• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yatak odasında dolap içi düzenini nasıl yapıyorsunuz ?

tourmaline

Nirvana
Kayıtlı Üye
26 Mart 2009
5.546
198
688
- Yurtdışı
kızlar odamı bir türlü toparlayamıyorum, küçük bir odam var, sizler nasıl düzenliyorsunuz sizlerden fikir edinmek isterim ?

örneğin çantalarınızı nasıl saklıyorsunuz, ayakkabılarınızı, takılarınızı, tokalarınızı nasıl yer kaplamadan pratik bir şekilde saklıyorsunuz ? giysilerinizde yazlık-kışlık ayrımı yapıyor musunuz ?

Hatta yatak odasındaki dolap içlerinin fotolarını koyarsanız benim için gerçekten de çok iyi fikir olur..

En Üst Raf Benim..
Sola Bolero, Straplez..
Hemen Yanına,
Shortlarım..
Yanına da..
Elbiseler, Etekler..

Alt Kata İniyoruz..
Benim T-shitlerim,
Yanına Kotlarım..

Alt Kata İniyoruz..
Benim Eşofmanlarım,
Karşısına Eşimin Maç Kıyafetleri..

Alt Kata İniyoruz..
Eşimin T-shirtleri,
Yanına Kotları

Alt Kata İniyoruz..
Eşimin Eşofmanları..

Çekmeceler
1. Çekmece Havlular
2. Çekmece Çantalarım..

Çekmece Üzerindeki Askılık Yeri..
Ütülü Gömleklerimiz ve Montlarımız, Şallarım..
Rafına da, Hasır Sepetlerde Çoraplarımız Mavi Eşimin, Pembe Benim Sepetim..:17:

Arada Özel Bölme Var Oraya da Özel Gün Kıyafetleri..

Şifonyer
En Üst Çekmece Aksesuarlık.. Makyaj Malzemeleri ve Takılar..
2. Çekmece Eşimin İç Çamaşırları
3. Çekmece Benim İç Çamaşırlarım..
4. Çekmece Mp3, Foto Makinası..

Komidinler
Benim Tarafımdaki En Üst Çekmece Özel Bölüm :17:
Altında Kışlık Şapka ve Atkılar..

Eşimin Tarafındaki de,
Özel Evraklarımız ve Flört Dönemindeki ve Nişanlı İken Birbirimize Olan Ufak Notlarımız :16:

Son düzenleme:
benim su an düzenimde özel bisey yok ama 1 ay icinde ayri eve cikiyoruz esimle
ordaki dolaplarim icin ikeanin dolap düzenleme sistemini kullanmayi düsünüyorum

Annemler şuna benzer raydolap kullanıyorlar, baya bir düzenli oluyor:34:
$DOLAP-~1.webp

Benim minnacık 3 gözlü dolabımda da:
Askıda gömlekler, kumaş pantolonlar, ceketler, kırışacak tişörtler/bluzlar,
hırkalar, elbiseler vs asılı.
Askının altındaki rafta tişörtler, badiler, zıbınlar:1:, formalar vs
Bir alt geniş rafta kazaklar, hırkalar, eşofmanlar, kazak elbiseler,
kotlar vs.
5 raflı yan bölmesinde 2 rafta çantalar, 1 rafta abiye bluzlar, 1 rafta
ince kazaklar, 1 rafta da atkılar, şallar vs var.

İç çamaşır, ince çorap ve pijamalarım şifonyerimde,, çoraplarım çorap sepetindeee:23:

çok güzel anlatmışsınız kızlar, yazlık kışlık olayını nasıl yapıyorsunuz ?
bir de yerden tasarruf için kullandığınız birşeyler var mı ?
çantalarıma bir türlü yer bulamıyorum hepsini sandalyeme taktım..

Son düzenleme:
kızlar odamı bir türlü toparlayamıyorum, küçük bir odam var, sizler nasıl düzenliyorsunuz sizlerden fikir edinmek isterim ?

örneğin çantalarınızı nasıl saklıyorsunuz, ayakkabılarınızı, takılarınızı, tokalarınızı nasıl yer kaplamadan pratik bir şekilde saklıyorsunuz ? giysilerinizde yazlık-kışlık ayrımı yapıyor musunuz ?

Hatta yatak odasındaki dolap içlerinin fotolarını koyarsanız benim için gerçekten de çok iyi fikir olur..

canım mutlaka yazlık kışlık ayrımı yapmalısın..mevsimine göre kanepelrinin altlarına falan kaldırabilirsin fazla olanları... ayakkabılar için yatak odası uygun değil bence..vestiyere veya antredeki dolaplara konmalı...takılar ve tokalar için en uygun yer ise zaten belli aynalı şifoniyerin çekmecelerini kullan...çantalar için en tavsiye edilen şey en büyük çantanın içine diğerlerini dürüp büküp koymak :) belki komik ama ben öyle yapıyorum çünkü evim dar alan dar. mecburen yapıyorum...ama yatağın bazalı ise baza altına da koyabilirsin... hatta baza altı için özel üretilmiş ayakkabı koyacağı var..imkanın varsa alabilirsin...bide yatak odasını en dağınk gösteren şey ayna önüne konulan parfüm deodorant gibi ıvır zıvır koymaktır...odayı feraha kavuşturmak için önce bunları kaldırabilirsin canım kolay gelsin..resim olsa daha detaylı fikir verebiliriz aslında...

bizim gardolap :sağ kapı 2 bölüm kısa askı.sol kapı 2 bölüm kısa aslılık... ortada sürgülü uzun askılık kısmı. orta altda da 2katdan 4 çekmece. sağ kapı eşimin üst askılık kısa kol gömlekler. alt askılık uzun kl gömlekler. sol kapı üst askılık benim üstlerim. alt askılık eşimin pantolonları. gelelim ortadaki sorgülü kısma. bu bölüm uzun ve geniş. o yüzden eşimin takım elbiseleri,plto montlar,benim elbiselerim uzun hırkalarım var.
çekmece sağ 1 eşimin eşofmanları sağ 2 eşimin kazakları,sol 1 eşimin şort tişort forma vs..- sol 2 günlük nevresimlerim var.
yatak sağındaki komidin :benim çamaşırlar pijemalar. solundaki komidin :eşimin çamaşırlar pijemalar. komidinlr 3 çekmeceli bu arada.

tuvalet aynası denen konsol: 2 bölümden oluşuyor. sağında kısa bi askılık kısmı var. oraya pantolnlarımı astım. solunda 4 çekmece var. 1. çoraplarım 2 eşimin çorapları 3. benim atlet bodyler 4. benim eşofmanlar.

bir de ayrıca bi şifonyer var.:onda üst geniş kısımda çantalarım.altda 2 çekmece. 1.de seccadeler 2.de şalllarım atkılarım.

bazamın altı:şuan hurçlarda yazlıklarımız. hurçta kullanmadığım fazla nevresimler,hurçta seccadeler,çeyizden 1 yün saten yorgan. 1 elyaf yorgan. 2 battaniye.1 yatak örtüsü ve onunn yastıkları,bunlar çift kişilk tabi.ayrıca bi hurçta kızımın bebekliğinden sakladığım battaniye giysi gibi şeyleri var.
misafir yorganları yastıkları ve nevresimleri ise küçük odamda 2 karşılıklı çekyatın altlarında gelecek misafrileri bekliyor.
işte benim düzenim böyle...

Annemler şuna benzer raydolap kullanıyorlar, baya bir düzenli oluyor:34:
Eki Görüntüle 296558

Benim minnacık 3 gözlü dolabımda da:
Askıda gömlekler, kumaş pantolonlar, ceketler, kırışacak tişörtler/bluzlar,
hırkalar, elbiseler vs asılı.
Askının altındaki rafta tişörtler, badiler, zıbınlar:1:, formalar vs
Bir alt geniş rafta kazaklar, hırkalar, eşofmanlar, kazak elbiseler,
kotlar vs.
5 raflı yan bölmesinde 2 rafta çantalar, 1 rafta abiye bluzlar, 1 rafta
ince kazaklar, 1 rafta da atkılar, şallar vs var.

İç çamaşır, ince çorap ve pijamalarım şifonyerimde,, çoraplarım çorap sepetindeee:23:

bu dolap cok guzelmis ya tamda benim icin lazim olan sey,
evlenirken yatak odasi takimi alirken hic dikkat etmedim dolabin icine ah salak kafam simdi cok pismanim:14:

Canım, çantalar için kapı arkasına takılan boydan boya askılar var, pahalı şeylerde değil üstelik. Kapının en üstünden, en altına kadar üzerinde kancalar var. Rahatlıkla 20 çanta asarsın. Toka, takı gibi şeyler içinde küçük mukavva kutuları kullanabilirsin. Bu bir hediye kutusuda olur, yerine göre ayakkabı kutusuda.

Back
X