- 1 Ekim 2014
- 180
- 98
-
- Konu Sahibi Nvbianprincess
Annem hem sınavdan iyi puan almam istiyor hep çalış diyor ama üniversiteyi kazanırsan okutamam diyor geçen gün patladım okutamıycaksan birdha bana ders çalış deme laf etme dedimBence derslerine çok çalış, sınavına odaklan sadece. Şu an tek amacın başka bir yere gidip geleceğini kurmak olsun. Yeni yer, yeni çevre, yeni insanlar çok iyi gelecek sana.
Kardeşin ergenliğin doruklarında şu anbüyüyüp olgunlaştığında her şey yoluna girer
Öyle hemen 'yaşamak istemiyorum' diyerek pes etmek yok. Önünde çok güzel bi gençlik var, tadını çıkarama bunun için önce derslerine odaklanman lazım.
Sınavında başarılar şimdiden, inşallah mutlu olacağın bir sonuç alırsın. :)
Kardeşim verdi o tepkiyi annem bişey demediCanım sen geçen gün mavi saç istiyorum demiştin, annene gösterdiğin saç maviyse kadın bir anda öyle bir tepki vermiş olabilir.
Abla gibi değilde evdeki ruh gibiyim kimsenin taktığı yokSimdi sen ablasındır ya. Annen seni daha olgun görüyor ondan olabilir. Ailede küçük kardes avantajli oluyo genelde.
Kardeşim verdi o tepkiyi annem bişey demedi
Kardeşim verdi o tepkiyi annem bişey demedi
Annemle çok kez konuşmayı denedim ya hemen sesini yükseltti sen normal değilsin demeye başladı ya da hak vermedi dinlemedi babamda yok sığınacak kimsemyokAnnenle otur konus bu durumu. Annene acik ol. Yasamak istemiyorum demissin ya, annenede söyle bunu. Hic lafi bulandirmadan direkt acik acik. Rahatsiz oldugun durumu direkt söylemezsen eger bu böyle devam eder, aglamayana meme yok canim. Annende kiz kardesinle durumu konusur. Birde senden 3 yas kücük olan bir kardesinin olumsuz laflarini bu kadar takma kafana. Bacaksiza ne oluyormus öyle. En iyisi annenle konus sen.
Kıskanmıyor ama benim onu kıskandığımı düşünüyorlarAaa pardon o zaman ben yanlış okumuşum. Kardeşin seni kıskanıyor mu acaba?
Annemle çok kez konuşmayı denedim ya hemen sesini yükseltti sen normal değilsin demeye başladı ya da hak vermedi dinlemedi babamda yok sığınacak kimsemyok
Öyle birşey yapsam anında annemle bir olup üstüme gelirler yine ben haksız olurum. Dik durmak onların dediklerine kulak asmamak istiyorum çoğu zaman takmıyor gibi görünüyorum ama çok üzülüyorum ailem tarafından ezilmek ve dışlanmaktanKiz kardesinin senin ezmesine izin verme ozaman. Ne yapacagini sen daha iyi bilirsin. Biraz dik dur, sen ablasin. Unutma sen ne kadar dik durursan, insanlar sana o kadar saygi duyar. Hemen üzülüp kenara cekilip pes etme. Yasamak istemiyorum ne demek, 16 yasindaki bir bacaksiz sana kötü davraniyor diyemi? Kardesim olsa agzina cakardim iki tane kes sesini diyip. Ama annendede hata var, neden ablasina bu kadar saygisiz davranmasina göz yumuyor? Altta kalma ablasina saygili olsun biraz, terbiyesizligin lüzümu yok. Hep dik dur karsisinda. O sana bir o kiza bak bir sana diyorsa, sende kiskanma ablacim büyüyünce sende güzellesirsin simdi ergenlikten dolayi az cirkinsin ama gecer de bi kahkaha patlat. Hem sevkatli ol hem yeri geldiginde lafi cak cevabini ver ki sana saygisi olsun. Pisirik olma. Hadi bakalim kalk ayaga, birak aglamayi. Öpüyorum.
Öyle birşey yapsam anında annemle bir olup üstüme gelirler yine ben haksız olurum. Dik durmak onların dediklerine kulak asmamak istiyorum çoğu zaman takmıyor gibi görünüyorum ama çok üzülüyorum ailem tarafından ezilmek ve dışlanmaktan
Tabiki tek taraftan dinlemeniz doğru olmaz belkide ama şunu söyleyebilirim evin içinde varlığım ile yokluğum belli bile değil hiçbir şeye sesimi çıkarmam. Ben mi birşey yapıyorum diye çok düşündüm ama bulamadım bulsam yazardım hemen buraya. Psikolojim mi bozuk öyle miyim acaba kendim göremiyor muyum acaba diyorum ondan mı böyle davranıyorlar bana bilmiyorumMerhaba, burdan olayları sadece sizin tarafınızdan dinleyerek kesin kanıya varmak doğru değil diye düşünüyorum ama anladığım kadarıyla öyle ya da böyle, evinizin içinde ciddi huzursuzluk, mutsuzluk yaşıyorsunuz. Bu da sizin gencecik bir insan olarak yaşama isteğinizi, özgüveninizi sarsıyor ki bunu hiçbir 19 yaşındaki insan haketmez:) Eğer durumunuz müsait değilse, yakınınızdaki bir devlet hastanesi veya polikliniğe giderek oralardaki psikiyatrist ya da psikologlardan destek alabilirsiniz. Eminim size bu aile ilişkilerinizdeki problemlerde çok yardımı olacak önerileri olacaktır. Bunun haricinde de herkes güzel, mutlu bir aileye doğmuyor ama 19 yaşında üniversiteye hazırlanan bir insan olarak kendinize bambaşka, güzel bir hayat kurabilirsiniz okulunuzu kazandıktan sonra. Hayattan vazgeçmeye değil tam tersi ne olursa olsun ben okuyup kendime mutlu, bağımsız bir hayat kuracağım fikrine odaklanmak da size güç verir diye düşünüyorum:)