yasmin kullananlar size bi sorum olucak

ilk kutuda koruyuculuğu minimumdur. ben evlenmeden 2 ay önce başlamıştım mesela.

ozaman şöyle anlatıyım adetim bitti ertesi gün içmeye başladım ilk defa 5gün kullandım ve ilişkiye girdim iki gün sonrada bıraktım ekim 17de adet olmştm şimdide kasım 18 19 olmam gerekiyodu 6 gün geçti sence durum ne

üzgünüm ama koruyuculuğu olmaz. çünkü çok yanlış şekilde kullanmışsınız. herşeyden önemlisi hormonlarınız için bu yaptığınız çok tehlikeli. doğum kontrol hapı uzun süreli koruyuculuk için kullanılır. Adetin ilk günü kullanılır ilk kutu bitince bünyeye göre kanama olur. son hapı içtiğinizden max 7 gün sonra ikinciye kutuya başlamanız gerekir. 2.kutunun sonunda 3. aya güvenle devam edebilriisniz. Eğer bir seferlik bir ilişkiyse prezervatif kullanmanız daha yararlı olur.

evet siz tahlil yaptırın. dediğim gibi sık ilişkiye girmiyorsanız hap yerine prezervatifi seçin.

canım ben evlenecegim gün basladım e biraz tabi gec kaldım ama bi sakıncasını görmedim beni korudu.ama kişiden kişiye değişebilir...

adet bittikten sonraki gün başlanılan doğum kontrol hapı 5 günde ne kadar koruyabilir ortada bi yanlışlık varda :)

tam koruma sağlaman için bir önceki ay yine hapla korunmamışsan eğer adetinin ilk günü hapa başlaman gerekir. hap bitinceye kadar da kullanman gerekir zaten hap bittikten 3-4 gün sonra regl olursun eğer düzgün kullandıysan ve gebeliğin yoksa. öyle üç gün kullanıyım koruniim sonra bırakırım gibi bi durum yok kesinlikle. onun haricinde, test yaptırmaktan söz etmişsin ilişkiden en erken 12 gün sonra gebelik belli olur yani hemen hamile olduğunu da anlayamasın.

teşekkür ederim yazdığın için..ben hem adetimde kullanmadım hemde 5günlük kullandıktan sonra bıraktım eminim ki koruma sağlamamıştır senin dediğin gibi..ama kan testi yaptırdım geçen hafta gebelik yok dediler..gerçi hala hastalanmadım bugun 39.gün adet olmayalı 20 gün oldu ama başka bi sorun olmalı sonuçta kan testi negatif..

doğum kontrol hapını düzenli kullanmadığınız için adet döngünüzde düzensizlikler olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…