• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yastık kullanımı ve gaza çözüm lütfen !

ebru3515

Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2013
17
0
6
34
İzmir
Merhaba sevgili anneler sizden öneri rica ediyorum oğlum 10,5 aylık doğduğu günden bugün de dahil olmak üzere gazlı ve reflüsü olan bir bebek yastık kullanımını çok geç keşfettim sanki biraz onu rahatlattı ... internette reflü yastığı diye bir model gördüm hiç kullanan var mı ? ya da yastık kullanımı ne kadar doğru doktorumuz solunum ve reflü sıkıntılarında başını biraz yükseltebilirsin demişti ...

Ah gaz ah ona zaten çözüm yok bitki çayları ,bitkisel şuruplar (aklınıza gelebilecek herşey), sıcak havlu ,yüzüstü yatış, karın masajı
akşam beslenmesinden 1-1,5 saat sonra yatış yinede gece kıvranmaları bitmiyor geçen gece nerdeyse ağlıyordum artık oğlumun gözleri kapalı ama ıkınıyor inliyor yavrum 3-4 saat sonra çıkarıyor gazını öneri ve yardım lütfen .... işkenceye döndü ...1 haftadır dahada arttı :(

Son düzenleme:
ben de tam yeni bir başlık yazacaktım sizin mesajınızı gördüm. benim de bebeğim 6.5 aylık ve gazı geçmedi ben de bu konuda mustaribim. Acaba 6 aydan fazla gaz sancısı süren var mı diye soracaktım. bana bir doktor 1 aydan 1 yaşa kadar sürebilir demişti. ben doktora inanmamıştım 1 yaşa kadar sürer mi hiç demiştim kendi kendime. tabi dbu doktora inanmadığım için değil aslında ianamak istemediğim içindi galiba. eğer biz çözüm bulursanız lütfen bizimle de paylaşın. Allah acil şifalar versin

aynen dediğinizi doktorumuzda söylemişti insanın inanası gelmiyor yakınımda 4-6 aylık olup gaz sorunu bitenleri görünce sinirlerim bozuluyor ama bir gerçek var ki her çocuk farklı yinede tüm çocuk büyütenlere sabır diliyorum başka şansımız yok zaten ...:3:
inşallah bir çözüm olursa paylaşırım ...:34: size de acil şifalar bebeğiniz erkek , kız

Son düzenleme:
aynen dediğinizi doktorumuzda söylemişti insanın inanası gelmiyor yakınımda 4-6 aylık olup gaz sorunu bitenleri görünce sinirlerim bozuluyor ama bir gerçek var ki her çocuk farklı yinede tüm çocuk büyütenlere sabır diliyorum başka şansımız yok zaten ...:3:
inşallah bir çözüm olursa paylaşırım ...:34: size de acil şifalar bebeğiniz erkek , kız

erkek. İnşallah en kısa zamanda biter :43:

Size bir şey sormak istiyorum. Ben yeni yeni ek gıdaya başladım. Gazı geçmediği için çok seçici davranıyorum. Siz ek gıda olarak neler veriyorsunuz? Neler vermemeye özen gösteriyorsunuz?
Bizden başka da bu gazı çeken yok galiba. Kimseden ses çıkmıyor.

merhabalar eftelyasu kusuruma bakmayın cvp yazmam geç oluyor Ata beyden ancak fırsat bulabiliyorum ... ben ek gıdalara erken başlamıştım biz emzirmede çok sıkıntı yaşamıştık doymuyordu ve emmek istemiyordu ... karnabahar ,lahana,brokoli gurubu sebzeleri 8. aydan sonra vermek lazım gaz yapıyor. kurufasülye,mercimek , nohutta aynı şekilde onun dışında bir çok şeyi Ata yedi ... akşam saatlerinde ev yemekleri veriyordum onu kestim miğdesi hazmetmiyor ve gaz yapıyor daha çok muhallebi ya da devam sütü veriyorum
benim oğlum yemek seçmiyor şimdilik biz ne yiyorsak ona da öğlen ve öğleden sonra yediriyorum ... yoğurt ya da meyvelı yoğurt o tür mayalı gıdalarıda geç vakit vermiyorum o da bizde gaz yapıyor... ya cnm anlayacağın çocuğun yedikçe deneme yanılma ile anlıyorsun ne yedirmen gerektiğini biz 11 aylık olduk bazen o kadar bunalıyorum ki ne yapsamda yese diye allah bizlere sabır versin :) kolaylık versin sevgiler

yatma saatine göre beslenmeyi ayarlamak lazım diyelimki 21:00*21:30 gibi yatıyor desek senin en geç 20:00 de son beslenmeyi yapman gerekiyor 20:30 a kadar anca yer gazlarını geç çıkarıyorlar başka türlü rahat etmiyor bizim paşa yinede gece gaz için uyanıyor çıkarıyor tekrar dalıyor :2:

Back