Yaşadıgim kararsizlik ev, esya, vs konularda

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yine_yeni_yeniden

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Herkese merhaba arkadaşlar. Yaşadığım bir sıkıntıyı paylaşmak istiyorum sizlerle. Eşimle ülke ortalamasının üzerinde ekonomik gelire sahibiz ikimizde çalışıyoruz maaşlarımiz var aslında karı koca devlet memuru orta halli ekonomiye sahibiz diyeyim. Yaşadığımız hayata baktığımda hep en güzeli almaya çalışmışız bu nedenlede doğru düzgün birikim vs yapamadık. Mesleklerimizden istifa edip yurtdisina yerleştik. Şimdi burda devlet desteği ile geçinip yeni bir düzen kurmaya çalışıyoruz. Dil kursuna başladık. Kurs bitince çalışmaya başlayacağız. Herseyi sıfırdan yapıyoruz yani. Takıldığım nokta ise şu. Örneğin ev için gerekli bir şey alacağım uzun uzun düşünüyorum. Aynı ürünün ucuzunu almak istemiyorum ya bozulursa tamamen zarar diyorum. İyisini alıyorum. Bu defada herseye çok para harcayıp birikim yapamıyorum. Örneğin robot supurge almak istiyorum uzun suredie araştırıyorum. Roborock s6 pro şu an indirimde 360 birim fiyat, başka bir marka pek duyulmamış 120 birim fiyat. Mesela haftasonu arkadaşla gezerken o gördü hemen aldı. Bu benim işimi görür dedi evde çalıştırması gayette memnun. Bende al gitsin ne olacak diyorum ama diğer yandan bozulursa 120 chf direk çöp diyorum. Ben bunu aldığım birçok şeyden yaşıyorum. Birkere alınacak iyisi olsun diyorum diğer yandanda almanın sonu yok ki onu alıyorum başka eksik çıkıyor herseyi en iyisinden alırsam bu defa pek bir birikim olmayacak. Sizler ne düşünüyorsunuz özellikle robot supurgede iyisinimi almak gerekiyor. Aynı şey kahve makinesi içinde geçerli mesela ben kendi kahve oguten vs bakarken arkadaş 50 chf ye kapsüllü bir makine aldi çıktı. Benim baktiklarim 300 400 chf mesela. Sizlerin fikirlerinizi merak ediyorum. Örneğin bir arkadaşım karı koca memu. O çok dikkat eder harcamalarına ama evini arabasını yazdığını arsasını herseyini aldı. Biz ise sadece lüks içinde yaşayıp gittik. Şimdi yurtdisinda kazanırken Artık eski hatalarımı yapmayayım akarken doldurayım diyorum ama işin içinden çıkamıyorum.

Biz gelirken bu ülkede oturum alabilmek için herkonuda dürüst olduk. Örneğin 200 bin TL lik arabamızı satmıştık. Birazda çok az altın vs birikimimiz vardı. Hepsinin bilgisini verdik. Eşya yardımı vs istemedik çünkü kendimiz karşılayabilecek durumdayız dedik. Hatta eşimde bende çok küçük yaşlarda çalışmaya başlayan insanlar olduğumuz için buradada boş duramıyoruz çalışmak istiyoruz ama maalesefki Dil konusunu halletmeye çalışma izni verilmiyor devlet desteği almak zorundayız çünkü kuralları bu şekilde.

Ya en pahalısı yada en ucuzu olacak diye bir kural mı var neden ortası olmuyor?
Ben de herşeyin en iyisini alırım ama beklerim fiyatı yarıya düşer öyle alırım
Eşyalarım lüks olduğunda hayat kalitem artmıyor, tüm paramı eşyaya harcayıp huzursuz mutsuz olacağıma orta kalitede alır kenara üç beş birikim yapar kafamı dinlerim
Aldığınız şey Çin malı değilse niye iki günde bozulup çöp olsun ki

Eşimle ülke ortalamasının üzerinde ekonomik gelire sahibiz ikimizde çalışıyoruz maaşlarımiz var aslında karı koca devlet memuru orta halli ekonomiye sahibiz diyeyim.
Burda tam olarak ne demek istediniz?? Cümlenin başı başka sonu başka söylüyor

Güzel kardeşim devlet yardımıyla yaşıyorsun zaten ne birikimi? 3-5 ay birikim yapmayıver. Çalışınca, para kazanınca yaparsın.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Bende kampanya kovalıyorum. Pahalı dediğim üründe şu an indirimde o fiyata düşmüş. Aslında arkadaşımın bir yorumu beni bu düşünceye sevketti. Başka bir arkadaşında bahsederken oda senin gibi bakar pek birsey almaz falan dedi. Biran çok üzüldüm. İyisini almak için uygun zaman kovalıyorum kampanya takip ediyorum az öz alıyorum ama bilemedim iste para yönetimimiz çok zayıf ne olacağımız belli değil artık biraz çocuklarımı düşünmek istiyorum. Mesela orta hllibirseyin fiyatı 250 300. Buda kampanyalı 350 oluyor. O parayı vermişken yani 300 olmuşken hadi 350 olsun iyisi olsun diyorum

Burda tam olarak ne demek istediniz?? Cümlenin başı başka sonu başka söylüyor
Haklısınız açıklayayım hemen. Eşimle karı koca memur iken sadece 1 arabamız oldu onunda yarısı kredi idi ve ciddi şekilde sıkıntılı bir süreç geçirdik maddi anlamda sıfırlandık neredeyse o zaman birikim yapmanın anlamını öğrendik ve istifa edip yurtdisina yerleştik. Şu anda dil kursuna devam ediyoruz. Çok yüksek bir gelirimiz yok şu anda. Yani ülke ortalamasına göre üst seviyelerde değil ama bu defa Turkiyede yaptığım hataları yapmayıp birikim yapmak istiyorum.

Şu durumda robot süpürge sizce keyfi değil mi mesela?
Ben birikim yapmak istesem, başka bir ülkede hayat kurmaya çalışıyorken almam mesela, evi düzgün süpürecek uzun garantisi olan orta seviye bir süpürge alırım
Konfor mu ihtiyaç mı, zevk mi ihtiyaç mı, keyfiyet mi zaruret mi
Bence biraz düşünmelisiniz

Güzel kardeşim devlet yardımıyla yaşıyorsun zaten ne birikimi? 3-5 ay birikim yapmayıver. Çalışınca, para kazanınca yaparsın.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için aslında çok uzatmayalımzamaninizi almayayım derken eksik noktalar kalıyor. Devlet desteği ile yaşıyoruz ama burda alım gücü gerçekten çok yüksek. Birikim dediğim şey mesela 350 lik ürünü almayıp 200 kenara atabilirim bunu yapmıyorum ve bu bende ciddi şekilde sıkıntı yapıyor. Belki psikolojiktir ama Türkiyede öyle kötü bir süreçten gectikki maddi olarak. Şimdi herseyi sorgular oldum. Aslında tam olacakta ifade edemiyorum çünkü gerçekten ülkenin durumunuda bildiğim için gerçekten ordan bakınca yanlış anlaşmaya çok müsait ama benim için ciddi bir dert oldu bu birikim konusu resmen takintiya dönüştü.

Bence onceliklerinizi belirlemekle baslayin. Kahve gurmesisinizdir o zaman en iyi kahve tadini vermeyen makine sizi tatmin etmez. Alsaniz da gozunuz hep baska makinede olur. O zaman en iyisini alin, robotun dusugunu alin. Temizlik onceliginizdir robotun en iyisini alin, digerlerini orta halli.

Ben herseyin en iyisini almaya calisirken elimde para kalmiyordu, gerci hala degisen bisey yok Benim gittigim guzellik uzmani kizla konusmustuk. O da benim onceligim beslenmem demisti. Tum mutfak ihtiyacinin en kalitelisini alirdi, diger gereksinimlerini cok onemsemezdi.

İşte söylemek istediğim bu. Ben bu dengeyi kuramıyorum yorumunuz için teşekkür ederim. Bir tarafım gerek yok diyor. Diğer taraftanda ömür gidiyor al gitsin içinde kalmasın diyorum sonra hep içinde kalmasın diyen taraf kazanıyor ben dimdizlak ortada kalıyorum.

Gerçekten teşekkür ederim. Çok farklı noktalardan bakmami sağladınız. Çok haklısınız. Robot supurge iyi birsey alıp kahve makinseiznuuygun alacağım zaten hergun sürekli filtre kahve içen biri değilim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…