Gebeliğe Hazırlık Yataktan kalkmak ya da kalkmamak :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

zanylife

Meleğim..
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2014
484
233
103
Bursa
Kızlar selam ilişki sonrası hemen yataktan kalkmamak şart mı? Kalkıp da hamile kalan var mı? Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim

Aslında kalkıp kalkmamayla alakası yok. Benim bir tanıdığım hemen kalktığını söylüyordu ama ilk seferde hamile kaldı. Ama kalkmayın yani yatabildiğiniz kadar yatın bence. Ne olacak ki sanki, herkes yatın diyor.

Kalkmak zorunda kaldım o kadar çok duydum ki kalkmayın kalkmayın diye var mı aslı astarı bilmiyorum

Kızlar selam ilişki sonrası hemen yataktan kalkmamak şart mı? Kalkıp da hamile kalan var mı? Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim
Doktorlara göre tamamen asılsız bir olay, bir çok doktora sordum ve aldığım cevap hep aynı oldu. Onun çok saniyelik, hatta saniselik bir olay olduğunu ve yatmanın, veya bacak havaya kaldırmanın bir etkisinin asla olmadığını söylediler.
Tabi o kadar çok duyduk ki hemen kalkmadım, bacaklarımı havaya kaldırdım cümlelerini. Bence sadece kendimizi rahatlatmak için kalkmıyoruz :) bilimsel bir açıklaması yokmuş. İçiniz rahat olsun.

Bir gebelik geçirdim o dönemde de hemen ayağa kalkıp tuvalete gidiyordum. Sonra ayaklarımı havaya diktiğim de oldu ama alakası yok. Bizzat ben yaşadım

Hamilelik oluştu mu ya ben kalkmak zorunda kaldım da merak ettim
Evt oluştu
Zaten bazı doktorlar yatmayı gerekli bulmuyor
Spermler tam rahim girişine bırakıldı ise oradan rahme yüzdükten sonra geri gelme durumu yok yerçekimine karşı gelebiliyolar :)
Geri gelen şey sıvı ve ölü spermlermiş

ben de kalkmıştım çok akıyor diye duramıyorum rahatsız oluyordum ve hamile kaldım. yatmakla alakalı olduğunu sanmıyorum. bir arkadaş da yazmış zaten sağlıklı olanlar rahme doğru biz ne yaparsak yapalım ilerlemiş oluyor yatıp da içerde kalsın denilenler sağlıksız spermlermiş. biraz eski mantık gibi geliyor bana bu kalkmama işi.

ben de kalkmıştım çok akıyor diye duramıyorum rahatsız oluyordum ve hamile kaldım. yatmakla alakalı olduğunu sanmıyorum. bir arkadaş da yazmış zaten sağlıklı olanlar rahme doğru biz ne yaparsak yapalım ilerlemiş oluyor yatıp da içerde kalsın denilenler sağlıksız spermlermiş. biraz eski mantık gibi geliyor bana bu kalkmama işi.

bütün mesele allah nasip edecekse ister yat ister kalk , fark etmıyor canım yaa

Sperm likefikasyonuna niye bakılıyor o halde :) yatmanın amacı şudur: Sperm sıvılaşmadan yol almaya başlamaz çünkü yapısı normalde yoğundur. O süreden daha uzun yatmayı tavsiye eder doktorlar. Hatta yumurtlama takibi yaptıranlarda yumurtlamanın olduğu tüpe doğru eğimli yatmayı tavsiye ederler. Doktorlara göre asılsız olan şey ayağa kalktığı halde hamile kalınabileceği ama bu tamamen sağlıklı hızlı ve sayıca yüksek olan spermler içindir. Hemen sıvılaşma başlar. Atıyorum 1 dk içinde bile yumurtayı dölleyecek kıvamda ve hızda sperm oluşabiliyor hepsi sıvılaşmış olmasa da.

Ya ben de bir yerde okumuştum neresi şuan hatırlamıyorum spermin ilerleme süresi 2 dakikaymış

Erkek spermini oluşturan maddelerin sadece %5 lik kısımı spermden oluşur. Bu %5 lik kısımda olsa bunun içinde bir seferde milyonlarcası vardır. Geri kalan %95 lik kısım ise sperm dışında olan maddelerden oluşur. Yani aslında sperm dışındakiler vajinadan ileri gidemezler. Bu akan kısımın da bir önemi yoktur. Ayrıca siz ilişkiden sonra kalkmadan 20 dakika 30 dakika bile yatsanız o sperm dışındaki kısım zaten dışarı akacaktır. Ayrıca bir de şöyle önemli bir bilgi vermek istiyorum ki bu ilişki sonrası spermlerin tüplere ilerleme hızı sadece 2 dakikadır. Yani 2 dakikada tüplere ilerleyebilen spermler hemen kalktığınızda bile çoktan tüplere varmış olur. Bu durum ne kısırlığa sebep olur ne de hamileliği de engellemez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…