Yaş farkı

realist

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2006
3.073
132
63

“Sorsana!” dedi.

Niye sorayım ki, aslında pek umurumda değil! Ama bir kez kadere yazmışız ya, sormak gerek gibi anlaşılmaz bir yük yüklemiş toplumun kuralları, yargıları. Yine de sormadım da, yüzüne baktım.
Beklediği bu olduğu için sormuşum saydı bakışımdan.

-Ruhumu titretmiyorsun
( Sen çok titretiyorsun da sanki benimkini )

-Aynı mekanları paylaşabiliriz, ama aynı hayatı değil.
( Tersi olsa daha iyi olurdu belki de )

-Gencim ben
( Haksız da sayılmazsın, 10 yaş fark var aramızda )

-Düşlediğim noktalara seninle varmam zor.
( Düşlediğin rakamlara mı desek yoksa? )

-Cansızsın, evdeki koltuk, maçlar ve iş… Başka hayat yok sanki senin için.
( Yetiyor bana )

- Hayatın felsefesini yapmak iyi hoş da, bunu yapmak için, o hayatı bire bir yaşamak da gerek.
( Eh ben epeyi yaşadım sayılır )

-Ben daha yaşamadım dilediğim kadar, gerektiği kadar.
( Bir daha baştan yaşayamam ki&#8230:KK66:

-Bana yandaş, yoldaş olamayacağını anladım.
( Galiba haklısın )

-Bir kez evlendik diye, senin duraladığın yere 3-5 basamağı yaşamadan atlayıp gelmek, yolculuğumu zevksiz, amaçsız hale getirecek sanki.
( Galiba yine haklısın )

-Hırsını yitirmişsin.
( Gerekmediğini anlayacak yaşamışlığım var benim )

-Belki ben de yitireceğim bir gün. Ama bunu bilfiil yaşayarak kendim anlamalı, çözmeli, varmalıyım o noktaya.
( Ne diyebilirim ki, ben 10 yıl önce start almışım )

-Hani aramızda o farkı kapatmamı sağlayacak bir ateşleyici olsaydı, o ilk günlerin doruklu zevkleri… Hızlı okuyarak göz ucu ile her şeyi kavramamı sağlayacak bir itici güç olsaydı…
( Hata oldu galiba )

-…Belki çabalardım.
( Niye çabuk yitirdik acaba? )

-Yetersin sandım bana.
( Yeteriz sandım birbirimize )

-5. vitese çıkmaya korktun.
( Çok taktım 5'e ben, şimdi 3-4 yeter bana )

-Ben daha 4’e yeni geliyorum.
( Biliyorum )

-Bunu yaşamadan 3’de idare etmeme neden olacak kadar güçlü değil aramızdaki aşk, çekim, sevgi, amaç, hedefler.
( Keşke 3’ün rahatlığını keşfedebilseydin )

-Keşke benimle, benim için, 5’e de taksaydın ara sıra.
( Sen de bana bu dürtüyü vermedin demek. İliklerimi kanla dolduramadın )

-Güçlüydün, pozisyon sahibiydin. Altın yolda önderim olursun sandım.
( Yok ki altın yol )

-Yetmedin.
( Yetemezmişim )

-Hedeflerim var benim.
( Aslında daha çocuksun )

-Büyüyen bir güçle ilerlemeliyim.
( Belki çocuğumuz olsaydı büyütecek&#8230:KK66:

-İleride, yetkinleşince bir çocuğum olsun isteyebilirdim.
( Yapsaydık&#8230:KK66:

-Ama henüz değil, önce ben yolumu tamamlamalıyım.
( Neye yarayacaksa?! )

-Yaşamalıyım.
( Eh ben seni tutmayayım )

-Ayrılıyorum.
-Güle güle Sumru.

(alıntı)

Ayyy kötü oldu ayrilmalari..
Benimde genclik yillarimdaki takintimdi..Benden büyük olsun.Kiymetimi daha iyi bilir.Ne alaka aslinda.Iyiki öyle bir sey olmamis..O herseyi yasamis bitirmis sen yeni basliyorsun.Ve ardindan bir cok problem..

buna bayıldım,harika bi alıntı.tşk!!!

bunu yaş farkını öne sürüp eşine "olgun değilsin" gibi davranan,ve daha sonrada çocuğu yaşındaki kızlarla yaşamaya başlayan ( ama babası değilde aynı yaştaymış gibi davranan )erkeklere okumalı...tepkilerini merak ediyorum doğrusu..

Aslında çok zor bir birliktelik.Nadiren de olsa yürütenleri biliyorum.Ama küçük olanın olgun olması,büyük olanın biraz uçuk olması gerekiyor.

ARAMIZDA 7 YAŞ OLMASINA RAĞMEN KOCA 3 YILI GERİDE BIRAKTIK VE O BENİM ÖĞRETMENİMDİ.İLK ZAMANLAR GERCEKTEN AFALLAMIŞTIM.BEN SU AN 21 O İSE 28 YASINDA .VE EVLİLİK HAZIRLIKLARI YAPIYORUZ.NİŞANLIYIZ.İLK BASLARDA AGIRBASLIYDI HERSEYI İÇİNE ATIYORDU AMA ZAMANLA BENDE ONU KENDİME BENZETTIM SANIRIM.CIVIL CIVIL OLDU İÇİNDEKİ ÇOCUK ÖNE CIKTI HERGUN DAHA COK SEVİDİĞİMİ ANLADIM ONU.KOCA BİR YUREGİ VAR VE SABREDİP ONU KENDİNE BENZETMEYE CALIŞMAZSAN HER SEY GUZEL OLUR.BEN BÖLE OLMASINI İSTEMEDEN KENDİ CIVIL CIVIL OLDU.KESİNLİKLE YADIRGAMADIM AGIRBASLILIGINI İLK BASLARDA.SONRA ZTN İLİŞKİMİZ ZMN İÇİNDE AGIRBAŞLILIKTAN CIKTI VE HAYATIN GERCEKTEN TADINI CIKARIYORUZ.PEMBE BİR RUYADAYIM SANKİ DEGERİMİ GERCEKTEN BİLİYOR.KADIN RUHUNDAN ANLIYOR VE O KOCA YUREGİ BANA MUTLULUK HUZUR SEVGİ VE ASK VERİYORa.s:1hug:

Kızlar benim eşimle aramda 8 yaş var ama ben bu problemlerin hiç birini yaşamadım(umarım ileriki yaşlarda da yaşamam) Benim eşim çok anlayışlıdır her şeyi birlikte yaparız ben istemeden bile ev işlerine yardım eder yani. 4. yılımızı bitirdik,1 yaşında kızımız var. Bu sorunlar bence eşlerin birbiri ile uyuşamamasından kaynaklanıyor gibi geliyor bana. Kadınlar daha çabuk olgunlaştıkları için yaş farkını kapatıyor olabilir.

Kısacası ben çok mutluyum.
Umarım kimse böyle sorunlar yaşayıp ayrılmaz.

Paylaşımın için teşekkürler realist, gerçekten güzel bir konu.
a.s.

benimde nişanlımla aramda 10 yaş var.. o 75li ben 85liyim.. Bir senedir bir sorun yaşamadık ama evlenince ne olur bilmiyorum.. :sm_confused:

iyi anlaştıktan sonra yaş ın sorun olacağını düşünmüyorum

X