yasmin + norlevo. gebe kalmış olma ihtimalim var mı?!

shrink

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2011
16
0
36
İstanbul
yasmin + norlevo. gebe kalmış olma ihtimalim var mı?!

merhaba arkadaşlar, cuma günü ilişki esnasında kondom yırtıldı. yasmin alıyordum ama biraz saat düzenini şaşırdığım için paranoya yaptım ve 6 saat sonra norlevo(ertesi gün hapı) içtim, yasminin de son iki hapı kalmıştı reglim erken gelsin diye onları içmedim. normalde yasmini bıraktıktan sonra 2-3 gün içinde regl olurdum. norlevo aşırı hormon yüklediğinden mi gecikti acaba? bugün çarşamba, 5 gün oldu! yoksa gebe kalmış olabilir miyim? :/

tatlım verdiğin hesaplardan bişi anlamıyorum ama bende condom yırtılması değilde biraz hınzırlık dielim norlevo almak zorunda kalmıştım 3 kere kullandım ve hiç bir korunma hapı kullanmıyorum.. bana etkiliydi..

peki reglin gecikti mi senin de? ben ihtimal vermiyorum aslında ama korkuyorum da bi yandan. saol canım bu arada :)

ilk kullandığımda reglim yeni bitmiş olmasına rağmen tekrar regl oldum. 2. ve 3. lerde herhangi bir kanama yaşamadım.. ilk kullanımlarda regl olurmuşsun.. sanırım gecikmemişti tam hatırlamıyorum ama yusufladığımı bilirim bu arada tatlım ayda 1 yılda 3 ten fazla kullanma..

NOT- söylediklerim benim bünyem için geçerlidir.. doktora başvurunuz

ahah benim ikinci kullanışım. ilk kez kullandığımda da tamamen paranoya yaptığım içindi. umarım gebe değilimdir mahvolurum yaaa! bu arada gebe kalmak isteyen fakat başarısız olan hanımlar umarım bizi ayıplamıyorlardır. ama naapalım daha çocuk için biraz genciz. herkesin derdi de ayrı. :)

ivit çok utanıyorum o yüsden

Paranoyaklığımın arttığı sabah saatlerinde bir de ingilizce sitelere mesaj atmıştım benzer sıkıntılar çeken olursa diye yayınlıyorum:

There really isn't much chance that you are pregnant, considering that you are on birth control (and the longer you are, the more protection you have, even when you skip pills) and that you took morning after pill almost immediately - so, it would be a mega-miracle. But yes, the dosage of hormones in the morning after pill is much much bigger than in BC pills, but those still are the same/similar hormones and it is definitely not strange at all that your period is late - the hormones have stopped your ovulation (for now) and it will take time until the hormones from the morning after pill clear up from your body.

gebe kalmanız için neredeyse hiç ihtimal yok, doğum kontrol hapı kullandığınız ( ne kadar uzun süredir kullanıyorsanız o kadar etkilidir, bazen hapları unutsanız bile) ve ertesi gün hapını birlikte aldığınız düşünüldüğünde, gebe kalmanız büyük mucize olacaktır. Fakat vücudunuza fazla hormon yüklemeniz övülasyonun şimdilik durmasına sebep olmuş. ertesi gün hapındaki hormonlar doğum kontol hapına oranla çok daha fazla olduğundan vücudunuzdan atılmaları biraz daha zaman alacaktır, reglinizin gecikmesi normal. demiş.

AMA yine de benzer bir durum yaşayan ya da bi fikri olan varsa söylesin çünkü farkettiğiniz üzere paranoyakım resmen! :/

bu arada bu sitede yeniyim ve inanılmaz sevdim neden bu kadar beklemişim ki. :)

bende gınera kullanıyorum aynı saatlerde kullanmıyorum bende hıcbır sorun olmuyor adetını ertesı gün hapı gecıktırmıstır anlamdıgım madem yasmın kullanıyosun prezervatıf nıye kullanıyosunuz

Canım Cuma günü ilişkiye girmişsin ve 6 saat içindede norlevo ilacını içmişsin ayrıca hamile kalmış olsan bişe bu kadar kısa sürede belli olmaz.Hepsini geciyorum norleva ilacını ilk 12 saat içinde kullandığında etkisi çok yüksektir o yüzden rahat ol bişeycik yok:) adetinin gecikmeside normal ilacın etkisi wardır.Şunuda ekliyim Norlevadaki 2 hap bir kutu yasmine bedel o yüzden rahat ol

çünkü hem paranoyağım hem de hastalıklardan çekiniyorum ve dediğim gibi yasmini düzgün kullanmadığım için :)

hehe teşekkürler :) zaten bu sabah regl oldum :)

10 haziranda bizdede kondom yırtılması oldu.farkedene kadar iş işten geçti.12 saat içinde tek seferde 2 tane norlevo içtim.şimdi ayın 17 si ve ben halen regl olmadım.7 -10 gün içinde eğer regl olunmazsa betahcg ye baktırın yazıyo nette.bugün 7. gün acaba hamilemiyim diye yusuf yusuf diyorum valla(((. halen hastalanmadım(((

Canım Adet düzeninde norlevo yu içince düzensizlik oluyor muhtemelen ondan kaynaklanıyordur.ilk 12 saatte içtiğin için herhangi bişey olmaz yinede tedirginsen bi gebelik testi al derim ama sanmıyorum olcağını çünkü bende içtiğimde norlevoyu adet düzenim şaştı şimdi yasmini içiyorum düzenli olarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…