uzunca bir süre anksiyete sorunu ve arkasından gelen insomnia yaşadım. 11. katta eve hırsız girmesinden korkuyordum. 1 seans psikolog görüşmem oldu. hırsızdan neden korkuyorsun diye sordu çok çok öldürür ve ölmekten korkmuyorum dedim. aslında hırsızdan değil hırsızın bana tecavüz etmesinden korktuğumu her kadının hayatının bir döneminde tecavüze uğramaktan korktuğunu belirtti. bu bana çok saçma geldi. bundan bağımsız olarak filmlerde ya da haberlerde gördüğüm tecavüz, zorla bekaret kontrolü gibi şeyler hep tabum olmuştu fakat bu ani seslerden korkma, kurguladığım hiç olmamış ya da olabilecek şeylerden korkmak şeklinde kendini gösterir mi?
bu süreçten sonra çok takıntılı, kötümser ve kurgulayan bir sürece girdim. korku sorununu kendi kendime halletim fakat hala geceleri düşünmekten ve kurgulamaktan uyuyamıyorum. tanımlanamayan baş ağrısı ve baş dönmesi sorunlarıma ve anksiyete için de anti depresan ve başka ilaçlar verilmişti. daha cümleye uyuyamıyorum diye başladım ve psikyatr reçeteyi yazıp elime vermişti bile...
zor bir bölümde okumam, okulun uzaması ve evlenmeyi planladığım kişinin beni hiç düşünmeden kpss yle atanıp başka bir şehre yerleşmesi üzerine hayatta hiçbir amacım kalmadığını hissettim. okul daha da uzadı, başka biriyle bir ilişkim başlamasına rağmen her şeyi yanlış ve eksik yaptığım hissinden kurtulamıyorum çünkü her şeyi zorunluluktan yapıyorum istediğim ya da hedeflediğim için değil gibi geliyor... bunlar kendi başıma aşabileceğim şeyler midir? ki aşabiliyorsan buraya niye yazdın di mi? :s
adana'da psikanaliz yapan gerçek bir uzmana ulaşma şansım var mı sizce ya da bu gibi sorunların çözümü olarak terapiyi mi görüyorsunuz ilaç destekli terapiyi mi? çünkü verilen hiçbir ilaç tedavisini sonuna kadar kullanamadım zaten dikkat eksikliğim var iyice aptallaştırdığını ve uyuşturduğunu düşünüyorum bu tür ilaçların