Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları yatak-şilte (mothercare karyola için)

pretty_angel

Nirvana
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2009
224
3
Arkadaşlar mothercareden karyola almayı düşünüyorum. 3 kademeli vs. İstikbale girdim 70*140 boyutlarında 32 cm yüksekliğinde yatakları varmış. Mothercarein yatak yüksekliği 11 cm. Yani arada 21 cmlik bir uyumsuzluk mevcut. Mothercare bu arada bebekler için yaylı yatak önermiyor. Kamburluk yapıyormuş. Sünger yataklar da belli bir kullanımdan sonra çöküyormuş. Bir de kötü bir sünger için bir sürü para istiyorlar. Sizce ne yapmalıyım ya da siz ne yaptınız? Yani bir de terletmesin, temiz olsun, anti alerjik vs. bir sürü de özellik arıyorum.

Canım ben de ikeadan aldım karyolasını, 60*120 olduğu için mecburen yatağını da ikeadan aldık. Bizimkinin de yüksekliği 9 cm., bana da çok az gelmişti kalınlığı, sonra yurt dışı sitelerde neler kullanıldığına bir bakayım dedim, iki türlü kullanılıyormuş yurt dışında, biri poliüretan köpük dolgulu yatak diğeri de yaylı yatak. ıkeanınkiler poliüretan köpükten yapılmış, muhtemelen mothercare de öyledir, kalınlığı az olduğu için. Ama ben okuduklarımdan sonra ikna oldum, zaten 1 yıla yakındır kullanıyoruz, hiçbir problem yaşamadım. Üzerine bir de koruyucu aldık, o da biraz kalınlaştırdı yatağı. En önemlisi yatağın fazla yumuşak olmamasıymış, hem fiziksel olarak zarar veriyormuş hem de boğulma riski daha çok oluyormuş...

Canım sen ne kadara almıştın? Özellikleri nedir?

Karyolayı 300 civarı, şilteyi de 75 civarına aldım canım. Poliüretan köpük dolgulu şiltesi, ne çok sert ne de çok yumuşak, orta diyebilirim. Bizimkinin herhangi bir şikayeti olmadı uyurken, rahatız şu an. Bir de ikeada farklı kalınlıkta şilteler vardı ben alırken, benimki 9 cm ama en kalınıydı, daha inceleri de vardı. Hatta bir arkadaşım kullanıyor daha incesini, onların da bir şikayeti olmadı bildiğim kadarıyla...

Ben de 2 tane yatak baktım. 2si de 160 TL. Boyut olarak 70*140*11. Yükseklik 11 cm. Benim için yükseklik yeterli. ıstikbal 32 cm dedi yuhh dedim. ebeveyn karyolasındaki yatak bizim o civarda, çok büyük uygun gelmedi. Şimdi işbirle konuştum. Lateks yataklar var tabi naturel lateks değil. Visco da önerilmiyor. Ama mothercare'in ki mi daha iyi yoksa işbir'inki mi karar veremedim. ınsanlar benim kadar incelemiyorlar heralde bu yatak olayını. bebeğin yatakta pişmemesi gerekiyor ama üzerine su geçirmez alez konunca nasıl pişmicek bilemedim. Öneriye ihtiyacım var. Bir de nevresim takımları mothercareinkiler 250-450 civarı ama tam karyolaya göre. Diğerleri biraz daha büyük hazırlamışlar ama 100 civarında. Off valla bu alışveriş olayı beni çok sıktı.

Mutlaka onu terletmeyecek şekilde uygun yapılmıştır diye düşünüyorum. Evet bu yatak işi başlı başına mesele aslında, ben ikeadan aldığım için şanslıydım, orada yatağa uygun nevresim takımları da, lastikli çarşaflar da gayet uygun fiyata satılıyor. Mothercare biraz pahalı geldi bana, ama yatağa tam uyuyorsa yapacak da fazla birşey yok. Yine de mothercareden alacağın tek nevresim takımına karşılık dışarıdan 2 tane alabilirsin, daha ekonomik olur diye düşünüyorum...

ben istikbalden biotech isimli bebekler için özel yapım denilen bir yatak aldım 20 cm kalınlığında birsürü anti bişey özelliği var 160 tl
karyolası için de funnababy den uyku seti aldım 170-200 arası
ikisi içinde mükemmel diyebilirim

Bu istikbal ürünlerini tanımıyor heralde. Biotech'i bilmem de bebekler için en uygun yatak lateksmiş. Ama doğal lateks yataklar çok pahalı olduğu için sahte lateks alıp üzerine pamuklu havlu, alez vs. koyup öyle kullanmayı düşünüyorum. Ayrıca başka bir yerde visco alın demişler, bebeğin omurgası için çok zararlı arkadaşlar. Yaylılar da bilemicem ama mothercare olmaz diyo başka şey demiyo. ıstikbal bana 32 cm ergin yatağını bebeğin için en iyisi diye satmaya kalktı. ıstikbal büyükler için çok çalışıyor ama bebekleri önemsememiş gibi. Bir de bebek yatağı derken 0-12 mi diye sorunca emin olamıyorlar. Adamlar için 12+ da bebek :) Ben galiba ışbir'in yatağını alacam. Nevresim konuşunda da sanırım mothercare'yi tercih ederim. Pahalı ama hep görecem o nevresimi güzel bişi olması gerek. Ama tabi ikea'ya da bakmayı düşünüyorum.

uzun zaman olmuş... mothercareden yatak dolap vs.almayı düşünüyorum siz sanırım kullandınız.aldığınız eşyalar hangi modeldi?ve rengi neydi? memnun kaldnızmı?yardımcı olrsanız sevinirim..

bende mothercare beşik ve yatak almak istiyorum.bilgisi olan varsa paylaşabilirmi ??

slm ben kasım sonu forum bornova mothercareden karyola ve yatak şiltesi ve travel sistem bebek arabası aldım..
her 100tlye 20 tl hediye çeki veriyorlardı bu sayede çok uygun bir alış veriş oldu benim için

bu kampanya hala devam ediyor mu bilmiyorum ama bu sayede 379tl lik karyola, ikeanın karyolasıyla hemen hemen aynı fiyata denk geldi.. kalitesini tartışmıyorum bile:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…