yasaklanan ilaçlar

baxgxcan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2007
247
13
ABD'de yasaklanan ilaçlar ile ilgili yapı kredi bankası sağlık işleri bölüm başkanlığı tüm YKB personeline bir duyuru yapmıştır.
Buna göre, zararlı yan etkileri olabileceği belirtilen ve kullanılmamasının uygun olacağı görüşü bildirilen ilaçlar
aşağıda listelenmektedir.

Sevdiklerinizi koruyun..

* AFERIN CAPSUL
* AFERIN TABLET
* ALFAROL TABLET
* APEX CAPSUL
* BABYRHYNOL SÜSPANSIYON
* CONTEX CAPSUL
* CORSAL CAPSUL
* EKORINOL SURUP
* FORZA TABLET
* GERAKON TABLET
* KATARIN CAPSUL
* KONGEST TABLET
* THERAFLU TABLET
* TRIAMINIC DAMLA
* TRIAMINIC TABLET
* TUSEPTIL SURUP

inanamıyorum ya hangi doktora gitsek hemen yazıp elimize tutuşturdukları ilaçlar var listede.......

calpol da yasaklanmıs dediler ben eczacıma sordum ama öğle bir sey yok dedi sanırım bu tür seyler ilaç piyasasının oyunuymus ama yine de tedbirli olmak lazım ğünümüzde insan hayatı o kadar ucuz olmus ki ben eczacımın söylemesine ragmen attım ilacı

calpol da yasaklanmıs dediler ben eczacıma sordum ama öğle bir sey yok dedi sanırım bu tür seyler ilaç piyasasının oyunuymus ama yine de tedbirli olmak lazım ğünümüzde insan hayatı o kadar ucuz olmus ki ben eczacımın söylemesine ragmen attım ilacı

CALPOL BASIN AÇIKLAMASI

Geçtiğimiz günlerde dış kaynaklı bir yayından alıntı yapılarak Türk medyasında yer alan “İngiltere’de içlerinde Calpol’ün de yer aldığı toplam 117 öksürük ve soğuk algınlığı ilacının kullanımının 2 yaşından küçük çocuklarda yasaklandığı” haberleri ile ilgili önemli bir noktanın altını çizmek isteriz.

İngiltere’de 2 yaş altı çocuklarda görülen ‘yan etkiler nedeniyle prospektüsleri güncelleninceye kadar eczane raflarından toplanması ’ gereken ilaçlar ve yan etkiler nedeniyle prospektüsleri güncellenmesi gereken ilaçları içeren 2 ayrı liste yayınlanmıştır. Bu ilaçlar arasında Calpol yer almamaktadır. İngiltere İlaç Komisyonu tarafından yapılan değerlendirmede prospektüs güncellenmesi talep edilen ürünler arasında bulunan Calpol Night ‘ınTürkiye’de satışı bulunmamaktadır. Calpol Night ‘ın formülü, Türkiye’deki ruhsatlı ve sadece parasetamol içeren Calpol’den farklıdır. İngiltere İlaç Komisyonu, öksürük ve soğuk algınlığı şikayeti olan 2 yaş altı çocuklara ateş düşürücü olarak sadece parasetamol veya ibuprofen içeren ilaçları tavsiye etmektedir.

Basında yer alan bu yanlış bilgilendirme hem anne-babalarda gereksiz bir paniğe hem de tedavileri süren çocukların tedavilerinin yarıda kalmasına neden olmuştur. Türkiye’de kullanımda olmayan bir ilaçla ilgili haberlerden ötürü tedavisi başlanmayan veya tedavisi yarıda kesilen çocuklar için bugünkü bilgilendirme büyük önem taşımaktadır.

Sağlık Bakanlığı’nın konuyla ilgili “B.10.0.İEG.0.11.00.06” no.lu açıklamasında, içeriğinde “parasetamol” bulunan ilaçlarla ilgili herhangi bir uyarı/önlem bulunmamaktadır. Ayrıca ülkemizin dışında, İngiltere’de ise sözkonusu ilaçlarla ilgili olarak kullanımdan kaldırma değil prospektüste yeni düzenlemeler yapılması gündemdedir.(*)

Türkiye’de 1991 yılından beri T.C. Sağlık Bakanlığı onayı ile kullanılan “Calpol”, “Calpol 6 Plus”, “Calpol tablet”in etken maddesi parasetamol’dür ve kesinlikle haberlerde bahsi geçen etken maddeleri içermemektedir.
arkadaslar ben ecza deposunda ve bu ılacın satısını yaptıgımız bır depoda calsıyıorum daha once konu acmısdım ama bılgılendırmek ıstedım bu yazı bıze calpolun turkıyedekı satıcısı olan gsk fırmasındna gelmısdır

Biz ailecek aferini, forzayı ve katarini çok kullanırız grip olduğumuzda...eee başka ilaç kalmadı o zaman kullanılacak bu yazdıklarınız en çok kullanılan grip ilaçları çünkü...

valla ben ılaç ıcemem aspırını bıle zor yutarım ama aferını ananem teyzem cok kullanır cok sukur sımdıye kadar bısey olmadı madem zararlı neden hala pıyasada toplatsınlar ozaman

X