Yaşlı kadının dramı

Lokomotif Banu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2014
1.362
1.592
Samsun'da yalnız yaşayan, gözleri az gören ve yürümekte güçlük çeken 80 yaşındaki Hanım Özdemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, “Düşmüşüm oğlum bana yardım et” diye seslendi.

Hanım Özdemir, Samsun’un Tekkeköy ilçesinde eski bir evde yalnız yaşıyor. Eşinin 12 yıl önce öldüğünü ifade eden Özdemir, “Yalnız yaşıyorum. 5 çocuğum vardı 3’ü öldü, 2 oğlum hayatta. Bir oğlum Belçika’da yaşıyor, bir tanesi Samsun’da. Arada yanıma uğrarlar. Belçika’daki oğlum yazları bazen gelir. Evlenen çocuktan adama hayır gelmiyor. Benim yanıma misafir gibi geliyorlar. Yine de evladım var işte. Belediyeden önce yemek geliyordu ama artık gelmiyor. Belediyeden gelip evimi süpürüyorlardı. Geçtiğimiz pazar gününden beri yemek yemedim. Düşmeye başladım. Yavaş yavaş dışarı ekmek almaya çıktım. Bir tane delikanlı bana ekmek aldı. ‘Parasını vereyim’ dedim istemedi. Eve gelirken iki kere düştüm. Gözlerim iyi görmüyor. Durumum kötü. Tuvalete zor gidebiliyorum. Gözlerim görse yine bir şeyler yapabilirim. Her şey Allah’tan” dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZDAN YARDIM İSTİYORUM

Devlet büyüklerinden yardım isteyen Özdemir, “Devlet büyüklerinin bizim yanımıza uğraması lazım. İnsan yalnız bırakılmamalı. Cumhurbaşkanımızdan yardım istiyorum. Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istiyorum. Erdoğan, biz seni tuttuk sen de bizi tut oğlum. Düşmüşüm oğlum bana yardım et” diye konuştu.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/28770906.asp

Yazık kadına ya valla gece gece kötü oldum , evlatları nasıl misafir gibi gidip geliyorlar annelerine ilginç vallahi , benim eşim annesine böyle yapsa direk boşarım, annesine merhameti olmayanın bana ve çocuklarına hiç olmaz..

Ya ne demek misafir gibi uğruyorlar su evde bu anayi görüp misafir gibi nasil çekip gidip hayatına devam edebilirler.

Ya hadi eziyet etti gecmiste vs desem yine de insan yapamaz bunu. Çok üzüldüm inanılmaz sinirlendim.

Allah'ım, hangi insanın vicdanı buna dayanır. Kimseyi yargılamak bize düşmez ama o iki evlat kendilerini hesaba çekmeliler. Öyle bir zamandayız ki, hayretler içerisindeyim. Seni doğurup, kim bilir ne fedakarlıklarla büyütmüş o anne. Allah'ım sen bizlere hidayet nasip eyle.

yazık yaaa,kimbilir daha kimler var bu durumda
Çok insan var Egem
20 yıl önce oturduğum yerde bir dede vardı, 5 çocuğu varmış, hep anlatırdı, anama babama baktım, eşimin sağlık sorunları vardı ona baktım, 5 çocuğuma baktım ama o 5 çocuk bana bakmadı diye mahalleli ilgileniyordu ama bir kış günü buz gibi evde donarak öldü
Donarak öldüğünü duyduğumda içim cız etti, merhamet timsali evlatları Ölene kadar yüzüne bakmadıkları Babalarının evine atmaca gibi doluşmuşlardı satmak için.

Bir Sürü Çocuğum varsın Olmasın, vatana millete ana babasına hayırlı bir Evladım olsun yeter.

Çok üzüldüm Rabbim yardımcısı olsun hiç bir kulunu kimseye muhtac etmesin.

Bizimde memlekette yan komsumuz var 3 oğlu var 2si yurtdışında 1 si antalya da yazdan yaza gelirlerdi bi üst katta kalirlar annelerinin yanina el gibi gelip giderlerdi kadin kış boyu tek başına komşu komşu gezerdi herkes yardımcı olmaya çalışır elinden geleni yapardı.Gecen sene huzurevine vermişler annelerini. Yaşlı kadin sürekli beni çıkarın burdan diye agliyormus öyle işte

Hep derim ister 10 cocugun olsun, herkes kendi hayatini yasar, ne yazikki.
Ama devlet nerede devlet ?
Benim devletim beni cocuklarima muhtac ettirmeyecek, yeri geldiginde bana bakacak, ya beni huzur evine koyacak yada benim yasliligimin gerektirdigi yardimi yapacak.
Yasli ninem, Edogan`a sesleniyor. Yardim istiyor. Kimse bunu görmüyor ne yazikki.
Birde bize israf yapmayin diyor Sayin Arinc. Hakli adam cok israf yapiyor bu nine. Yasamasi belki Arinc`in gözünde bir israf olabilir.
Peki oylarini size verenlere, siz ne veriyorsunuz ?

çok kötü oldum Allah yardımcısı olsun teyzesinin bir bakım evine filan yerleştirilse en azından

Teyze çok doğru demiş, özellikle erkek evlatlar evlenince el oluyorlar, bu devirde böyle, bir sürü örnege şahit oldum, hanımları isterse istiyor istemezse istemiyor ki özellikle zamane kızları zaten baştan şartlandırmış kendini bu konuda... Yani neyse konuyu dağıtmayayımda, bu teyze için yapılabilecek en iyi şey bir bakımevine yerleştirilmesi, haberlerde de izledim, inşaallah unutulmazda, o ve onun gibiler gerekli ilgiyi görür.

Hadi çoluğu çocuğu sahip çıkmadı da akrabası da mı yok bu kadının. Kimse kimseye bakmakla yükümlü değil tamam da insanların hiç mi vicdanı insafı kalmamış. Komşumuz bile olsa acır üzülürüz. Çocukları kendisi bakamıyorsa bile maddi yardım yapsa da kadıncağız böyle rezilce yaşamasa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…