• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaşar Erdinç'in yorumları..

Wednesday, 07 March 2007
HIZLI YUKARI AÇILIŞIN ARDINDAN SATIŞ GELDİ.

$07ocak173.jpg
Dünkü dow jones ve Bovespa'daki önemli primlerin ardından güne yüksek bir açılış yaptık. 40900 seviyesi test edildi. Vob'daki volatilitenin çok arttığını görüyoruz. Açılış sonrası adeta panik bir halde kar realizasyonu çabaları vardı. Ancak 40400 seviyesinde destek oluşturduk. Şu anda tekrar 40700 seviyesindeyiz. Bu dakikalardaki harekete bakarak ileriyi tahmin etmeye çalısmak cok sağlıklı değil. Bu aşamadan sonra daralan hacimle sıkışmaya başlayacağız. Benzer bir hareket Dax da görülüyor fakat 40500'ün bugün saat 15'e kadar aşagı kırılmaısını beklemiyorum. Kar satış paniği sonrasında bir süre herkes birbirini izleyecektir. Ardından önemli bir tahtada gelebilecek önemli bir alımla birlikte yeniden yukarı hareket olabilir. Hala en güçlü direnç 41500 sevişyeisne bulnuyor. Bir sonraki yorum 11.30'da..

POSTED BY: Yaşar Erdinç AT 10:48 am

Wednesday, 07 March 2007
SIKIŞMANIN ARDINDA BİR MİKTAR ALIM GÖRÜLDÜ.
$07ocak174.jpg

Önceki yorumda da belirttiğimiz gibi daralan hacimle bir sıkışma yaşandı. Şu sıralarda imkb30 hisselerine gelen bir miktar alımla tekrar yukarı doğru bir hareket yaşanıyor. Tekrar 40900-41000'e kadar bir deneme yaşanabilir. Ancak şimdilik o seviyenin geçilmesi zor görülüyor. Eğer 2. seansta dow jones ve avrupa borsalarındaki beklentiler olumluya dönerse alımlar devam eder. Para girişi 20 milyon ytl'ye yükseldi. Bir sonraki yorum saat 14.30'da verilecektir.

Wednesday, 07 March 2007
2.SEANSTA BİR MİKTAR SATIŞ VAR.
$07ocak175.jpg

Endeks 2. seans açılışında 40500 desteğine kadar geriledi. 40500 önemli bir seans içi destek seviyesi. Eğer altına gelirsek bugün için tepkinin 40900 ile sınırlı kaldığı onaylanmış olacak. Para girişi hala 22 milyon ytl düzeyinde bulnuyor.Faiz ve dolarda önemli bir hareket yok. Avrupa borsaları da yatay hareket ediyor. Bir sonraki yorum 15.30'da..

POSTED BY: Gökhan Mısırlıoglu AT 02:30 pm

_Wednesday, 07 March 2007_
ENDEKS YATAYA GİRDİ
$07ocak176.jpg

40400-40500 aralığında sıkıcı ve hacimsiz bir bekleyişe girdik. Seans sonuna kadar da sıkışık bir seyir izleyeceğiz gibi gözüküyor. Avrupa borsaları da yatayda. Dow jones futureları ise %0.25 aşağıda bulunuyor. Para girişi 24 milyon ytl düzeyine geldi. Abd'de açıklanacak önemli bir veri bulunmuyor.Bugün için artık 40900 tepe noktamız olmuş durumda. Bir sonraki yorum saat 16.15'de verilecektir.

POSTED BY: AT 03:30 pm

_Wednesday, 07 March 2007_
BOVESPA'DA GERİLEME YAŞNINCA İMKB'YE DE SATIŞ GELDİ

$07ocak177.jpg
Bovepa açılıştan sonra %0.70 eksiye düşünce imkb'ye de satış geldi.Şu anda 40250 seviyesindeyiz. Yarın ki yönümüzü yine bu geceki yurtdışı borsa kapanışları belirleyecek. Satış baskısına rağmen para girişi ilginç bir şekilde yükseliyor. Para girişi 36 milyon ytl'ye ulaştı. Faiz ve dolarda önemli bir değişiklik yok. Görünen o ki dow jones 12300'e yükselmediği sürece biz de 40800-40900 bölgesini geçemeyeceğiz.

POSTED BY: AT 04:15 pm

_Thursday, 08 March 2007_
YUKARI AÇILIŞTAN SONRA BİR MİKTAR GERİ ÇEKİLME YAŞANDI

$07ocak178.jpg
Dün dow jones'ta seans sonuna doğru satışlar gelse de önemli bir düşüş görülmedi. Sabah saatlerinde usd/jpy paritesinde görülen yükseliş ve asya borsalarındaki olumlu kapanışlarla güne yukarı doğru bir başlangıç yaptık. Dün geçemediğimiz 40800'lü seviyeler denendi ancak o bölge yine geçilemedi ve satışlar geldi. Bu aşamadan sonra 40900 altında daha sıkışık ve yatay bir hareket bekliyorum. Avrupa borsaları ve usd/jpy-eur/jpy pariteleri takip edilecektir. Ayrıca saat 14.45'de Avrupa merkez bankası faiz kararını açıklayacak. Tüm analistler 0.25 puanlık bir artış bekliyor. Hatta 55 analistin 34'ü ise haziran ayında da 0.25 artırım ile faizlerin 4.00'a çıkacağını bekliyor. Dolayısı ile bugün için süpriz bir karar çıkmayacak gibi görünüyor. Onun dışında saat 15.30'da Abd işsizlik başvuraları verisi açıklanacak. Bir sonraki yorum saat 11.30'da verilecektir.

Thursday, 08 March 2007
GELEN ALIMLARLA 40800 YUKARI KIRILDI

$07ocak179.jpg
Beklenenin aksine 40800 direnci yukarı kırıldı. Bu esnada da para girşi 22 milyon ytl'ye yükseldi.Genel olarak avrupa borsalarında olumlu rakamlar olsa da, bu gelen alımların yurtdışındaki hareketten bağımsız olduğunu söylebiliriz. Bu çıkıştan sonra tekrar 40800-40900 seviyelerine kadar bir geri çekilme beklenmelidir. Ancak 40800 en azından bugün için önemli bir destek haline geldi. Faiz 19.96'ya geriledi. Dolar ise 1.4220 seviyesinde bulunuyor. Bir sonraki yorum saat 14.30'da verilecektir.

POSTED BY: Gökhan Mısırlıoğlu AT 11:27 am -

Thursday, 08 March 2007
40800'ÜN KIRILMASI İLE OLUMLULUK ARTTI

$07ocak180.jpg
Seans arasında usd/jpy paritesi bir miktar daha arttı ve buna bağlı olarak Avrupa borsalarında ve dow jones future'larında olumluluğun arttığını gördük. O nedenle 2. seans itibariyle de olumlu seyir sürüyor. 40800 direncinin kırılmasıyla ikinci önemli direnç seviyesi olan 41500 seviyesine yaklaştık. Saat 15.30'daki işsizlik başvuruları verisi gelene kadar 41bin üzerinde yatay hareket edebiliriz. Para girişi 25 milyon ytl oldu. Bir sonraki yorum saat 15.30'da verilecektir.

POSTED BY: AT 02:34 pm

Thursday, 08 March 2007
ENDEKS YATAYA GİRDİ

$07ocak181.jpg
Endeks 2. seansta son 1 saattir 41200-41300 arasında yatay hareket ediyor. Para girişi 27 milyon ytl düzeyine yükseldi. Saat 14.45'de Avrupa Merkez Bankası faizi piyasa beklentilerine uygun olarak 0.25 puan artırarak 3.75'e yükselti. Dolayısı ile önemli bir etkisi görülmedi. Şu anda Avrupa %1, dow jones future'ları ise %0.62 yukarıda bulunuyor. Birazdan Abd haftalık isşizlik başvuruları rakamı açıklanacak. Bu veriler geldikten sonra dalgalanma olabilir. Fakat şu anki yönü çok etkilemesini beklemiyorum. Asıl hareketi yarın bekliyorum. 41000 seviyesi şimdilik destek görevi görmeye devam edebilir.

NOT: Saat 16.30'da TRT RADYO1'de (95,6) "Ekonomi Gündeminden" adlı programımda günün gelişmelerini değerlendireceğim.

POSTED BY: Yaşar Erdinç AT 03:29 pm-

Friday, 09 March 2007
ENDEKS AÇILIŞTA 41000 DESTEĞİİNE GERİLEDİ

$07ocak183.jpg
Dün dow Jones daha yukarıları görmesine rağmen sona doğru gelen satışlarla %0.56 artıda kapattı. Endeks de güne 70 puan artıda başladıktan sonra 41000'e doğru geri çekildi. Muhtemelen saat 15.30'da açıklanacak Abd tarım dışı istihdam ve dış ticaret dengesi rakamlarının belirsiliği endekste bu tür birhareketi oluşturdu. Avrupa borsalarında da benzer bir seyir var. Dax şu anda %0.40 aşağıda bulnuyor. Para çıkışı 5 milyon ytl düzeyinde. Dolar ve faiz ise dünkü seviyelerde. 40900-41000 aralığını bir süre destek görevi görecektir. Bir sonraki yorum saat 11.30'da..

POSTED BY: AT 10:38 am-

Friday, 09 March 2007
ENDEKS 41000 SEVİYELERİNDE HACİMSİZ BİR BEKLEYİŞE GİRDİ

$07ocak184.jpg
Endeks 40900 seviyesinde destek oluşturdu. Bir süre bu seviylerde yatay ve hacimsiz bir seyir devam edecektir. 2. seanstan itibaren de Abd verisi ile ilgili risk algılamasına göre bu dalgalanma devam edecetir. Para çıkışı hala 5 milyon ytl'de. Dolar ve faizde değişiklik yok. Tam olarak bekleme havasında bir borsa izliyoruz. Bir sonraki yorum saat 15,00'da..

POSTED BY: AT 11:35 am-

Tubi'cim eline, klavyene sağlık. Ah bir de anlasam bu işlerden:sm_confused: Ayrıca seni taktir ediyorum. Hiç aksatmadan devam ettiriyorsun. Artık burası da senin köşen.:1yes2:

Tubi'cim eline, klavyene sağlık. Ah bir de anlasam bu işlerden:sm_confused: Ayrıca seni taktir ediyorum. Hiç aksatmadan devam ettiriyorsun. Artık burası da senin köşen.:1yes2:

teşekkür ederim de ben bişey yapmıyorum:1yes2: sadece copy paste.. yaşar bey sağolsun:)
boşta paran varsa ve borsaya yatırırsan o zaman bak bakalım anlamıyomusun :1rolleyes:

Friday, 09 March 2007
ABD VERİLERİ BEKLENİYOR

$07ocak185.jpg
Endekse 200-300 puan kadar bir alım geldi fakat güçlü alımlar yoktu ve hacimsiz bir yükseliş oldu. Eğer Abd verileri beklendiği gibi gelirse bir miktar yukarı hareket gözlenebilir. Ancak bu durumda hemen alıcı olmamak gerekir. Herkes bir bilgiye sahip olduktan sonra o bilgiyi kullanarak işlem yapmak çok sakıncalı olabilir. Eğer çok kötü bir veri gelirse de 40900 aşağı kırılması göndeme gelecektir. Ancak veri ne gelirse gelsin esas olan bu gece Dow jones'un yapacağı kapanıştır. Para girişi 5 milyon ytl'ye yükseldi. Ancak fazide 20.20 seviyesine kadar bir yükseliş oldu. Bir sonraki yorum 16,00'da verilecektir.

POSTED BY: AT 03:08 pm -

arkadaşlar yaşar hocamızın dediği gibi ABD verileri bekleniyordu.. 15:30 da veriler geldi ve çok şükür ki olumlu geldi :1yes2: yoksa vay halimizeydi... :) imkb100 endeksi şu anda 350 puan artıda...

ya tubi ablacım iyi güzel hoş daaa şu sorunun cevabını bekliyorum :
niye ben bi kağıt alınca hemen düşüyo daa, almayı düşünüp almazsam çıkıyor???? hee ? niye :kızgın: :1no2:

ya tubi ablacım iyi güzel hoş daaa şu sorunun cevabını bekliyorum :
niye ben bi kağıt alınca hemen düşüyo daa, almayı düşünüp almazsam çıkıyor???? hee ? niye :kızgın: :1no2:

:Roflol: zamanlama meselesi kardeşim :) yanlış zamanda alınca düşüyor... bugün almak istedin cuma diye almadın.. abd verilerinin de nasıl geliceği belli olmadığından :sm_confused: piyasa tedirgin bi bekleyişteydi...bende kesin al diyemedim.. veriler güzel geldi ve artıya döndük.. şimdi keşke alsaydım diyosun haliyle.. keşke demek olmuyor borsada... daha seans sonuna kadar ne olucağı belli değil... belki de 2 günlük tatil riskine girmek istemiyenler satış yapacak... o zaman da iyiki almamışım diyeceksin:1yes2: belki de 41750 direncinin üzerinde kapatacağız... yani herhalukarda diyecek bişey buluruz :) yurt dışını izlemeye devam maalesef:sm_confused:

Friday, 09 March 2007
ABD VERİLERİ OLUMLU GELDİ ENDEKS 42000'E YÜKSELDİ.

$07ocak186.jpg
Abd tarım dışı istihdam ve dış ticaret açığı beklendiği gibi geldi. Resesyon kaygılarını bir süreliğine unutturan bu verilerden sonra usd/jpy 117,20'den 118.20' ye, Dax %0.70 eksiden %0.30 artıya yükseldi. Endeks ise 42000 sınırna kadar geldi. Dow futureları da %0.40 yukarıda bulunuyor. Şu anda tüm dünyada olumlu bir hava oluştu. Fakat bilgi fiyatlara yansıdığı için daha fazla yükseliş için ekrstradan olumlu haber gerekecektir. Piyasa 41500'ü yukarı kırdığı için bir süre bu seviyenin üzerinde klamaya çalışacaktır. 41750 ve 42000 üzerinde pozsiyon açmayı şimdilik uygun görmüyorum. Para girişi 30 milyon ytl oldu. Dolar 1.4090, faiz ise 20.00'a geriledi.

POSTED BY: AT 04:04 pm -

Sunday, 11 March 2007
BİLYA (MİSKET) OYNAYIN
Geçen cuma günü seansın kapanmasına bir saat kala saat 15:30'da ABD istihdam verileriyle coşan bir borsa gördük ve endeks haftayı 40.026'dan kapattı. Aynı coşku eurodola ve dolar-yen paritesinde de yaşandı. Benzer hareketler DAX'ta da gerçekleşti. Bu veriler geldikten sonra Dow Jones future'ları yüzde 0.50 yukarı gidince "neşeli bir gün" oldu.

Fakat Dow Jones açıldıktan sonra yüzde 0.45 oranında yukarı gitse de bu durum beş dakikadan fazla sürmedi ve satışlar geldi. Bizim gibi bu habere coşku vren DAX da Dow Jones'la birlikte geriledi. Bovespa'da da aynı hareketleri gördük. Son uç olarak

ABD'deki sitihdam verilerinin coşkusu bütün piyasalarda fiyatlandı. Yani bu haftaya başlarken yeni coşku yaratacak haberlerin gelmesi lazım.
Bu yorumu yazdığım şu dakikalarda Dolar-Yen paritesi işleme başladı ve geçen haftayı 118.27'den kapatan parite şu sıralar 118.36'dan işlem görüyor.
Bu haftanın yine çok dalgalı ve kritik haftalardan bir olmasını bekliyorum.
Bu nedenle de özellikle 42 bin üzerinde yeni pozisyonlar açılmasını riskli buluyorum.
Endeksin açılışta bir miktar gerilemesini ve 41.500 ile 41.750 aralığına gelmesini bekliyorum.
Bu aşamadan sonra yine dış borsalara endeksli bir seyir izleyeceğimizi düşünüyorum.
Dow Jones'un grafiği beni rahatsız ediyor. Bu gece Dow Jones'da eğer çok olumlu bir haber gelmezse yüzde 0.30'dan fazla bir gerileme bekliyorum.
Endeksin en önemli desteği ise 41.250 seviyesinde bulunuyor. Bu desteğin aşağı kırılması durumunda stop-loss yapılmalı. Çünkü teknik olarak 40.250 seviyesine kadar gerileme olasılığını beraberinde getirir.
Endeks düşecek olsa bile, kağıt bazında önemli hareketler olacaktır. Çünkü bilançolar yavaş yavaş açıklanmaya başlandı.
Petkim'e ilişkin olarak çok fazla soru gelmiş: Bu kağıdın evladiyelik ve çok ucuz olduğunu söyleyebilirim. Ucuz olduğunu söylemek gerilemeyeceği anlamına gelmez. Eğer bu kağıttan çok para kazanmak istiyorsanız, şimdi bir karar veriniz ve örneğin her ay çocuklarınız için 50 veya 100 YTL'lik alım yapınız. Satmayı hiç düşünmeyeceğiniz için, kağıt düştükçe sevineceksiniz. Çünkü fiyatı geriledikçe daha çok petkim hissesi alabileceksiniz. Böylelikle borsada ilk defa garip bir durum yaşamaya başlayacaksınız. Aldığınız kağıt düştükçe sevinmeye başlayacaksınız. Çünkü en az üç yıl sonrasını düşünerek yatırım yapmaya başlamış olacaksınız. Gerçek anlamda yatırımcı olmaya ilk adımı atmış olacaksınız. Bu yazımı okuyup bütün parasını Petkim'e yatıranlar ise hayal krıklığına uğrayacaklar. Çünkü onlar paralarının tümünü yatırdıkları için, fiyat gerilediğinde üzülecekler. Halbuki doğru strateji fiyatlar geriledikçe az az almaktır. Eğer bir an gelir de btün piyasanın bu kağıda saldırdığını ve herkesin almak için kuyruğa girdiğini görürseniz siz elinizdekileri satın. Sonra da düşmesini bekleyin. Göreceksiniz ki böyle zamanlarda bunu yaparak elinizdeki 100 lot Petkim'i daha sonra aynı parayla 120 lot Petkim yapacaksınız. Elinizdeki hisselerin parasal değerine hiç ama hiç bakmayınız. Sadece kaç tane hisseniz olduğuna bakınız.
Bilmem hatırlar mısınız? Çocukken bilya (misket) oyunu oynardık. Misketleri karşıya yan yana dizer, yaklaşık 2-3 metre uzağa gider ve elimizdeki bilya ile sol en baştaki bilyayı vurmaya çalışırdık. En baştaki bilyayı vurusak o bilyanın sağındaki tüm bilyalar bizim olurdu. Ben hiç en soldaki bilyayı vurmaya çalışmazdım (yani satmak için tepeyi veya almak için dibi beklemezdim.) Genelde ortalara bir yere atardım. Diyelim ki 8 tane bilya dizili ve ben soldan dördüncü bilyayı vurdum. Bu durumda 4.5.6.7.8 nci bilyalar benim olurdu. Diğerleri hep en baştaki bilyayı vurmaya çalıştıkları için çoğunlukla ıskalarlardı. Sizler de elinizdeki bilyaları (hisseleri) çoğaltmaya çalışınız. Birkaç yıl sonra bana çok dua edeceksiniz. Fakat kötü hisseleri çoğaltmanın anlamı yoktur. Bu yüzden önce araştırma bölümlerinden ya da kendi çabanızla iyi hisseleri belirleyip atışınızı ona göre yapınız.
Sağlıcakla kalınız...

Nerelerden sert geri dönüş yapacak bakalım . . . seçim öncesi : (
seçim ne kadar etkiliyecek. Bizim Mune'nin eşi çok uyardı aslında Muna burada onun düşüncelerini yassa çok güzel olacak çok güzel kağıtlar söylüyor, izin almadan kendisinden ben yazmak istemem.

Back
X