yatak odası temizliği

TATOSH

yuvasina asik 🤲❤
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2007
4.523
784
Dikkat! Yatak odanız yeterince temiz mi? Temizlik yaparken, yatak odanıza özel ilgi gösterin
Sık sık alerji olan kişileri yazın bitmesi kadar hiçbirşey mutlu etmez! Yaz aylarında, böcekler, arı ve sinek sokmaları, polenler kişilere bir türlü rahat vermez! Ancak alerjilerden kurtulmanın yolu mevsimlerde değil, yatak odasının temizliğinde saklıdır!
Ne yapabiliriz?
Temel kural, yatak odanızda tozun birikebileceği yüzeyleri olabildiğince az bulundurmaktır. Düzenli temizlik yapılması ise zorunludur.

İşte tozla başarıyla mücadele edebilmek için, odanızı nasıl hazırlamanız ve alerjenlerden nasıl korumanız gerektiği konusunda bazı ipuçları:

Odanın hazırlanmasıOdayı tamamen boşaltın – sanki taşınıyormuş gibi:
• Tüm dolapları boşaltın ve temizleyin. Eğer yapabiliyorsanız, dolapların içindekileri başka bir yere kaldırın ve dolapları sıkıca kapatın.
• Fazla ayakkabılarınızı ve giysilerinizi ağızları kapatılabilen veya fermuarlı torbalara koyun. Diğer ayakkabılarınızı kutularda saklayabilirsiniz.
• Tüm ahşap yüzeyleri iyice temizleyin; su, yağ veya balmumuyla silin.

Yatak odanızdaki halıyla vedalaşmak en iyisi olacaktır. Alerjenlerin çoğu bazı asitlerle nötralize edilebilir ancak bu insanlar için hoş olmaz. Elbette ki en etkilisi, alerjenleri nötralize etmek yerine, onların kaynağından kurtulmaktır.

Diğer faydalı bilgiler:• Oda temizlendikten sonra, odaya hayvan girmesine izin vermeyin, özellikle de tüylü hayvanların; aksi halde tüm çabalarınız boşa gider.

• Çocukların odada, toz tutan oyuncaklarla oynamasına izin vermeyin. Oyuncaklar yıkanabilir olmalıdır ve tahta, lastik, plastik gibi malzemelerden yapılmış olmalıdır. Oyuncakları kutuda saklayın.

• Evinizdeki nevresimler, battaniyeler, perdeler ve diğer kumaşları, içlerindeki mikroorganizmaları öldürecek kadar sıcak suyla yıkayın.

• Yatak odanızı temiz tutmada ve alerjenlerden arındırmada bir diğer büyük yardımcı, son zamanlarda daha makul fiyalara satılan hava filtreleridir (ör. HEPA filtre).

• Hava kurutucularını da deneyin, çünkü alerjilere neden olan mikroorganizmaların çoğu, rutubetli yerlere ihtiyaç duyarlar. Ortam kuru olursa, ortaya çıkmazlar veya üremeleri çok daha yavaş olur.

Başarılı olmanız için en temel kural etkili temizliktir. Bugün artık temizliği kolaylaştıran pek çok etkili malzeme vardır, bu yüzden alerjenlerle savaşmak eskisi kadar zor değildir.

:kahve::kahve:

bana artık tozdan gına geldı nerelere atsam kendımı bılemıyorum cıldırıyorum ne yaparsam yapım tozdan kurtulamıyorum.laelaelaelaelae

ben her gün heryerleri siliyorum ama bitmiyor
evde olmuyorum bazen yine her yer toz
bunlardan kurtulmanın yolu yok özelliklede yaz aylarında

Valla bizim evdeki en temiz yer banyolar ve yatak odası..:1rolleyes:
Diğer odalar felaket durumda..benneyaptımki
Yatak odası hiç kirlenmez.
Kesinlikle sigara içmem ve içirtmem.. Allah sağlık versin de yataklı hasta olursak ne olur bilemem..:eek:
Sık sık nevresim değiştiririm.Sadece yıkanmış,ütülenmiş kıyafetler bulunur.yerimseniben

Yatak odamın halısını kaldırdım, çok toz oluyordu çünkü.
Perdelerini her evi süpürdüğümde süpürürüm. Battaniye ve yastıkları vakumlu torbalara koyup tozlarını emdidirim. Nevresimler her pzt değişir. Evimde asla sigara içilmez, içen arkadaşlarımızı kış günü bile olsa balkona yolluyorum:1closedeyes:

X