• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaşım 30 yoksa menepozamı giriyorum

mxuxberra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2007
45
0
86
44
Ankara
eyvahedigeldismile
Arkadaşlar son bir kaç aydır belki 6 aydır. Adetim ya düzensiz ya da çok az geliyor.10 gün kadar sürüyor ama kesinlikle kanama oluyor bile diyemem.Su gibi bir pembe akıntı.Genellikle şeffaf bir akıntı ile karışık.Bu 10 günü günlük pedlerle geçirecek kadar yani.Ne oluyor dersiniz.Daha 30 yaşındayım.Bekarım.Hiç ilişkim de olmadı tabi.Daha önceden normal şekilde olurdum.Doktora gitmeyi düşünüyorum ama kendi kendine düzelsin istiyorum aslında.Bu gibi bir durum yaşamış olan var mı?Doktorlar ne dediler ne tavsiye edersiniz?
:çok üzgünüm:

Bence hiç vakit kaybetmeden iyi bir jinekoloğa görünün.

Benzer şikayetler bende de vardı iki sene önce,üstelik benim yaşım sizden çok daha genç.

Ve ne yazık ki erken menopoz çıktı tahlillerimde... Doktor bile inanamamıştı :sinifsinif:

Fsh, Lh, östrojen değerlerinize bakacaklardır doktorlar. Aynı zamanda ultrason değerlendirmesi yapılıyor.

Umarım ciddi bir şey çıkmaz; fakat lütfen en yakın zamanda tetkikleri yaptırın...

Bu arada, bende hep strese bağlayıp duruyordum düzensiz adetlerimi.

O yüzden sakın ertelemeyin; bu tür küçük gibi görünen belirtiler ilerisi için ciddi bir rahatsızlığın habercisi olabilir...

Geçmiş olsun...

Bence hiç vakit kaybetmeden iyi bir jinekoloğa görünün.

Benzer şikayetler bende de vardı iki sene önce,üstelik benim yaşım sizden çok daha genç.

Ve ne yazık ki erken menopoz çıktı tahlillerimde... Doktor bile inanamamıştı :sinifsinif:

Fsh, Lh, östrojen değerlerinize bakacaklardır doktorlar. Aynı zamanda ultrason değerlendirmesi yapılıyor.

Umarım ciddi bir şey çıkmaz; fakat lütfen en yakın zamanda tetkikleri yaptırın...

Bu arada, bende hep strese bağlayıp duruyordum düzensiz adetlerimi.

O yüzden sakın ertelemeyin; bu tür küçük gibi görünen belirtiler ilerisi için ciddi bir rahatsızlığın habercisi olabilir...

Geçmiş olsun...

Ayy çok panikledim şimdi.:1shok:Senin durumun nasıl, düzeldi mi peki?İlaç falan mı kullandın.Hormon ilaçlarıda beni tedirgin ediyor ama tek çaresi olsunda.Yumurtlaman devam ediyor değilmi senin?

Hayır canım, yumurtlama devam etmiyor...O yüzden menopoz teşhisi koyuluyor zaten.

İşin ironik tarafı resmen doktorlar buna bir sebep bulamıyor.

İlaçlarla düzenli adet oluyorum; bende de sizinkisi gibi düzensizlik vardı.

Ben hep erteledim,zaten eğitimim için dışardaydım. Hep strese falan bağladım. Hep türlü türlü bahanelerle gitmedim.

3 ay geçmişti adet görmemiştim; iki kez bu tekrarlanınca soluğu doktorda aldım.

Bu durumu anlatmak o kadar zor ki şuan...

Hormon ilacı kullanıyorum. İlaçlarla düzenli adet görüyorum. Geri dönüşümü mucize gibi birşey.

Çocuk sahibi olmak hayal yani bana...

Çocuk sahibi olmayı bir tarafa koyalım; menopozun verdiği sıkıntılar,fizyolojik dengesizlikler, kemik erimesi gibi ciddi sorunlarla karşı karşıyayım...

Bu arada bu tür hormon ilaçlarının kanser riski var,ama tabi düzenli takipleri oluyor bunun.

O yüzden size önerim; bir an önce iyi bir doktora gidip tetkikleri yaptırmanız.

Sağlığımızdan daha önemli birşey yok, ertelemeyin sakın...

Bu arada sonuçları mutlaka paylaşın...

Umarım ciddi bir sorun çıkmaz, aman Allah korusun...

Çok teşekkür ederim uyarılarınız ve samimi açıklamalarınız için.En kısa zamanda gideceğim.Şuan adetimin 2. günü ve çok az az geliyo.Yarın bi uğramayı düşünüyorum kadın hastalıkları hastanesine daha önce hiç jinekoloğa gitmemiştim.Umarım ciddi bir sorun çıkmaz. burdan sizinle paylaşmayı bende çok isterim.Sizede çok geçmiş olsun.Sağlıcakla

Hiç vakit kaybetme derim doktora gitmelisin sana soğan suyu kürünü tavsiye ederim. adet olmayı sağlıyor geçmiş olsun.

Hiç vakit kaybetme derim doktora gitmelisin sana soğan suyu kürünü tavsiye ederim. adet olmayı sağlıyor geçmiş olsun.

Çok teşekkür ederim önerin için.Soğan suyuna başladım bugün.Hiç kimseye söylememiştim sorunumu bugün anneme söyledim.Ama doktorada gidicem 31 ekim de kpssye giricem şuan çok vaktim yok ama sınavdan sonra mutlaka gidicem inşallaha.s

Özellikle adetinizin 3. gününde bu kan testini yapıyorlar bilginiz olsun.

Sınav için başarılar şimdiden... yerimseniben

İyi haberlerinizi bekliyoruz... gamyoncuiremsu

Çok teşekkür ederim.Bu adet geçti o zaman.Soğan suyuna başlamıştım dün.Bugün biraz artış oldu kanamada ama çok değil.Normal pede geçtim ama akma değilde sanki damlama şeklinde oda çok nadiren.Ama bi daha ki ay gidicem inşallah.Soğan suyuna da devam edicem bakalım.

Back