• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaşam Koçu Kimdir?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Rline
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Rline

Guru
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
3.233
679
373
Kocaeli
Yaşam Koçluğu günümüzde yıldızı parlayan mesleklerden. Ancak her Yaşam Koçu gerçek bir yaşam koçu değil. Biyoenerji alanında çalışan birini tanıyorum. Kendisiyle bir sohbetimiz oldu ve Yaşam Koçu olarak mesleğim hakkında benden bilgi aldı. Bir süre sonra, bu etkileşimden esinlenmiş olacak ki, Yaşam Koçu yazılı bir tabelayı astığını gördüm.

Ne yazık ki ülkemizde henüz Yaşam Koçluğu mesleki olarak gerektiği şekilde denetlenmemekte. Bu da çalıştığınız kişinin gerçek bir Yaşam Koçu mu, yoksa kendi kendini Yaşam Koçu ilan etmiş bir kişisel gelişimci mi olduğu konusunda çok titiz ve dikkatli olmanızı gerektiriyor.

Gelelim Yaşam Koçu'nun insanlara nasıl faydalı olduğuna. Öncelikle Yaşam Koçları size nasıl yaşamanız gerektiğini öğreten kişiler değildir. Bunu açıklama ihtiyacı duymamın nedeni, meslek hakkında bilgi sahibi olmayanların zihninde hemen böyle bir tahmin oluşması.
Yaşam Koçu terapist veya psikolog da değildir. Kısacası sizde "düzeltilmesi" gereken şeyleri düzeltmek Yaşam Koçu'nun alanına girmez.

Bilakis Yaşam Koçu, yaşamınızı nasıl yaşayacağınızı "en iyi" sizin bildiğinizin farkında olan kişidir. Siz bunun farkında olmasanız da. Ve görevi size bunu bildiğinizi göstermekle başlar. Yani sizin içinizde var olan yanıtlara ulaşmanızı sağlamakla. Sizin hedeflerinize ulaşmak için gereken her şeye sahip olduğunuzu bilir. Siz böyle düşünmeseniz de. Yine, size bunu çeşitli şekillerde göstermektir görevi. Sizi kendi içsel gücünüz, bilgeliğiniz ve yanıtlarınızla buluşturmaktır.

Yanıtlarınıza ulaştığınızda hayattan beklentilerinizi netleştirir, hedeflerinizi belirlersiniz. Bu hedeflere doğru adım adım ilerlersiniz. Bunlar şimdiye kadar kendinize bile itiraf etmekten çekindiğiniz, asla gerçek olamayacağını düşündüğünüz, size çok uzak bir hayal gibi gelen hedefler olabilir. Veya hedeflerinizi ve hayallerinizi çok net bilmenize rağmen bir türlü harekete geçemiyorsanız ve binbir türlü olumsuz düşünce ve korku sizi engelliyorsa, başarısızlıktan korkuyor ve olduğunuz yerde sayıyorsanız ya da karşınıza çıkan en küçük bir olumsuzlukta gerileyip duraklıyorsanız, Yaşam Koçu ile çalışmak size büyük fayda sağlayacaktır. Çünkü Yaşam Koçu bunları aşmanıza yardımcı olacak tekniklere ve bilgiye sahiptir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back