• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile Planlaması Yasmin doğum kontrol hapı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

ezgiiyilmaz

DUALAR KADERİ DEĞİŞTİRİR.
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2014
385
20
18
34
İstanbul
Hanımlar merhaba .. Doğum kontrol hapı kullanıpta problem yasayan var mı._? Yan etki olarak değilde daha cok gebelıkle ılgılı.. Ben yaklaşık 8 aydır kullanıyorum . Hiç bir yan etkisi olmadı. Doktorum onerdı bırkac hekımede danıstım ılk 5 yıla kadar öneriyorlar. Gecenlerde arkadasımla konustum gebe kalamıyor ılacı bırakalı tam 6ay olmuş kızlar. Sadece kafama takıldı şimdi çocuk istediğimden değil en az 2yıl sonra düşünüyorum acaba bukadar uzun yıl kullanırsam sıkıntı olurmu;? Tecrubelı hanımlar varmı bu konuda.

Hanımlar merhaba .. Doğum kontrol hapı kullanıpta problem yasayan var mı._? Yan etki olarak değilde daha cok gebelıkle ılgılı.. Ben yaklaşık 8 aydır kullanıyorum . Hiç bir yan etkisi olmadı. Doktorum onerdı bırkac hekımede danıstım ılk 5 yıla kadar öneriyorlar. Gecenlerde arkadasımla konustum gebe kalamıyor ılacı bırakalı tam 6ay olmuş kızlar. Sadece kafama takıldı şimdi çocuk istediğimden değil en az 2yıl sonra düşünüyorum acaba bukadar uzun yıl kullanırsam sıkıntı olurmu;? Tecrubelı hanımlar varmı bu konuda.

bende doktor tavsiyesiyle yasmini kullanmıştım. bıraktıktan sonraki ay hamile kaldım bir sıkıntı olmadı yani ama bazı kişilerde ilacın vücuttan atılması uzun sürüyor diye duymuştum.. herkesin bünyesine göre fark ediyo galiba

bıraktım hemen hamile kaldım canım.. önceden kontrol oldun mu ılacı kullanmadan once. Pco kist gibi rahatsızlıgın yoksa birsey olmaz

yok çok şükür adetlerım hep düzenliydi hıc kıstım olmadı ayrıca. Tesekkurler dediğinz gbı olur ıns

rica ederim canım.yumurta tembelliği ediyor derler ama o kişiden kişiye değişir. Birde önceden rahatsızlıgı olanlar sankı hemen bebek olacakmış gibi korunuyorlar olmayınca da ilacı suçluyorlar.

7 Şubatta son adetimi gördüm ve ilacı bıraktım valla o ay hamile kalmışım , 7 Nisanda hamile olduğumu öğrendim. O yalan yanlış hikayelere inanma. Çoğu insan aslında var olan rahatsızlıklarını bilmedikleri için ve bilmeden evlenip rast gele doğum kontrol hapı kullandıkları için suçu hemen hapa atıyorlar. Aslında suçlu hap değil, daha önceden gelen rahatsızlık.

Benim arkadaşım evlenmeden önce hiç doğum uzmanına gitmemiş. Evlenicem diye kalktı kafasına göre doğum kontrol hapı kullandı. Sonra bebek düşününce bıraktı yine kafasına göre. Aylar geçiyor olmuyor, o da hemen "doğum kontrol hapı tembelik yapıyormuş hamile kalamıyorum" diye suçu hapa attı. Sonra doktora gittiğinde öğrendi ki, rahim duvarında sorun varmış hemde çok öncelerden ve de bir sürü kist. Asıl çocuk sahibi olamaması bu yüzdenmiş yani.

Kısacası, çok konuştum galiba. Ben hapı bıraktım 7 Şubatta, doktorun tahminine göre 23 Şubatta hamile kalmışım :) düşün artık.

bende yasmin kullanıyorum dr kontrölünede gidiyorum hamile kalmamla alakalı bir sorun yaşamıyacağımı söylüyo herşey gayet iyi diyo ama yaşamadan bilemem tabi ama etkisi en hafif olan hap yasmin olduğunu söylüyo yan etkisi açısından ve hamile kalmak açısından en iyisi buymuş

Bu yasmin en iyisi heralde..birde doktorlar yaziormu yoksa kendimizmi aliyoruz? Birdr kac kurus acaba? Çok sordum ama bende bir kac gune baslicamda:-D

eğer, dr kontrolünde kullanırsan ilaçları hiçbir problem olmaz ben 10 yıldan fazla kullandım doğum kontrol hapını ve heiçbir problem yaşamadım, ama hiçbir zaman kafama göre kullanmadım, ilk aylarda her ay kontrole gidiyordum, dönem dönem de başka haplara geçmiştim,,, yani dr kontrolünde olduğun sürece aklında bir şüphe olmasın

bende 4 yıldır kullanıyordum bu ay bıraktım bakalım hayırlısı :)18,50 civarında fiyatı kendin eczaneden alıyorsun

yasmın pıyasadakı hormon oranı en dusuk hap

Bende 4 sene kullandım.Bıraktıktan sonra 2 ay başka yöntemle korunduk.3.ay hamile kaldım.1 ay öncede kızıma kavuştuk :) Hiçbir yan etkisi olmamıştı.Şimdi emzirdigim için yasmin kullanamayacagim.Baska bir hap varmış kullanilabilen,onu deneyeceğim.Inşallah memnun kalırım ondan da.En rahat korunma yöntemi hap bence.

Bende 4 sene kullandım.Bıraktıktan sonra 2 ay başka yöntemle korunduk.3.ay hamile kaldım.1 ay öncede kızıma kavuştuk :) Hiçbir yan etkisi olmamıştı.Şimdi emzirdigim için yasmin kullanamayacagim.Baska bir hap varmış kullanilabilen,onu deneyeceğim.Inşallah memnun kalırım ondan da.En rahat korunma yöntemi hap bence.

aaaa bebegınız hayırlı olsun :)))

Ben 6 ay kullandim yasmin. Sonra 2 ay eşim korundu. Korunmayi bıraktığımız ilk ay geldi bebiş çok şükür. Inşallah sağlıkla kucağıma almak nasip olur.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu arada ben kullanmaya başlamadan önce nisanliyken dr a gitmiştim. Ultrasonda rahim ve yumurtaliklara bakıp bikaç da soru sorup kullanabilirsin demişti.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canım ben hiç hap yada iğne kullanmadım 1 sene korunduk korunmayı bıraktık bi sorunmuz olmamasına rağmen 8. Ayımda hamile kalabıldım kişiden kişiye degısıyo bu korkma dr da tavsıye ettıyse şuan 12 haftalik hamileyim ;)

Back