- Konu Sahibi Yine_yeni_yeniden
-
Ins sizde bir an önce istediğiniz gibi bir makine alırsınız. Gerçekten hayat artık çok zor. Rabbım bir ferahlık versin ülkemize biran önce insAllah bereket versin, benim de almak için beklediğim kahve makinesine %200 zam gelmiş falan. Öyle işte
Yorumunuz için tesekkur ederim. Umarım sizde sıkıntilarinizdan biran önce kurtulursunuz.Allahım benim ki dert miymiş bunun yanında. :) Nasıl istiyorsan öyle yaşa. biz markasız ucuz al desek cimriliğe iteriz, olsun canım kıy paraya desek sana birikim yaptırmayız.. Orta yolu sen bul en iyisi.
Amin ecmain. Ekonominin çöktüğü zamanda yurt dışına gidebilmiş olmanızı tebrik ederim bu arada. Sanırım çoğumuzun hayalini gerçekleştirdin.Yorumunuz için tesekkur ederim. Umarım sizde sıkıntilarinizdan biran önce kurtulursunuz.
Ne diyeceğimi bilemiyorum. Gerçekten bir fırsattır bizim için. Çocuklarım için çok mutlu oldum gelecekleri adına ama diğer yandan içimiz hep buruk. Ailelerimiz orda. Ben burada hangi süpürgeyi alsam diye düşünürken diğer yandan yigenlerimin mont almak için yaşadığı kararsızlık çok can sıkıcı. Sadece kendimizi kurtardım gözüyle bakamıyorum. Aslında insan olan vicdanı olan her birey bunu böyle düşünür ama diğer taraftan sanki ülkenin yaşadığı sıkıntılar yurtdisina gidenler yüzündenmiş gibi bir algı oluşturuluyor. Hemen bir kin kusma peşine düşüyor insanlar. Rabbım biran önce ferahlık versin ins tüm ülkeye tüm dunyayaAmin ecmain. Ekonominin çöktüğü zamanda yurt dışına gidebilmiş olmanızı tebrik ederim bu arada. Sanırım çoğumuzun hayalini gerçekleştirdin.
Eşyaya neden bu kadar anlam yüklüyorsunuzİşte söylemek istediğim bu. Ben bu dengeyi kuramıyorumyorumunuz için teşekkür ederim. Bir tarafım gerek yok diyor. Diğer taraftanda ömür gidiyor al gitsin içinde kalmasın diyorum sonra hep içinde kalmasın diyen taraf kazanıyor ben dimdizlak ortada kalıyorum.
Teşekkür ederim uzun uzun yazıp aciklamissiniz. Farklı bir bakış açısı kazandirdiniz bana. Bende seçimlerimi yeniden değerlendireceğim.Eşyaya neden bu kadar anlam yüklüyorsunuz
Süpürge örneğinden devam edeyim, robot süpürgeniz olsa ne olur olmasa ne olur, içte kalınacak ehemmiyete sahip birşey değil
Benim çok ciddi sağlık sorunlarım var, ev süpürmem filan neredeyse imkansız yarı sakat gibi düşünün, evi hep eşim süpürür ama belli bir saatten sonra çalıştırmıyoruz eşim işten biraz geç gelse süpürülmüyor ev oğlumun da benim de toz alerjimiz ve astımımız var, robot süpürgeler çıktı aaa dedim ne güzelmiş ne rahat filan baktım çok pahalı direk sildim kafamdan, mantıklı bakarsak bizim için zaruret sayılabilirdi ama kış gelmişti çocuğa kışlık alışverişi yapılacak okul ücreti verilecek evimiz büyük doğalgaz faturamız çok yüksek oluyor…..düşündüm dedim şimdi vakti değil
Aydan aya kenara birşeyler attım yazın aldım
Şimdi eşim süpüremese de evim temiz bende hastanelik olmuyorum
Yani uzun lafın kısası zaruretleri alın, ortalama seçim yapın, ay içimde mi kalsın kafasından çıkın çünkü bunun bir sonu yok, eşim Porsche istiyor mesela napalım şimdi içinde kalmasın diye hayatımızı Porsche ye mi adayalım
Almayı düşünüp almadığım her şey için kendime kızıyorum bu ara
Ne diyeceğimi bilemiyorum. Gerçekten bir fırsattır bizim için. Çocuklarım için çok mutlu oldum gelecekleri adına ama diğer yandan içimiz hep buruk. Ailelerimiz orda. Ben burada hangi süpürgeyi alsam diye düşünürken diğer yandan yigenlerimin mont almak için yaşadığı kararsızlık çok can sıkıcı. Sadece kendimizi kurtardım gözüyle bakamıyorum. Aslında insan olan vicdanı olan her birey bunu böyle düşünür ama diğer taraftan sanki ülkenin yaşadığı sıkıntılar yurtdisina gidenler yüzündenmiş gibi bir algı oluşturuluyor. Hemen bir kin kusma peşine düşüyor insanlar. Rabbım biran önce ferahlık versin ins tüm ülkeye tüm dunyaya
amannnnn ölümlü dünya ye gitsinnnHaklısınız açıklayayım hemen. Eşimle karı koca memur iken sadece 1 arabamız oldu onunda yarısı kredi idi ve ciddi şekilde sıkıntılı bir süreç geçirdik maddi anlamda sıfırlandık neredeyse o zaman birikim yapmanın anlamını öğrendik ve istifa edip yurtdisina yerleştik. Şu anda dil kursuna devam ediyoruz. Çok yüksek bir gelirimiz yok şu anda. Yani ülke ortalamasına göre üst seviyelerde değil ama bu defa Turkiyede yaptığım hataları yapmayıp birikim yapmak istiyorum.
doğru soruyu sormuşsunuz.ha deyince ordan iş kabulü olmadıkça ya da fazlaca para götürmezsek asla kabul etmezler.anca turist olarak gideriz.sosyal destek neden versin yeni gelene sebepsizbir tek ben mi anlamadım sizin durumunuzu?
bir ülkeye gittiniz ve ülke hemen sizi alıp sosyal destek vermeyi kabul mü etti?
Hem dilini de bilmiyorsunuz, ne iş yapıyorsunuz?
mülteci olarak mı gittiniz?
Alma o zaman kardesimGenel birsey daha yazayım arkadaşlar
Bu şekilde birkaç yorum gelince evet pahali olani alıyorum ama tabiiki kendi bütçeye göre olanı alıyorum. Yani imkanım varken en iyisijinalmaya çalışıyorum. Yoksa takıntı derecesinde en pahalıdır en iyisi olsun yeterki olsun ne olursa olsun onu alacağım demiyorum ama standartlarımız yüksek yaşıyoruz. Tabiii araştırıp alıyorum mesela istediğim supurge şu an indirimde normalde onun bir alt modelinin özellikleri daha fazla ama o indirime girmemiş 400 kusurlerde ama çokta gerek yok deyip bu son çıkan indirime girince buna bakayım dedim. Sonuçta tabiii ayağımı yorganıma göre uzatıyorum.
PekiAlma o zaman kardesimvalla seni anlayamadik biz standartimiz
Yuksekte yuksekok anladik boyle yasamaya dewamke o
Zaman neyini kasiyorsun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?