerisinde olmasam da ailesi konusunda böyle bir gorumce olayi bile batıyor tahammulsuzlesiyorum. Ayrılınca ne oluyor peki çok mutlu mu olunuyor ciddi olarak soruyorum kinaye algılamayın

Yanlış anlamadıysam kadının ‘kendi’ evi orası. Size soracak değil ya ne zaman gelip gideceğini.
Misafir olduğunuz evde had bilmek gerekir, kendi anne babasının dolayısıyla şahsına ait yere aile birliği için gelir, gıcık etmek için gelir, çocukları salmak için gelir, kısaca gelir de gelir. Size nerede laf düşüyor, göremedim.

Kv iş yapmiyorsa kendisinin de iki bebeklik çağında biri ilkokul çağında üç çocuğu var ve işlere destek olamıyorsa rahatsız olunuyor.

Ben ayrılmadım hiçte düşünmedim gerek duymadım çünkü. Ama böyle problemleri söylemeye bile çekindiğim bir eşim olsaydı hemen düşünürdüm. Değersiz hissettiğim bır evliliktense yalnız yasamayı seçerdim. Ben kolay kolay boşan demiyorum kımseye sizede demiyorum ama sorununuz eşiniz dıyorum. Sürekli aılesıye görüşmediğiniz için degerlsz hissetmiyorum dıyorsunuz. Yakın olsaydınız bu problemlerın kat kat fazlasını sürekli yasayacaktınız. Demek istediğim eşiniz size saygı duymalı. Orda bir iş yapılacaksa ya yardım edecek ya kardeşıne söyleyecek ama bısekılde yükü sızden alacak. Gezmek ıstıyosanız kardesıne baglı kalmayacak. Evde rahat değilseniz buna dikkat edip sizin rahatınız için çaba gösterecek. Yani bunları yapmalı ki sizin değeriniz olduğunu anlayın sizde.

Türkiye'de yaşıyoruz :) Gerçeklikler den uzaklasmayalim siz yapabiliyor musunuz böyle :)
Bizde durum tam tersi. Küçük çocuklu olan bendim ve işleri full yapan bendim çünkü eve mıh gibi çakılan yine benim. Çocuğu olmayan ve çocukları büyüyem görümcem yer içer süslenir çıkar, ardı bana kalır. Akşam deseniz yemek saatinde gelirler yerler, yine gezmeye çıkarlar. Gelen giden her türlü misafir bende e çünkü çocukla evdeyim mecbur. sizin bu durumda olmanız lazımken, nasıl ya

Yiyen içen onun çocukları, size mi sesleniyorlar yemek diye, siz mi peşinde koşuyorsunuz? Niye taleplere karşılık veriyorsunuz ki? Hadi gezelim diyecek, kahvaltıdan sonra mis gibi hazırlanıp çıkacaksınız.

Bu sorunun cevabı bende yok eşimden ayrılmadım.
Konu uzadı ama ben de şunu merak ettim. Eşiniz aile konusu dışında anlayisli, size her zaman destek olan hayati paylasan, sizin için kendi de fedakarlık yapan yeri gelince alttan alan biri mi?
Yani herhangi bir konuda bu kadar katı, anlayışsız ve bencil biri diğer konularda gerçekten yeterince iyi olabiliyor mu? Ben de bunu kinayesiz soruyorum.
Yoksa siz eşinizin uygun gördüğü hayatı yaşadığınız için mi normalde aranız iyi?

O bağlı kalmasa evdekilerin yüzü düşüyor başta kv. He düşsün ona rağmen gezin diyeceksiniz benim sorunum da bu noktada zaten. O gezmek bana bir anlam vermiyor o zaman sağolun tavsiyeleriniz için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…