• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaşar Nuri Öztürk ifade verdi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
İlahiyatçı yazar Öztürk, bir televizyon programında kullandığı ifadelerle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçunu işlediği iddiasıyla hakkında açılan soruşturma kapsamında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade verdi
Sitene Ekle
yasar-nuri-ozturk-ifade-verdi-6302012.Jpeg

İlahiyatçı yazar Yaşar Nuri Öztürk, bir televizyon programında kullandığı ifadelerle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçunu işlediği iddiasıyla hakkında açılan soruşturma kapsamında,İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade verdi. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na avukatıyla gelen Öztürk, soruşturma yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu savcılarından Umut Tepe'ye bir süre ifade verdi.

Öztürk, ifade verme işleminin ardından adliyeden ayrılmadan önce gazetecilere açıklama yaptı.

Soruşturmaya konu meselenin yersiz bir mesele olduğunu belirten Öztürk, "Efendim neymiş halka 'sürü' demişiz. 'Raiye' tabirini bilmiyorlar. Osmanlı düzeninde halk raiyedir. Padişah ise raidir. Rai çoban, raiye sürü demektir. Bu hususta Osmanlı padişahlarından Vahdettin de halkına 'raiye' demiştir, normaldir" diye konuştu.

Öztürk'ün avukatı Zeynep Küçük ise, Konya'daki bazı kişilerin yaptığı suç duyurusu üzerine soruşturma açıldığını aktararak, "Hocamızın konuşmalarından cımbız ile seçilmiş durumlar ele alınarak suç duyurusunda bulunulmuştur. Hocamız ise kendi kimliği, kişiliği, akademik kariyeri doğrultusunda gerekli cevabı verdi" dedi.
http://www.milliyet.com.tr/yasar-nuri-ozturk-ifade-verdi-gundem-2150518/

Ya bu adam kanseri atlattıktan sonra iyice kaybetti kendisini bence.

evet, kendisini takip etmiyorum o yüzden kendi değiştimi bilmiyorumda, ama eski tipiyle alakası yok başka biri gibi

Annem bu adama bayılıyor nedense, hem siyasi görüşü ulusalcı hem de dini daha yalın anlatması sebebiyle.

Ben de anneme kızdım geçen adam neredeyse namaz kılmak farz değil dicek diye. Tartıştık falan bu adam yüzünden.

Bazı şeyleri güzel yani hurafeleri inkar etmesi ama bazen hadisleri ve önemli şeyleri inkar etmesi de itiyor insanı.. Sadece Kuran diyor adam :KK57:

bu adam ya! kolaycıların hocası :)

Yani bi Cübbeliyi dinliyorum hepimiz cehennemliğiz yok yani kurtuluş yok diyorum, bi Yaşar'ı dinliyorum ohhh cennete gitme ihtimalim çok da zayıf değil diyor bi gevşiyorum.

Sonra Nihat'ı (Hatipoğlu olan Doğan olan değil) dinliyorum orta yolu buluyorum :D Ne çok sıkı ne çok gevşek :KK14:

Yani bi Cübbeliyi dinliyorum hepimiz cehennemliğiz yok yani kurtuluş yok diyorum, bi Yaşar'ı dinliyorum ohhh cennete gitme ihtimalim çok da zayıf değil diyor bi gevşiyorum.

Sonra Nihat'ı (Hatipoğlu olan Doğan olan değil) dinliyorum orta yolu buluyorum :KK70: Ne çok sıkı ne çok gevşek :KK14:
hepsini ayrı ayrı dinlemek güzel aslında, hepsini dinleyip ortak noktaları birleştirmek lazım :D

yaşar nuriyi günahım kadar sevmem ama dava olayı çok saçma , adam kendi fikrini söylemiş bu dava olayı da yeni moda oldu , adam bu fikrini halka zorla dayatmaya uygulatmaya çalışsaydı o zaman dava açılır dı ok. birde genelde bu adamla ilgili yorumları okurum özellikle de tipiyle çok dalga geçiliyor , midee kanseri olmuş tedavi olmuş atlatmış belki de hala atlatamadı tipine hakaret etmek hangi insanlığa sıgıyor acaba o hastalığa sen yakalansan nasıl bir tipte olursun , nasıl bir millet olduk anlamıyorum iyice iğrençleştik.

Back