• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaşanmış olayları anlatan kitap tavsiyeleri var mı?

Hakuna_matata

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2015
41
21
38
34
Merhaba kizlar ben kitap okumaya bayiliyorum ama ozellikle yasanmis olaylarin romana cevrilmisine ayri bir ilgim var. Bu konuda tavsiyeniz var mi?
Orn:

1.michelle knight - beni bulun
2.james ellroy- siyah dalya
3.betty mahmudi - kizim olmadan asla
4.waris dirie - çöl çiçeği

Ben de ariyorum.
Çöl cìcegi elimde bitmek üzere.
Kendimce söyle bir fikir edindim. Yasanmis hikayeleri anlatan kitaplarin dilini anlamak daha kolay. (Belki yanlis bir tespittir) ben almanca okuyorum. Dil ögrenmem lazim.

Yasanmis hikayelerin anlamasini gectim samimi olmasi, o hikayelerin birisinin iyi yada kotu basindan gecmis olmasi okuma istegi uyandiriyor bende.

Merhaba.Yakın zamanda Özge Uzun'un Sizin Hiç Maviniz Var Mı? Kitabını okudum kendi yaşadıklarını anlatıyor ve çok etkileyici.Aynı zamanda Mehmet Coşkundeniz'in Aşk Uykusu kitabını da tavsiye ederim.

Merhaba kizlar ben kitap okumaya bayiliyorum ama ozellikle yasanmis olaylarin romana cevrilmisine ayri bir ilgim var. Bu konuda tavsiyeniz var mi?
Orn:

Angelanın Külleri 1 ve 2 si var İrlanda da geçen gerçek hayat hikayesi çok etkileyeci okumuşsundur belki de çok sevilen bir kitaptır.Ayrıca okumadıysan Ayşe KULİN Veda/Umut/Hayat/Hüzün serisi var Veda dedesinin hikayesi ile başlayıp kendi hayatı ile bitiyor seri ancak çok renkli ve etkileyici bir hayatı var tavsiye ederim

İncir kuşları. Bosnada yaşanan acilari ve bir kadının hayatını anlatıyor,tavsiyemdir.
Evet benimde okuyup etkilendiğim bir kitap İncir Kuşları ayrıca Ayşe Kulin Sevdalinka kitabı da Bosna dramını anlatır gerçek olaylardan yola çıkarak onu da tavsiye ediyorum.Ahh Bosna ne acılar yaşandı

Cengiz Dağcı'nın kitapları var.
Ben Korkunç Yıllar ve Yurdunu Kaybeden Adam'ı okuyabildim,isterseniz inceleyebilirsiniz.
Kırım Tatarlarının yurtlarından zorla sürgüne gönderilmeleri anlatılıyor.

Orn:

bende söyleyeyim birkaç kitap
1) ben malala
2) leyla-aleksandra bişeydi yazarın ismi
3) dokuzuncu hariciye koğuşu
4) adı Aylin - Ayşe kulin
5) asıl adı atiye - naşide gökbudak

Yeni bulduklarim
Starbucks hayatimi nasil kurtardi - michael gates gill
Yasamak var engele ragmen - sedat gungor
Nadia'ya sozum var - zana muhsan
Ihmal edilmis - lisa genova

konu açtım okumanızı tavsiye ederim..

Burak Uyanık - Defol Gel....

Öncelikle bir insanın kendinden kaçışıyla başlıyor kitap.Kahramanın kadın mı yoksa erkek mi olduğu sizin hayal gücünüze bırakılıyor.Kitabın bir bölümünde yaşlanmış haliyle karşılaşıyor ve o kısımda yaşlı hale ana kahramana bir defter veriyor.Kahramanımız defteri açıyor ve okumaya başladığında şiirler ile karşılaşıyoruz.
İşte beni en çok etkileyen mısralar..

'' Biz seninle tek bir nefeste aynı bedene dolacağına inandırabiliriz organlarımızı. Biz seninle aynı dava için omuz omuza ağlarken doğacak kızımızın kırmızı rugan pabuçlarını bir bayram sabahı yatağının baş ucunda bulacağını biliriz ve katil diye bilinen zamana inat birbirimizin ellerindeki lekelere aşk gibi kazınabiliriz. Anlayacağın biz seninle… Ya da boş ver bunları, Zaten sana kavuşabilmeyi hiç satın alamadı ümidim. « DEFOL GEL ». ''

Back