Yaşamak bile istemiyorum

Kardesin suan ergenlik doneminde pek ciddiye alma sen onu...

Ama Annenle acik acik konusabilirsin , icine atarsan tabikide isin icinden cikamazsin ve sadece sen uzulursun ..

Yoo sizin psikolojiniz bozuktur diye bir şey yok. Psikoloğa gitmek için de illa psikolojinizin bozuk olmasına gerek yok ki:) Ama bu yaşadıklarınızla baş edebilmeniz için ben destek almanızı önerdim, üniversite sınav başarınızı da olumsuz etkiler hem bu mutsuzluğunuz. Anneniz ve kardeşinizin tavırlarına karşı nasıl davranmanız ve bu sorunları çözebilmeniz adına bence iyi gelebilir. Uzman birisine sadece anlatmak bile tek başına iyi gelir hatta. Eğer yakınınızda gidebileceğiniz bir hastane, poliklinik varsa bir deneyin derim.

Kardeşine “yav he he” de, kaale bile alma.

Annene tavrını koy, benim annem de eskiden yapardı arada böyle şeyler. Tavrını koyarsan geri adım atar.

Allah sana istediğin bölümü nasip etsin, iyi bir kızsın sanırım

Tek çözümü konuşmak. Burada 20 sayfa yazsan da sana hicbir faydasi yok. İnan konusmak o kadar zor degil. Konus tepkini belli et. Her zamankinden farkli konus ama.en guclu halinle konus. Bi fark oldugunu anlasinlar. Anlattigin gercekten cok aci. Kiz kardes candan otedir ya nasil kiyar sana. Anne hele. Sanmiyorum iclerinde sevgisizlik oldugunu. Sadece bu taavra alismislar ne yazik ki. Sen de bu aliskanligi boz.

üniversiteyi kazanıp iyi bir meslek sahibi olduğunda değişir roller bende annemle ablalarımla anlaşamam insan ailesiyle mükemmel bir iletişim kuracak diye bir kaide yok. siz kendi hayatınızın savaşını verin onlar zamanla susar.

Annen belli ki kardeşini çok şımartmış ve kardeşinde sana yaptıklarını şımarıklığından yapıyor..benden sana tavsiye aksine bu olaylar seni yıldıracağına daha çok hırslandırsın..ve üniversite tercihlerini başka bir şehre yap ki senin kıymetini anlasınlar..inan sen biraz uzak ol nasıl özleyecekler seni

Canım ya, bir kere haddini vereceksin sadece, niye bu kadar alttan alıyorsun ki? 16 yaşında bir kız ne diyip ne diyemeceğini düşünebilmeli. Ben olsam çok pis bozarım, bir daha cesaret edemez.
Kimse için hayallerinden vazgeçme! Aksine, herkese inat daha sıkı tutunman lazım kendi hayatına, geleceğine.

kardeşini uyar benimle ilgili böyle konuşma diye ve annenide çek köşeye uyar kardeşinin söylediklerinin psiklojisini bozduğunu söyle ve annende uyarsın kardeşini, kardeşin bilmiyor yaptığının yanlış olduğunu, uyaran olmadığı için davranışının doğru olduğunu düşünüyordur

Canim benim kardesim de ayni seninki gibi. Annem de kardesimi kucuk diye ayri bir onemser.

Kardesim bana hep abla ben senden guzelim abla ben senden zayifim sen beni kiskaniyorsun falan der.

Gecen evde pilates yapiyorum bi hisimla odama girdi abla zaten benden ince duruyorsun iyice incecik olursan kiskanirim cok ince olma dedi. Ben sok oldum tabi

Anneme anlattim al iste demek ki seni ornek aliyor rol model aliyor dedi. Mesela benim dinledigim sarkicilara iyyy diyen kardesim bi ay sonra kendisi de dinlemeye baslayinca guzeeel diyor

Kucuk kizkardesler kiskaniyor diyemem ama biraz ozenirler. Yani onlerinde hayati ondan once ogrenen ve kendi jenerasyonunda bir kadin ornegi olarak biz variz bize ozenmeleri dogal degil mi ?

Demek ki seni kendine rakip gorecek kadar begeniyor ve onemsiyor bence bunun tadini cikar

Annene de gelince bence psikolojik yardim alsin.

Annem de bana hayatım boyunca çook çirkin bir kız olduğumu söyledi durdu. Sebep ise benim aşırı zayıf olmam, ufak tefek olmam gerçekten çok zayıftım.komşumuzun kızı uzun boylu bir kızdı beni onunla kıyaslar dururdu. Beni çirkin bulurdu işte yüzün şöyle kaşın böyle sivilcelerin var ben ergenlik döneminde bir insandım. ve de çok iştahsızdım yemek yiyeyim kilo alayım diye söylese de bunları çok yaraladı beni. Annem ben lisedeyken vefat etti geliştiğimi serpildiğimi göremedi.
"Genlerimi sizden almışım, senin genlerin zaten çirkin, genleri iyi yakışıklı bii koca seçseydin bari onu da seçememişsin" derdim şimdiki aklım olsa....
İnsanları kırmama konusuna gelince, kır dök gitsin, seni kıran bir şey olunca yutma gerekirse günlerce konuşma emin ol öyle daha değerli oluyorsun...

Çakıcan ağzına bi tane saygısız şey...

Anneniz ablayla böyle konuşulur mu çok ayıp dese kızsaydı kız kardeşinize bu kadar olmazdı belki..

Annenizde tuhafmış

Babanla yüz yüze konuşabilir misin peki bu durumu...

Beni kıskandığını düşünmüyorum annem ananem benim onu kıskandığımı düşünüyorlar. Geçen gün annem mutfakta birisiyle konuşurken duydum yan odadan aynen şöyle dedi: annem ( ananem oluyor ) x'i ( kardeşim ) çok seviyor ona hiç kıyamaz nvbianprincess olsa bişey demez takmazdı dedi o kadar çok üzüldümki herkes tarafından dışlanmaya

Allah rahmet eylesin. Benim annemde öyle beni hep başkalarıyla kıyaslar fiziksel olarakta zeka olarakta. Ben biraz arkamda destek biraz sevgi istiyorum hele bugünlerde sınava hazırlanırken çok gerekiyor bu ama o bana tehdit ederek karşılık veriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…