YAŞADIKLARIM VE OKB HASTALIĞIM

hayatdolubiri

Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2018
143
51
13
36
Arkadaslarım merhaba
Kafamdaki düşünceleri kontrol edemiyorum.Düşüncelerim çok dağınık.Ve her konuda çok fazla hassasım.Örneğin üç aydir konustugum kisiyle tartışıp ayrılma aşamasına geldiğimde iki üç gün resmen yemeden içmeden kesildim.Su bile içemedim.Çocuğu seviyor muydum kesinlikle hayır.Sadece tanımak istedim.Bunu sadece örnek olarak veriyorum arkadaşlar.Olaylara çok fazla tepki verip kendimı heba ediyorum.Kafamda surekli beni üzen olayla ilgili şeyler kuruyorum.Beni nasıl sevmez neden ilgi göstermez vb.Küçük yaşta annemi.kaybettim.Onun ölümünden sonra birçok acı olay yaşadım. (şiddet,taciz vb )Bunlar hepsi etkili oldu benim şuanki psikolojik sorunlarımda.Daha öncede doktora gittim ama beş dk beni dinleyip prozac yazıp gönderdi.Psikolojik rahatsızlıklarda tek tedavi ilaç mi?Bilişsel Terapi diye birşey duydum ama.devlet hastanelerinde uygulanıyor mu biliyor musunuz arkadaşlar ?Bir de benim yaşadığım bu şey de mi OKB hastalığı ?Tabi ki teşhisi doktor koymalı ama aranızda bu hastalıga yakalanan kişiler varsa yardimci olabilir mi bana?

Anksiyete/OKB/Bipolar bozukluk

Bende çağrışım yapanlar bunlar.Mutlaka iyi bir hekim tarafından incelenmen lazım.

Geçmiş olsun.

Bipolar bozukluk neden yazdınız ki öyle olup olmadığını bilmeden...sadece endişelendirirsiniz...bnmde korkularım var bayanınki gibi çok hassasım hep kötüyü düşünüyorum hep aklıma kötü kurgular hayaller geliyo ama bipolar değilim anksiyete panik atak sosyal fobi tanısı kondu...

Reactions: Den
psikolojik destek alman yani terapi görmen gerekiyor; ilaç kullanımın gerekli olup olmadıgına seni etraflıca dinleyecek bir psikiyatrist karar verebilir ancak. ve rahatsızlıgın her neyse onu sadece uzmanına sorup ogrenmeni tavsiye ederim. devlet hastanelerinde evet terapi yapılmıyor ama bağlı oldugun belediyenin bir sosyal hizmet merkezi olabilir, varsa ücretsiz destek bulabilirsin. ya da cok kucuk de olsa bir butce ayırabilirsen yuksek lisans ya da doktora ogrencileri, hocalarının gozetiminde danışan görebiliyorlar çevrendeki okulları bir arastırman gerek.

Gittiğim doktor hiç bir kişilik bozukluğu vb şeyin olmadığını sadece yaşadığım şeylerin ağır bir travma yarattığını söyledi.

Teşekkür ederim çok sağolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…