• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yasmin doğum kontrol hapı

Doktorum bana tam saatinde almam gerektiğini yoksa ara kanamalar yaşayabileceğimi söylemişti

Polikistik over rahatsızlığım var

Merhaba canm, bana sorarsan polikistik over için koğum kontrol haplarını kullanma. Çünkü bu hapları kullandıkça vücudun buna bağımlı oluyor ve bu hapları içmeden adet olmuyorsun hiç bi şekilde. Düzelecek diye içiyorsun ama düzelmiyor hiç işey. Bunu bizzat ben yaşadım. Bana yasmin vermişti işe yaramadı. Sonra microgynen verdi onu da kullandım olmadı. Sonra doktorumu değiştirdim, bana söylediği tek şey nasıl verdiler sana bu ilaçları. Bu ilaçları kullanmaya devam edersen hep bunlara bağlı kalır adetin demişti. Spor yap, diyet yap, bi düzenin olsun demişti. Bir de ben inofolic combi içmiştim.

Ben çok ağrım oluyor diye 5 yıldır kullanıyorum.Yasmin hiç sorun yaşamadım

Canım kist felan var mı ve ağrıyı kesiyor mu o hap dr mi verdi
Evet kist yok.Halamda kardeşimde var hala ağrı oluyor her ay. Benim iğne olmadan geçmiyor du ağrı.Kadın doğum uzmanı önce yazz hapını verdi ama ara kanama çok oldu yani dozu düşük geldi.Sonra yasmin verdi baya iyi kilo aldırmadı hiç ağrım olmuyor

Merhaba canm, bana sorarsan polikistik over için koğum kontrol haplarını kullanma. Çünkü bu hapları kullandıkça vücudun buna bağımlı oluyor ve bu hapları içmeden adet olmuyorsun hiç bi şekilde. Düzelecek diye içiyorsun ama düzelmiyor hiç işey. Bunu bizzat ben yaşadım. Bana yasmin vermişti işe yaramadı. Sonra microgynen verdi onu da kullandım olmadı. Sonra doktorumu değiştirdim, bana söylediği tek şey nasıl verdiler sana bu ilaçları. Bu ilaçları kullanmaya devam edersen hep bunlara bağlı kalır adetin demişti. Spor yap, diyet yap, bi düzenin olsun demişti. Bir de ben inofolic combi içmiştim.
Aa gerçekten mi kullanmadan doktora o kadar sordum ki bir zararı olur mu diye hayır adetlerini düzenler dedi

Aa gerçekten mi kullanmadan doktora o kadar sordum ki bir zararı olur mu diye hayır adetlerini düzenler dedi

Basite kaçan o kadar çok doktor var ki.. hatta ben bazen 2 ay adet olmuyordum, doktora söylediğimde yasmin mi içeyim ne yapıyım diye soruyordum, hayır bırak kendiliğinden gelsin dedi hep. Asla icirtmedi bana o hapları. Spor yaptım, diyet yaptım ve 11 kilo verdim. Çok kilolu da değilim aslında. Ama beslenme düzeni ve spor çok önemli pcos ta.

Back