- 2 Kasım 2021
- 253
- 805
- 53
- 37
- Konu Sahibi Yine_yeni_yeniden
Herkese merhaba arkadaşlar. Yaşadığım bir sıkıntıyı paylaşmak istiyorum sizlerle. Eşimle ülke ortalamasının üzerinde ekonomik gelire sahibiz ikimizde çalışıyoruz maaşlarımiz var aslında karı koca devlet memuru orta halli ekonomiye sahibiz diyeyim. Yaşadığımız hayata baktığımda hep en güzeli almaya çalışmışız bu nedenlede doğru düzgün birikim vs yapamadık. Mesleklerimizden istifa edip yurtdisina yerleştik. Şimdi burda devlet desteği ile geçinip yeni bir düzen kurmaya çalışıyoruz. Dil kursuna başladık. Kurs bitince çalışmaya başlayacağız. Herseyi sıfırdan yapıyoruz yani. Takıldığım nokta ise şu. Örneğin ev için gerekli bir şey alacağım uzun uzun düşünüyorum. Aynı ürünün ucuzunu almak istemiyorum ya bozulursa tamamen zarar diyorum. İyisini alıyorum. Bu defada herseye çok para harcayıp birikim yapamıyorum. Örneğin robot supurge almak istiyorum uzun suredie araştırıyorum. Roborock s6 pro şu an indirimde 360 birim fiyat, başka bir marka pek duyulmamış 120 birim fiyat. Mesela haftasonu arkadaşla gezerken o gördü hemen aldı. Bu benim işimi görür dedi evde çalıştırması gayette memnun. Bende al gitsin ne olacak diyorum ama diğer yandan bozulursa 120 chf direk çöp diyorum. Ben bunu aldığım birçok şeyden yaşıyorum. Birkere alınacak iyisi olsun diyorum diğer yandanda almanın sonu yok ki onu alıyorum başka eksik çıkıyor herseyi en iyisinden alırsam bu defa pek bir birikim olmayacak. Sizler ne düşünüyorsunuz özellikle robot supurgede iyisinimi almak gerekiyor. Aynı şey kahve makinesi içinde geçerli mesela ben kendi kahve oguten vs bakarken arkadaş 50 chf ye kapsüllü bir makine aldi çıktı. Benim baktiklarim 300 400 chf mesela. Sizlerin fikirlerinizi merak ediyorum. Örneğin bir arkadaşım karı koca memu. O çok dikkat eder harcamalarına ama evini arabasını yazdığını arsasını herseyini aldı. Biz ise sadece lüks içinde yaşayıp gittik. Şimdi yurtdisinda kazanırken Artık eski hatalarımı yapmayayım akarken doldurayım diyorum ama işin içinden çıkamıyorum.