Yasmini bıraktıkran sonrası...

Mystique-Xmen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2012
186
65
48
Merhabalar arkadaşlar. Benim sıkıntım yasmini bıraktıktan sonra başladı. 3 sene kadar yasmin kullandım. bırakalı henüz üç ay oldu. Yasminden hemen sonraki reglimi oldum. Ardından 32 gün sonra oldum. Daha sonra 15 gün geçti ve lekelenmeler başladı. Lekelenmeler 1 hafta sürdü ve ardından şimdi reglim devam ediyor toplamda 2 haftayı bulacak gibi. Acaba sizlerinde başına böyle bir şey geldi mi?????

Hapı bırakınca oluyor öyle ne yazık ki. Benim 5 aydır aynı sorunum var, doktor toplamda 6 ayda toparlanıyor rahim dedi. Senin ve benim gibi bazı insanlarda böyle oluyormuş. 6 aydan sonra devam ederse ilaç verip yumurta takibi yapıyorlar

Ben 4 sene aralıksız kullandım, rahmimi toparlamaya çalışıyoruz. İnşallah bu ay sonuç alacağım. Aralıksız kullanmak doğru değilmiş özellikle de genç yaşta başlandığında

Toparlamak icin ne yapiyorsunuz. Ne kadar oldu birakali. Ben de uzun sure kullanmistim...

Ben 4 sene aralıksız kullandım, rahmimi toparlamaya çalışıyoruz. İnşallah bu ay sonuç alacağım. Aralıksız kullanmak doğru değilmiş özellikle de genç yaşta başlandığında
Bende 3 yildir araliksiz kullaniyorum dogum kontrol hapini. Ne acidan iyi degilmis diye biliyorsunuz bende cikolata kisti var 4.asamada o sebepten kullaniyorum

Toparlamak icin ne yapiyorsunuz. Ne kadar oldu birakali. Ben de uzun sure kullanmistim...
Siz neden kullandiniz. Ben kilo aldim bu asamada 15-16 kilo. Sizdede olmusmuydu. Birde yuzumde killar cikti onceden yoktu hicbirsey. cikolata kistim varmis ben farkettigimde 10 cm di ama hic yuzumde killanma olmamisti, adetimde gecikme erken olma olmuyordu. Siz hic yan etkisini hissetmismiydiniz uzun sure birakmadan dogum kontrol hapi kullanmanin. Benim moralim bozuk olursa cok agri cekiyorum ve kanamam oluyor. sozlumden ayrildim 15 gun kanamam oldu hapi birakmadigim halde, bide cok fena agri cektim.

Gizempan sana tesekkur etmek istiyorum boyle bir konu actigin icin. Bende cikolata kisti ile ilgili konu acmistim hic benim le ayni tedaviyi goren kimse yazmamisti. Dogum kontrol hapini birakmadan surekli kullanan kimse bulamamistim.

arkadaşlar bende 2 haftalık evliyim ve yasmin kullanmayı düşünüyorum yazdıklarınızı okudum.sizce kullanmalı mıyım ,bir sene gibi bir süre kullanılırsa sakıncası olmayacagnı duydum.ayrıca iltihap ve küçük kistler için de fayda sağlıyormuş

Doğru ama doktora görünün kafanıza göre başlamayın, belki hormon seviyesi başka olan bi hap önerir yaşınıza, yumurtalıklarınıza göre

zaten doktor önerdi adetin ilk gununde baslayabilirsin dedi,ama çevremden duyduklarım korkuttu biraz kilo alma tüylenme agresiflik vs..

Polikistik over icin doktor omur boyu kullanmam gerektigini soylemisti. O zaman bekardim tabi. 16-17 yaslar. 5 yil filan kullanmisimdir. Bitince alip araliksiz kullandim, zaten kullanmayinca adet olamiyordum. Ciddi manada bir yan etkisi olmadi. Basta bulanti oluyordu ama zamanla alistim. Tuylenme zaten hep vardi. Ilac kullanirken azaldi ama ilaci biraktigimdan beri siddetle devam ediyor. 16 aydir kullanmiyotum, henuz hamilelik gerceklesmedi. Benim icin en buyuk yan etki bu. Uzun sure kullanmanin sakicali oldugunu cook gec ogrendim. 6 ay kullanip 1-2 ay ara vermek gerekiyormuş vucudu dinlendirmek icin. Bence kesinlikle mecbur kalmadikca kullanmayin. Hasar buyuk oluyor. Bir seyi duzelteyim derken, obur taraftan yikiyor...

zaten doktor bana 1 sene kullanabilirsin sıkıntı olmaz dedi,ama benim korkum da hamile kalmak istediğinde uzun süre sonra kalabiliyormuşsun.kafam çok karıştı valla

Acaba bu aya mahsusmudur diye kendimi ikna etmeye çalışıyorum ama 14 günü bulacak neredeyse. Umarım en kısa zamanda atlatırız eğer düzelmezse pazartesi doktora gideceğim.

Bence mutlaka bir doktora danışarak kullanın. Kendi kafanıza göre başlamayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…