Yaşadığımız sorunlara rağmen neşeyle hamile kalacağız!!!

fsh kaç çıkmıştı hatırlıyomusun?

geçen sene 15,2 5 ay öncede 11 lerdeydi
Kadında FSH hormonu (Follicle stimulating hormone, Folikül uyarıcı hormon) beyinde hipofizden salgılanır ve adından da anlaşıldığı gibi yumurtalıklardaki folikülleri uyarır, büyümesini sağlar. Yumurtalıklardaki foliküller yumurtayı taşıyan ufak keseciklerdir. FSH hormonu etkisiyle foliküller büyür ve adetin orta döneminde LH (Luteinizan hormon) hormonun etkisiyle çatlama sonucunda yumurtlama (ovulasyon) gerçekleşir. FSH hormon ölçümü özellikle adet düzensizliği ve kısırlık (infertilite) problemi olan hastalarda önemlidir. Kanda FSH hormonu değeri adetin 3. günü (2-5 günler civarında) yapılır. Yaş ilerledikçe yumurtalık (over) rezervi azalır ve FSH hormonu yükselir. Özellikle 35 yaşından sonra FSH hormonunda yavaş yavaş yükselme izlenir ve 40 yaşından sonra bu yükselme daha da hızlanır. Yaş ilerlemesi dışında yumurtalıkların birinin veya bir kısmının ameliyatla alınması veya kist ameliyatında yumurtalığın hasar görmesi gibi durumlar da FSH'nın artmasına neden olur. Kullanılan ilaçlar veya korunma yöntemleri (doğum kontol hapları ve diğer..) FSH'nın yükselmesine neden olmazlar.

Kadında FSH hormonu değeri normalde kaç olmalıdır?
Adetin 3. gününde bakılan FSH hormonu değerinin 10'un altında olması normal kabul edilir. Adetin diğer zamanlarında bakılırsa daha yüksek çıkabilir ve sonuç yanıltıcı olabilir bu nedenle özellikle foliküler fazın başlangıcında yani adetin ilk günlerinde ölçüm yapılmalıdır.
FSH hormonu kaçın üzerine çıkarsa hamilelik zorlaşır?
FSH hormonu değeri 10'un üzerine çıktığında hamile kalma şansında düşüş meydana gelebilir. FSH 15'in üzerine çıktığında hamile kalma problemi ciddi seviyede olur. FSH'taki artış ne kadar fazla olursa gebelik elde edilmesi o kadar zorlaşır. Bu hem kendiliğinden (spontan) gebelikler için geçerlidir hem de ilaç tedavisi ile veya tüp bebekle elde edilen gebelikler için geçerlidir. FSH 25'den yüksek ise kendiliğinden veya tedavi ile, tüp bebek ile hamilelik elde edilmesi yok denecek kadar nadirdir.

Burada dikkat edilmesi gereken bir nokta FSH hormonu farklı aylarda dalgalanmalar gösterebilir. Örneğin bir ay adetin 3. gününde yapılan ölçümde FSH değeri kötü yani yüksek çıkabilir, 1-2 ay sonra adetin 3. günü yapılan ölçümde FSH değeri düşük çıkabilir. Bu durumda araştırmalar göstermiştir ki yüksek (kötü) olan değer geçerlidir. Yani bu hastalarda hamilelik şansı düşüktür ve 1-2 ay sonra yapılan tekrar ölçümlerinde FSH düşük bile olsa hamilelik şansının arttığını göstermez. Bu tür durumlarda klomifen sitrat testi gibi testlerle FSH değeri ve over rezervi daha net değerlendirilebilir.

1 çay kaşığını ezerek kullanıyodumm

evet ezilmesi gerekiyormuş ama ben öyle demleyip içiyorum

kızlar nasılsınız misafilerim vardı iki gündür gelemedimmmm

o topiği hiç takip etmemiştim 3 topikde yazıyordum ama birtanesinde hamile kalanlar doğuranlar oldu pek girmiyorlar diğer yazdığım topikde aynı doğuranlar hamile kalanlar girmeyince diğeleride girmemeye başladılar bir diğeri desen çalışıyorlar ara ara girselerde bazen kendimi konunun dışında hissediyorum... bende sürekli evdeyim, her daim muhabbet edebileceğim samimi bir ortam bulduğum için mutluyum :KK16:

canım senin her zaman geç gelmiyorki 1 hafta idare edecen zaten bebeğin geleceği zaman 1 kerede beraber olsan gelir
yani kırmızı giymeme gerek kalmayacak derken kırmızı kartı görecenmi diyorsun

pardon ben yanlış anladım :KK1:iyi kudurmalar ozamanEki Görüntüle 305140

ablacm benim koca 1 hafta çlaşmıyor öyle.
2 haftadır böyle ve daaha ne kadr sürecği belli değil. senin aklında ööyle kalmş sanırım.
vardiyalı ama ne zamn değişeceği belli olmuyor.:KK5:

bak ben sana kısaca aklımda kalanları tanıtayımm

erenay ev başak topiğin çirkefleri geçinemezler hep kavga ederler ama sıkı kankalarr
sara,nazemir ve yeeter topiğin ılımlı sakin ve sevecen ablalarıı
belinay bu ara depresyonda
akandeniz var oda iyi ama daha tam tanıyamadıkk
yeşil gamze maonya karanfilce cewo varr onlar bizim sakin çiçeklerimizzz zarifler onlarrr
pınar dolunay onlar beni ve başakı kavga ettirmek için gaza getirirler
aklıma gelmdi gerisii gelince anlatırızz
evet sara nazemir ve yeter hatunlar hakkında ben de aynı şeyleri düşünüyorum. ama en sakini nazemir bence. ama 3üde sevecen :KK42:
eweet tecrübeli de yazacaktımm yazmamışımmm:26::KK30:

kadının rahimle ve hormonlarla olabilecek tüm rahatsızlıklarına şifaaaaaa

ben adet düz için kullanmıştımm tohumunu çay olarak içtim bayağı işe yaradıı
ama tadından dolayıı devam edemedimm
hatun sedn de mi hayıt içtin. bende 2 hafta içtim gerçekten tahammülü zor bir tadı var. 2 hafta içinde göğüslerimi büyütüü, saçlarımı dökmeye başladı. göğüs büyütmesi iyi oldu ama saçlarımı dökmeseydi tam süper olacaktı.
ama ben de saç gani ,çok şükür. istersen yarısını sana veriyim
başakcım beni test yapmaya zorluyosun bak hediyeleri görünce dayanamıyorummmm:KK52::KK52::KK52::KK52:
:KK20::KK20::KK20:
:KK45::KK45::KK45::KK45:

ah canım bi bebiş olsa sağlıklı sıhhatli inan kimsenin gözünde yok bunlar ....ama yine de kimsenin hayır diyeceğini sanmıyorum:KK52:
evet cnm haklısın ama kaçışı yok biz yin de veriyoruz hediyeleri:KK6:

yaş 36 ama kendimi 26 hissediyorum zaten yaşıma kimse inanmıyor bazen komşuya gittiğimde başka misafir gelirse kimin kızı diye soruyorlar komşum diyince aa evlimi diye şaşırıyorlar çocuğun varmı diyorlar yok diyorum olsun daha gençsin olur diyorlar
bizim oralarda utananın çocuğu olmazmış derler
bana da hep annem "erinenin oğlu kızı olmaz" derdi. bende pek tembeldim bekarken. galiba şimdik o yüzden olmuyor:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:
bengeldimmmmmmmmmm kızlarr yaa test yapsammı 5 gün var daha ama :KK14:
kuzum senin avatr çok hoş yaaa sık sık gelde sık eık görek avatarını.
biraz daha sabır test içinnn

başak sen ne arıyon burda annem misafirin yokmuu
kız ne misafiri yaa benm kaynana her şeyi abartan öyle telaşlı biri ki;
daha misafir bize geliceğini bilmiyomuş.
misafirin hiç bişiden haberi yok.
gelip gelmiceklerini bilmiyos.
ben de çarşıya çıktım gelince açtım pcyi.

hahahhhaaahhhaaaaa komikmişşşşş
neyse ben daha burdayımm 1 saat laflıyakkk
yeni havadisin varmıı
he bak ne dicem Meryem Suresi 8 sayfaymış. bizimle birlikte okumak isteyen biri daha vardı kimdi ki o. pöyleşelim okuyalım. sen hazır mısın okumaya

ya bazı topikler alenen dua yapıyo bişe olmuyo onlaraa
ama riske atmayalım

sen yönetime bi sorsana mesaj at bakalım ne dicekler
bilmiyorum ya ben bi topikte bunu teklif etmiştim kurucusu bana dedi ki topiklerde yasak o yüzden yapamayız dedi.daha önce uyarı almş kendisi de. bilmiyorum annem bzi özelden konşuruz boşver.
ben ce yönetime msj atıp istifaya çağıralım.
yönetim istifaEn Büyük KKEn Büyük KKEn Büyük KKEn Büyük KK

X