Yatay Geçiş!

AsiNaz

Huzurum; İ&E
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2008
3.715
304
36
Yatay geçiş hakkında tecrübeleri olan arkadaşlarla görüşmek istiyorum, yani buradan bilgi almak istiyorum.

hangi üniversiteye geçiş yapmak istiyorsan o okulun sitesine gir ve yatay geçiş şartlarına bak ama genelde ortlamanın 2.40 dan yuksek olması gerekiyor..

Ben yatay geçiş yaptım. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

bende düşünuyorum canım anlatırmısın neler gerekli nelr olması gerektigini felan

Her üniversite(üni) nin alım tarihleri, koşulları farklıdır. En sağlıklısı geçiş yapmayı düşündüğünüz üniversitenin sitesinden (yatay geçiş yönetmeliği olarak ekli olmalıdır) bulabilirsiniz. Eğer sitede yoksa yine siteden edineceğiniz fakülte öğrenci işlerini arayarak bu bilgiyi edinebilirsiniz.

Sitelerde 2.60 not ortalaması falan yazıyor ama Üni.ler 3-4 kişi alıyor. Eğer kadir gecesi doğduysanız; az kişi başvurmuşsa ve ya torpiliniz varsa bu not ortalaması yeterli oluyor. En az 3 olmak üzere not ortalamanız yükseldikçe şansınız yükselir.

Kimi Üni.ler (İst. Üni gibi) not ortalamasına ağırlık verirken kimi üni.ler ÖSS sonucuna daha fazla önem verebiliyor. Mesela Marmara ÖSS sonucu, not ortalaması, geldiği üninin adı varsa torpilini karıştırarak bi değerlendirme yapıyor onu tam anlamadım. Zaten ayrıntılı bilgim bu iki Üni. hakkında var.

Bazı Üniler sadece öğrenim yılı başında yatay geçiş başvurusu alırken bazı üniversiteler bahar yarı yılı başlangıcında da öğrenci alabiliyor. Yani ara dönemde de başvuru yapabileceğiniz üni.ler vardır. Bunu dediğim gibi Üni sitesinden ya da daha garantilisi öğrenci işlerinden öğrenebilirsiniz.

Başvuru koşullarını sağlıyorsanız başvurmaya karar verdiyseniz artık hiçbirşeyi siteden takip etmemenizi öneririm. Üni.ler genelde sık güncelleme yapmıyorlar dolayısıyla mağdur olabilirsiniz. Sonuçları, başvuru tarihleri ve gerekli belgeleri üniversiteye giderek takip edin yoksa emeğinize yazık olur.

Genel bilgiler bunlar... İst. Üni. , Marmara hakkında ayrıntılı bilgi isteyen ya da şu an hatırımda olmadığı için atladığım birşeyi merak eden varsa buradan ve ya özelden bana ulaşabilirler..

Başarılar diliyorum... a.s.

X