• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

YAŞ 25, KİLO 75, 2015'te HEDEF 55!

meri2014

Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2014
30
17
18
İstanbul
Merhaba,

25 yaşındayım, boyum 1.68 cm ve 42 bedenim.

Üniversiteye yıllarımda 55 kiloydum ve şuan tam 75 kiloyum. 6 yılda 20 kilo aldım. Ve bir türlü aldığım kilolardan kurtulamadım. "Nasılsa veririm!" diye ciddi bir çaba da sarfetmedim gerçi, orası ayrı konu...

Şuan çalışıyorum ve masa başı bir iş olması sebebiyle hareketsizlik kilo almamı daha da kolaylaştırdı. Yemek yemeyi çok seviyorum. Özellikle tatlı, hamur işi çok tüketiyorum, düzensiz besleniyorum, kahvaltı yapma alışkanlığım yok, abur cubarların hepsi A'dan Z'ye benden sorulur, akşam atıştırmayı da asla ihmal etmem. Beslenme ile ilgili ne kadar çok kötülük arasanız bende mevcut yani. :KK43:

Ne zaman başladıysam bir diyete, kendimi motive edemediğim için direkt pes ettim. Biraz sabırsız insanım, hemen kilo vermek istiyorum ama veremeyince de kendimi salıveriyorum. Bir kısır döngü içindeyim anlayacağınız. :KK43:

Zayıflamak adına motive olmaya ihtiyacım var. Kararlı olmam gerektiğinin de farkındayım. Böyle bir günlük tutmanın bana yararı olacağını düşündüğümden kendimi burada buldum. Diğer günlük tutan arkadaşlara yapılan yorumlar da hoşuma gitti. Umarım diğer arkadaşlar da dilediği sağlıklı vücuda kavuşurlar.

Yeni yıla daha fit ve her şeyden önemlisi ben de sağlıklı girmek istiyorum.

Bana katılmak isteyen arkadaşlar olursa birlikte zayıflayamaktan memnuniyet duyarım :)

Yarın ve diğer günler ne yedim, ne içtim, bir günde neler yaptım, tüm detayları burada yazmaya devam edeceğim.

Çok sevdiğim bir söz vardır: "Başaramayanların yüzde 90'ı yenilgiye uğramamışlardır sadece pes etmişlerdir." (Paul J. Meyer) Bu sözü diyetimin motivasyon sloganı ilan ediyorum ve pes etmeyi kendime yasaklıyorum, mutlaka bu sefer başaracağım!

Son olarak günlüğümün ilk yazısını bir fotoğrafla tamamlamak istiyorum.

dukan mukan.jpg

Sevgiler ^.^

KİLO NOTLARI: *1 Haftalık kilo ölçümleridir.

26.10.2014 :
75.5

02.11.2014 :
73.8

15.03.2015 : 82.0

Son düzenleme:
merhaba yazınızı okudum. öncelikle başarılar diliyorum. bende 25 yaşındayım boy 164 . 79 kiloyum 100 üzeri ile doğum yaptim. saat 6 dan sonra yemeyerek ve gün içinde 12 den sonra yediklerime dikkat ederek veriyorum. kahvaltida sınır yok. hedefimde 54 :KK49::KK49::KK49:

Kesinlikle spora basla once...kalori yakici bir spor olsun.fitness olabilir.imkanin yoksa bol bil yuru.yagmur camur deme.insan spir yapinca kendini guclu hissediyor...abur cuburu kesicen baska caren yok.uc ogun duzenli yersen kilo vrrirsin.cok gencsin henuz bir an once kurtul bu fazlaliklardan..zor degil hic..

Ayy canııım bende 25 yaşındayım ve ne yazık ki 42 bedenim.

Boy 1.68 ve kilo 72. Ne kadar çok ortak noktamız var değil mi?

Yazının sonundaki fotoğrafa çoook güldüm! :) YE-ME-ME-Lİ-YİZ!!!!

4 yıl önce 57 kiloydum ama ne yazık ki bende üniversite yılları sayesinde bayaaa kilo aldım...

Eğer istersen ve inanırsan yapabileceğinden eminim! Kesinlikle PES ETME!

Yıllar önce diyetisyen sayesinde 10 kilo vermiştim ve diyetin başlarında spor önermemişti. Vücuduna çok fazla yüklenmek doğru olmaz demişti. Yavaş yavaş, her hafta farklı hareketler ekleyerek, kendini yormadan başlamalısın. Ve diyet yapıyorum demeyeceksin, sağlıklı besleniyorum diyeceksin. Gerçekten ikisi arasında çok büyük fark var ve her şey beynimizi kandırmaktan geçiyor. Yemek yerken yavaş yavaş yemeye gayret göster, 20 dk sonra açlık hissi oluşuyor. Bol bol sebze çorbası iç. Sakın aç kalıp tansiyonunun düşmesine izin verme yoksa spor falan yapamazsın ve başlamadan biter her şey.

Dün pazara gidip bol bol meyve sebze aldım, sende alışverişini yaptıysan başlayalım :) Ben sana katılırımmm!

merhaba yazınızı okudum. öncelikle başarılar diliyorum. bende 25 yaşındayım boy 164 . 79 kiloyum 100 üzeri ile doğum yaptim. saat 6 dan sonra yemeyerek ve gün içinde 12 den sonra yediklerime dikkat ederek veriyorum. kahvaltida sınır yok. hedefimde 54 :KK49::KK49::KK49:

Teşekkür ederim.

Hamilelik sonrası kiloları vermek çok daha zor, azminizden dolayı sizi tebrik ederim. =)Umarım istediğiniz kiloya kavuşursunuz bir an önce.

Akşam geç saatte yememek çok önemli, fakat işten zaten 6'da çıkıyorum, eve gelmem 7'yi buluyor. Mecburen akşam yemeğim geç saate kalmış oluyor. Söylediğiniz gibi 12'den sonra yediklerimize daha çok dikkat etmeliyiz.

Kesinlikle spora basla once...kalori yakici bir spor olsun.fitness olabilir.imkanin yoksa bol bil yuru.yagmur camur deme.insan spir yapinca kendini guclu hissediyor...abur cuburu kesicen baska caren yok.uc ogun duzenli yersen kilo vrrirsin.cok gencsin henuz bir an once kurtul bu fazlaliklardan..zor degil hic..

Spor salonuna yazılmak aklımda var kaç zamandır, fakat çalışmaktan sadece hafta sonu gidebileceğim muhtemelen.

Spor deyince de direkt aklıma gymler geliyor artık düşünün halimi :) Abur cuburlarla ilişkimi tamamen kestim artık. Töbeee bi daha :D

Umarım dediğiniz gibi olur da kilo verip fit halime bir an önce geri dönerim!

Ayy canııım bende 25 yaşındayım ve ne yazık ki 42 bedenim.

Boy 1.68 ve kilo 72. Ne kadar çok ortak noktamız var değil mi?

Yazının sonundaki fotoğrafa çoook güldüm! :) YE-ME-ME-Lİ-YİZ!!!!

4 yıl önce 57 kiloydum ama ne yazık ki bende üniversite yılları sayesinde bayaaa kilo aldım...

Eğer istersen ve inanırsan yapabileceğinden eminim! Kesinlikle PES ETME!

Yıllar önce diyetisyen sayesinde 10 kilo vermiştim ve diyetin başlarında spor önermemişti. Vücuduna çok fazla yüklenmek doğru olmaz demişti. Yavaş yavaş, her hafta farklı hareketler ekleyerek, kendini yormadan başlamalısın. Ve diyet yapıyorum demeyeceksin, sağlıklı besleniyorum diyeceksin. Gerçekten ikisi arasında çok büyük fark var ve her şey beynimizi kandırmaktan geçiyor. Yemek yerken yavaş yavaş yemeye gayret göster, 20 dk sonra açlık hissi oluşuyor. Bol bol sebze çorbası iç. Sakın aç kalıp tansiyonunun düşmesine izin verme yoksa spor falan yapamazsın ve başlamadan biter her şey.

Dün pazara gidip bol bol meyve sebze aldım, sende alışverişini yaptıysan başlayalım :) Ben sana katılırımmm!

Hakikaten çok ortak nokta var gibi =) Birlikte diyete başlayabiliriz tabiki =)

10 kilo verdiysen tekrar verebilirsin. Yılmamak şart ve diyet gözüyle bakmamak da çok önemli.

Vala üstte de dediğim gibi spora bakış açım gymden ibaret =( Çok üzülüyorum bu halime. Bu gidişle rejim yaparken sporsuz devam edeceğim bu üşengeçlikle.

Ben alışveriş yapmadım ama temizlik yaptım diyebilirim, buzdolabımı boşalttım ve hiç abur cubur bırakmadım evde. Dolabım tam takır. =)

Öğünleri geçiştirmeye alıştığım için akşam yemek yemelerim, çikolata ve tatlılarım vazgeçilmezimdi, ama artık düzenli beslenme dedik mecburen akşamı biraz daha sakin mideyle geçirmek şart oldu.

İnşallah sen de istediğin sağlıklı kiloya kavuşursun.

Selam!

Bugün günlerden Pazartesi ve bir klişe olan bugün, benim diyetimin ilk günü. Salı günü bozmuyorum artık tarihe geçsin! =)

Bugün boş mideyle dolaştım, ama acıkmadım. Sanırım ilk günün heyecanından.

Bugünkü bir elin 5 parmağını geçmeyecek listem:

Sabah:
Kepek ekmeğine kaşarlı tost + 1 bardak taze sıkılmış portakal suyu

Ara Öğün:
3 kuru kayısı + 3 ceviz

Öğlen:
Bir orta boy kase salata+1 kepekli ekmek

Akşam:
1 kase mercimek çorbası

Extralar:
1,5 litre su + 1 fincan yeşil çay

Yediğim şu azcıcık şeye bakar mısınız? :( Oyy ben nerelere gidem.

Bonuslar: Artık iş yerinde asansör yerine merdiven kullanıyorum.

Notlar:
  • Daha çok yeşil çay ve hareket gerek. Yeşil çay metabolizmayı hızlandırdığı için, yeşil çay içen kişiler daha hızlı kilo veriyormuş.
  • Öğle ile akşam arasına bir ara öğün daha eklemem gerekir.
  • Su içmeyi 2 litreye yükseltsem iyi olur. (Tuvaletle kanka oldum bugün, 2 litrede olursa vay halime =)

Asla pes etmiyoruz, güçlü ve irade sahibiyiz.

Adsız.png

Resimdeki söz her şeyi ifade etmiş zaten. Daha konuşmuyorum ben. =(

Çok açıııımmmmmmmmm :KK43:

Sabah:
Kepek ekmeğine kaşarlı tost

Ara Öğün:
3 kuru kayısı + 3 ceviz

Öğle+Akşam:
1 kase domates çorbası + Izgara 6 adet ramiz köfte + ayran (öğleni bugün biraz geciktirdiğim için böyle oldu)

Extralar:
1,5 litre su + 1 saat yürüyüş +1 starbucks mocha + 3 çatal havuçlu kek (son ikisini yapmayaydım iyiydi, arkadaşlara uydum =( )

Başka hiç bişi yemedim.

Ama kararlıyım, kilo vereceğim! Benim şundan neyim eksik ha?

Eklentiler

• erin-heatherton_208768.jpg
    erin-heatherton_208768.jpg
    69,4 KB · Görüntüleme: 195
3.Gün

Malum bugün 29 Ekim dolayısıyla tatil olduğu için, öğünlerimde karmaşa yaşadım. Tatillerde öğünlerimi bir türlü oturtamıyorum. İlla bir aksama oluyor. =(

Akşam biraz cevizi kaçırdım sanırım. Ve hiç hareket etmiyorum, yavaştan spora başlamam lazım. Spor ile daha hızlı kilo verebilirim.

Kuşluk:
1 haşlanmış yumurta + 1 bardak taze sıkılmış portakal suyu

Kahvaltı-Brunch:
1 fincan yeşilçay + 3 küçük parça peynir + 3 zeytin + salatalık + 1 dilim kepekli ekmek

Öğle+Akşam:
1 porsiyon bulgur pilavı + sebzeli tavuk sote + cacık

Ara Öğün:
4 adet ceviz + kayısı + 1 bardak portakal suyu

Extralar:
1,5 litre su + biraz yürüyüş + 1 büyük fincan şekersiz çay

Bugün niyeyse karnımı çok fazla doyurdum gibi hissediyorum. Sabah erken saatte yediğim haşlanmış yumurtadan dolayı da olabilir, emin değilim. Burgurdan da olabilir. Nese hala hafif hissetmiyorum kendimi kısacası :(

Hadi bakalım, yarın neler olacak meri?

Benim diyetimde ödüllendirme, ödül günü diye bir şey yok.

Canım istiyorsa az bir şey yerim, sağlıksız olmaması kaydı ile, sonuçta bunu bir yaşam biçimi haine getirmem gerekiyor.

Kısıtlama yok. "Her şeyin fazlası zarar" mantığı var.

Eklentiler

• don't reward your self with food you are not a dos.jpg
    don't reward your self with food you are not a dos.jpg
    62 KB · Görüntüleme: 93
Bugün 2 öğünüm resmen yok ve canım yemek yemek istemiyor :(

Sabah:
Boş geçtim annem.

Ara Öğün:
2 ceviz + kayısı

Öğle:
1 kepekli ekmek + 2 yemek kaşığı kereviz salatası + 1 porsiyon yoğurtlu ıspanak

Ara Öğün:
2 ceviz + kayısı

Akşam:
Boş geçtim bacım.

Çok kötü bir program oldu benim için farkındayım. Su da çok fazla içmedim.

Daha düzenli bir beslenme biçimini oturtmam lazım :( Bugün neredeyse hiç sıvı tüketmediğimi farkettim.

Asansör yerine merdiven artık tercihim! :)

Selam!

Dün erkenden uyuduğum için Cuma günkü listemi buraya yazamadım. İşte liste:

Sabah:
Kepek ekmeğine tost

Ara Öğün:
2 kayısı + ceviz

Öğle:
1 porsiyon bolonez soslu kıymalı makarna
2 ince belli bardak çay + 2 küp şeker

Ara öğün:
1 kayısı + ceviz

Akşam:
1 tabak tarhana çorbası

Mutsuz eden seyler:
Bugün çok fazla su içmedim. Taş çatlasın 1 litre =(
Öğlen yediğim makarna için çok kötü hissettim ama salata yerine bana makarna getirdiler ve vaktimiz kalmamıştı =( Zora düştüğüm için yemek zorunda kaldım.

Extralar:
Tüm zorluklara rağmen hala asansör kullanmıyorum :)

Cumartesi beni neler bekliyor bakalım! :D Ha gayret meri gidiyor kilolar! :KK49:

6.GÜN

Sabah:
2 haşlanmış yumurta + 2 bardak taze sıkılmış portakal suyu
(Çok geç kalktığım için öğle yok.)

Akşam:
1 tabak tarhana çorbası

Bugünkü listem berbat, farkındayım. Ancak bu kadar kötü olabilirdi.
Hala hareket etmiyorum, egzersiz, spor namına bişi yok! :(
Yaklaşık 1 litre su içmişimdir, daha da bişi yemedim.

Bugün biraz yürüyüş yaptım. Su içme konusunda da 1 litreyi geçtim galiba, emin değilim.

Sabah:
1 haşlanmış yumurta + 2 fincan yeşil çay

Ara Öğün:
1 bardak taze sıkılmış portakal suyu

Öğle+Akşam:
1 porsiyon bulgur pilavı + yarım porsiyon çin tavuk yemeği + cacık

**Öğle+akşam yazdıklarım öğle yemeğini çok geç saate bıraktığım için tek bir öğün anlamında, aslında öğünlerimi çoğaltmam lazım, sürekli öğün atlıyorum. Görüldüğü gibi hiç ekmek yememişim yine!

1. haftamı doldurdum.

Bakalım 2. hafta neler olacak, kaç kilo vereceğim?

xoxo

Sabah:
Beyaz peynirli domatesli kepek ekmeğine tost

Öğle:
6 adet ızgara köfte + salata + mercimek çorbası + 1 kepekli ekmek

Ara Öğün:
2 ceviz

Akşam:
4 yemek kaşığı pilav + 2 kepçe susuz kuru fasulye + 3 tane kornişon turşu + 3 yemek kaşığı yoğurt

Ara Öğün:
1 bardak portakal suyu

Dün notlarımı yazamadım :(

Salı günkü programım:

Sabah:
Tam tahıllı ekmeğe domatesli beyaz peynirli ve salatalıklı sandiviç + taze sıkılmış portakal suyu

Öğle:
Az ıspanak çorbası + salata

Ara Öğün:
3 ceviz + kayısı

Akşam:
Tarhana Çorbası + Kızartma tabağı (köfte+kabak+domates+patates) + yoğurt + 1 dilim beyaz ekmek

Ara Öğün:
2 mandalina

Not:Kabul ediyorum akşamı abarttım :(

Sabah:
Tam tahıllı ekmeğe domatesli beyaz peynirli ve salatalıklı sandiviç

Ara Öğün:
3 ceviz+kuru kayısı

Öğle:
1 tane bohça köfte + 2 kaşık pazı kavurma + yoğurt

Ara Öğün:
3 ceviz+kuru kayısı

Akşam:
2 kase tarhana çorbası + 1 köfte

Ara Öğün:
2 mandalina

Merhaba,

Uzun bir aradan sonra geri döndüm.

Ayağımı kırdığım için uzun bir süre ayağa kalkamadım ve 3 aya yakın istirahat ettim ve bu sürede tam 10 kilo aldım :(

Diyete tekrar başladım. 55 kilo olmak isterken +10 kilo ile tekrar devam ediyorum.

Başımda kara bulutlar geziyordu ama şimdi neyseki iyiyim.

Şuan 82 kiloyum. :(

Günlük notlarıma kaldığım yerden devam edeceğim.

Back