• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yasmin ve kanama

trustno_1

Tarot bakmıyorum.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2014
2.261
4.923
333
İyi geceler hanımlar.
Yasmin doğum kontrol hapı kullanıyorum.
Bu aralar stresli bir dönemde olduğum için ilacı çok aksatarak kullandım. Bazen günlerce almadığım oldu. Sonra tekrar düzene sokabilmek için iki tablet şeklinde aldığım günler.

Üç hafta önce ilaç bitmeden reglim geldi. İlaç bitmeden bir kaç gün öncesi. Üç-dört günlük bir regl sürem oldu. Kesildi.

Aradan dört ve ya beş gün geçince bir günlük daha kanamam oldu.

Bu arada ilacı kullanmaya devam ettim(7günlük ara hariç)
Tabi yine düzensiz.
Normalde 12 günlükbilacı bitirmem gerekirken şu an 7 günlük ilacım bitti. 5 gün açıkta kaldı ve benim yine kanamam oldu.

Biraz karışık oldu. Ama benim de kafam karıştı. Pazartesi ilk işim doktora gitmek olacak ama ben evhamlıyımdır. Pazartesiye kadar kafama takarım.

İlacı aksak kullanmamdan dolayı mı kanamalarım olmuştur diye merak ediyorum.
Tecrübelerinize dayanarak yardımcı olabilir misiniz?

Ilaci 5 gün kullanıp yine biraksan kanaman olacaktı orasi normalde saatli kullanilan ilaclari nasil olur aksatip 2 tablet seklinde alırsın çok yanlış.

Ilaci 5 gün kullanıp yine biraksan kanaman olacaktı orasi normalde saatli kullanilan ilaclari nasil olur aksatip 2 tablet seklinde alırsın çok yanlış.
Biliyorum normalde yapmayacağım bir şey fakat bir kaç aydır o kadar stresli şeyler yaşadık ki kafam o kadar dalgın ki!
İnşallah kötü bir şey yoktur.

neden ikiser ikiser aldiniz ilk defa duyuyorm boyle birseyi
dogum kontrol hapini duzensiz aldiniz diye boyle kanama olmaz belki strestendir

Unuttugunuz zaman unuttugunuz dozu almayin diyorlar. Birak ilacini sonra tekrar doktor kontrolunde tekrar basla. Kanama olabilir ama sadece ilaca baglamak yanlis.

Stresin de tetikledigi bir durum vardir muhakak ama bu ilaclar vitamin degil, hormon
Ciddiyetinin farkinda olarak kullanmaniz lazim
Mens dongunuzu karmancorman etmissiniz
Doktorunuz ile beraber bir plan belirleyip harfiyyen uyarak kullanmaktan baska careniz yok
Gecmis olsun

Biliyorum normalde yapmayacağım bir şey fakat bir kaç aydır o kadar stresli şeyler yaşadık ki kafam o kadar dalgın ki!
İnşallah kötü bir şey yoktur.

Ara kanamaların aksattığın için oluyor korkma.
2 sene önce regl düzene girsin diye bende kullanmıştım fakat 7. Gün rahatsizlandim ( baska sebepten) doktor bırak içme dedi bikaç gün sonra kanamam oldu ve regl sayılır dedi doktor.
Ama tüm denge gidiyor o ayrı.
YAZZ diye tablet var onu tavsiye ederim

Çok teşekkür ederim.
Bu paketi bırakıp dediğiniz gibi doktorla planlayarak başlayacağım.
3senedir kullanıyorum ilk defa başıma geldi panikledim bende

Çok aksak kullanmışsınız. 1 gün unuttuğunuzda ertesi gün 2 hap alınır da o kadar yani. 3-5 gün kullanmayıp sonra ikişerikişer alınmaz. telefonunuza alarm kurun her gün ya sabah kaçta kalkıyorsanız yada akşam kaçtayatıyorsanız o saatlerde alın.

Back