Yatak Odası Dekorasyonu Yatak odasi takimi nasil yikanmali

Quelle

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2008
549
3
Kizlar ben yatak odasi takimi var ceyizlik oluyor ya kullanmadim hic el isi ile kenarlari orulmus falan mutfak takimi ayni sekilde kenarlari el isi ile orgulu ben kullanmamistim uzun zaman yinede kullanmayi dusunmuyorum :) ama yikamak istiyorum makinede nasil yikamaliyim kac derecede cunku normal beyaz bez kenarlari dantel bilgi verirseniz sevinirim :)

Nasıl bir dantelden söz ettiğinizi bilemiyorum ama klasik yöntem anlatayım size.Direkt olarak makineye atılmamalıdır.Mutlaka ıslanmalıdır.Su ılık olmalıdır.Asla sıcak olmamalıdır.Bazı iplik türleri sıcak suda büzüşma gibi tepkiler verebilir,motifleriniz ciddi hasar görebilir.Bu arad suya ıslamadan önce eğer yapabileceğiniz büyüklükteyse üstten alttan bezle dikmek,daha doğrusu teğellemek yerinde bir uygulama olur.Bir nevi danteli geçici giydirme işlemi gibi düşünebilirsiniz.Fakat teğelleme esnasında iğneyi motiflere saplamamalı,motiflerdeki deliklere denk getirmelisiniz.Isladığınız ılık suya sıvı sabun koyabilirsiniz.Bu aşamada sabır göstermek zorundasınız.Bir kaç kez o sabunlu su değişmelidir.En az yarım saat sürmelidir.Ve her seferinde kaptaki ya da leğendeki suyu önce dökmelisiniz.Islak ve ağırlaşmış dantel sünme yapabilir siz suyun içinden çıkamaya çalışırken.Her neyse temizlendiğine inandığınız zaman aynı yöntemle durulama yapın.Sonra bir havlunun üzerine güzelce serin,suyunu iyice bırakınca kuruması için başka bir yere alın ama sarkıtarak değil düz bir yüzeye sererek kurutmalısınız.

Kuruduğunda mutlaka ütü bezi kullanarak,yüksek ısıda buhar püskürterek ütülemelisiniz.Tabi bir yandan da elinizle motifleri düzeltip sabitleyerek..Ütüledikçe düzelecektir.

Kolay gelsin..

X