• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaşlılar için meşgale

karamel delisi

Guru
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2007
299
52
318
47
Kayınvalidem 80 yaşlarda ,görümcem bakıyor, parkinson ve demans hastalığı var ben çalıştığım için ilgilenemiyorum, evime getirince yalnız kalamadığı dengesini kuramadığı ve hareketleri kısıtlı olduğundan yalnız kalmamalı zaten wc de düşebilir en basitinden, bunamada baslamis görumceme sitem ediyor onu bunaltıyor beni eve hapsediyorsun felan gibi ve çocuk gibi ağlamaları da oluyor ona bi meşgale lazım önerilerinizi bekliyorum hanımlar

Kayınvalidem 80 yaşlarda ,görümcem bakıyor, parkinson ve demans hastalığı var ben çalıştığım için ilgilenemiyorum, evime getirince yalnız kalamadığı dengesini kuramadığı ve hareketleri kısıtlı olduğundan yalnız kalmamalı zaten wc de düşebilir en basitinden, bunamada baslamis görumceme sitem ediyor onu bunaltıyor beni eve hapsediyorsun felan gibi ve çocuk gibi ağlamaları da oluyor ona bi meşgale lazım önerilerinizi bekliyorum hanımlar

Hmm örgü filan örebilir mi yada ilgisi varsa kitap okusun

Örgü veriyoruz yamuk oluyor deyip atıyor elleri titrediği için, yapboz alındı yapmadı hayat sevgisi bitmiş aslinda

Hmm anladım tv programlarıyla vakit geçirebilir arkadaşlık edeceği kimse yok mu evde bitki yetiştirsin kitap da okuyabilir ilgi alanına göre kitap alın

Geçmiş olsun, Parkinson hastalığı için egzersiz yapması sağlanıyor mu? Düşer diye endişe ediliyor haklı olarak ama onu da anlamak lazım, kadıncağız tüm gün evde oturuyorsa sıkılıyordur, size tavsiyem mümkünse Parkinson hastalarına iyi gelen dans, yoga, tai chi kurslarından birini bulursanız ve kayınvalidenizde sıcak bakarsa kendi yaş grubununda çoğunlukta olduğu bir kursa yazdırın, hem sosyalleşmek iyi gelir hem egzersiz yapacağından hastalığına iyi gelecektir, denge sorunu azalacaktır.

Bunlar yoksa resim kursu, musikiden hoşlanıyorsa bir musiki cemiyetine kayıtta yaptırabilirsiniz, en azından devamlı kendini dinlemez evde oturup sıkılmaz.

Back
X