bende de var aynılarından...bir de belimden ameliyatım ,alerjilerim var..hastalık dediğiniz bunlar mı yapmayın lütfen..dermansız dert değil bunlar,evet hayat kalitesini etkiloyr ama genetik çcuğuma geçecek dedikleriniz bunlarsa,sorun yok..Senin sevgilinin hangi hastalığı var ?
Ediyorum ama hepsi hipoglisemi, tiroid, astım, anemi falan hepsi bu şekilde hastalıklar..
bunlar bi kaçı yalnızcca
alerji ,astım,anemi ,kas romatizması v.b hastalıklarım vasr benimde yıllardır şu an 30 yaşındayım maşallah sağlık sıhati yerinde bir bebeğim var tüm değerleride normal.allah dermansız dert vermesin .benim eniştemin babası kanserden öldü kuzenimde aynı şekilde allah böyle dermansız dertler vermesin .Senin sevgilinin hangi hastalığı var ?
Ediyorum ama hepsi hipoglisemi, tiroid, astım, anemi falan hepsi bu şekilde hastalıklar..
bunlar bi kaçı yalnızcca
talasemıbende de var aynılarından...bir de belimden ameliyatım ,alerjilerim var..hastalık dediğiniz bunlar mı yapmayın lütfen..dermansız dert değil bunlar,evet hayat kalitesini etkiloyr ama genetik çcuğuma geçecek dedikleriniz bunlarsa,sorun yok..
oğlum var 5 yaşında,ben de 37 yaşındayım..çok şükür bir kısıntımız yok.oğlumda alerjiler var o kadar..ayrıca tiroid,astım,anemi falan genetik değildir.anemi için iğne,serum veya ilaç tedaviisi alırsını çözülrü..
siz bu kadar takarsanız hastalıkları,bu kadar büyütürseniz,yenilerinin de eklenmesi yakındır..hastayım ben diye gezerseniz sevgilinz de ailesi de ciddiye almaya başlar haberiniz olsun..
bendede talasemı (akdenız anemısı) tasıyıcılıgı var evlılık sırasında yapılan testlerde ogrendım esımde olmadıgı ıcın cocugumuz %50 ıhtımalle tasıyıcı olacak yada saglıklı bır cocuk olacak zaten tasıyıcılık hastalık degıl, sadece gen yoluyla hastalıgı gelecek nesıllere aktarıyorsunuz. eslerden ıkısı de tasıyıcı ya da bırı hasta ıse yada her ıkısıde o zaman sorun teskıl edıyor.ah be cnm üzülme bende de akdeniz anemisi yaşıyıcılığı var birde haşimato tiroid rahatsızlığı var ilaç kullanıyorum ömür boyu hemde maşşalh 2 yaşında kızım var benden geçen akdeniz anemi taşıyıcılığı ile beraber tedavisi yok biliosun bunun sadece halsizlik yapıyor ve evleneceği kişi taşıyıcı olmaması lazım üzülme yani takma böyle
bende talasemi yok sadece anemi var.gen testi falan yaptırmadım.alerji ve tiroid genetik oluyor genelde,onlar da çok ciddi hastalıklar değil çok şükür.gen testi falan yaptırmadım,gerek görmedim.talasemı
bendede talasemı (akdenız anemısı) tasıyıcılıgı var evlılık sırasında yapılan testlerde ogrendım esımde olmadıgı ıcın cocugumuz %50 ıhtımalle tasıyıcı olacak yada saglıklı bır cocuk olacak zaten tasıyıcılık hastalık degıl, sadece gen yoluyla hastalıgı gelecek nesıllere aktarıyorsunuz. eslerden ıkısı de tasıyıcı ya da bırı hasta ıse yada her ıkısıde o zaman sorun teskıl edıyor.
benım sıze sorum ben cocuk dogurmadan once jınekolojık muayene dısında, gen taraması testıde yaptırmak ıstıyorum . sız boyle bır test yaptırmıs mıydınız ?
amaaaan doktorlar der öyle çok takma.
eğer kesin olarak "sen asla çocuk yapma" denilirse o zaman bunları düşün bence, yoksa hiç düşünme.
sonuçta herkesin geninde bir hastalık var, her çok hasta olanın çocuğuda çok hasta olacak diye bişeymi var?
yada her sağlıklının çocuğu sağlıklı olacak diye birşeymi var??
elden geleni yap sonrada tevekkül et kafanada çok takma canımcım.
birde çörekotu şifa kaynağıdır, çörekotunu araştırmanı şiddetle tavsiye ederim, çiğneyerek tüketmelisin tüm tüketirsen bir fayda etmiyor.
ah şu kafaya çok takmayı bir bıraksak...
bazen bende çok takarım, sineğin yağını hesap ederim, bu şekilde ancak kendimize ediyoz başka bişey değil yani.
şeytanın vesvesesimidir nedir genelde bunlar.... galiba öyle.
bu senin suçun deil canım...annenle baban evlenmiş sen olmuşsun..sen evlenince seninde çocuğun olacak..çalıştığım iş yerinde 2-3 ay kadar önce bir kişi işe başladı...ırsı olarak beyninde gözünde böbreğinde tümor var..ameliyat oluyor ara ara..bir gözü tümordan dolayı görmüyor..evli 2 tane çocuğu var.. ve inan bütün bunlara rağmen nasıl çalışıyor bir görsen şu ana kadar yoruldum dediğini duymadık..bunları yazmamın sebebi sende hayatında hastalığının içtiğinin ilaçların hayatının bir parçası gibi kabullen ve herşeyi akışına bırakman...sen sevgiline bu durumdan bahsettin sonuçta ayrılır yada ayrılmaz bu onun sorunu...sen bunu kendine dert etme..kısmet deyip geç..yaşadığın her anın tadını çıkar.
ah be cnm üzülme bende de akdeniz anemisi yaşıyıcılığı var birde haşimato tiroid rahatsızlığı var ilaç kullanıyorum ömür boyu hemde maşşalh 2 yaşında kızım var benden geçen akdeniz anemi taşıyıcılığı ile beraber tedavisi yok biliosun bunun sadece halsizlik yapıyor ve evleneceği kişi taşıyıcı olmaması lazım üzülme yani takma böyle
hastalıgınız nedır
bende de var aynılarından...bir de belimden ameliyatım ,alerjilerim var..hastalık dediğiniz bunlar mı yapmayın lütfen..dermansız dert değil bunlar,evet hayat kalitesini etkiloyr ama genetik çcuğuma geçecek dedikleriniz bunlarsa,sorun yok..
oğlum var 5 yaşında,ben de 37 yaşındayım..çok şükür bir kısıntımız yok.oğlumda alerjiler var o kadar..ayrıca tiroid,astım,anemi falan genetik değildir.anemi için iğne,serum veya ilaç tedaviisi alırsını çözülrü..
siz bu kadar takarsanız hastalıkları,bu kadar büyütürseniz,yenilerinin de eklenmesi yakındır..hastayım ben diye gezerseniz sevgilinz de ailesi de ciddiye almaya başlar haberiniz olsun..
benimde var hastalıklarım. 31 yaşımdayım. bir sürü alerjim var. yiyecekten tut kimyasallara kadar.. alerji; astım, rinit, kaşıntılar, aftlara sebep oluyorlar. onu geçtim kalpte de sorunum var. bir süre içinde operasyon geçirebilirim...
ama bunlar Allahtan, yapacak bir şey yok. çocuk olunca geçerse diye düşünüyorum evet. ama bir yandan da kardeşime çeksin diyorum. oda aynı aileden ama bana piyango vurdu. (onunda başka başka dertleri var)
Bu kadar benzer bir konu olamaz dedim okurken, gözlerim doldu. Daha bir kac gün önce erkek arkadasim benden saglik sorunlari yuzunden ayrilmak istedi. Benimle mutlu bir hayatin olamaz seni cok seviyorum ve bu yuzden hayatimdan cik, caninida canimida acitma dedisebebini sordugumda soylemedi, sagligim dedi anlatmak icin zaman istedi.
Ilk basta gercekten beni istemedigini, vazgectini, bahaneler aradigini dusundum ama sonra gercekten sevdigine ve beni dusundugu icin boyle bir karar verdigine kesinlikle ikna oldum. Hala sorunu bilmiyorum anlatmasi icin zamanini bekliyorum. Bu sebepten dolayi ne olursa olsun onun hayatindan cikmayacagimi söyledim. Benim garantim yok bu benimde basima gelebilirdi o zaman sen naparsin dedigimde "seni asla birakmazdim " dedi ve aslinda sorunun cevabi burdaydi.
Sevgiliniz size acidigi icin birlikte olmaz sizi sevdigi icin birlikte olur ancak. Bir dusunun bakalim ayni sorunlar onda olsa siz bu sebeple ondan ayrilmayi kabul edermiydiniz ? Sorunuzun cevabi tabikide hayir ise yapilcak sey belli, güclü olun ve inanin. Hayirlisi Allahtan o herseyin en güzelini nasip eder.
alerji ,astım,anemi ,kas romatizması v.b hastalıklarım vasr benimde yıllardır şu an 30 yaşındayım maşallah sağlık sıhati yerinde bir bebeğim var tüm değerleride normal.allah dermansız dert vermesin .benim eniştemin babası kanserden öldü kuzenimde aynı şekilde allah böyle dermansız dertler vermesin .
Canım benim, doğacak çocuğunun başına neler geleceğini bilemezsin bu kader / alın yazısı ne dersen de.
%100 sağlıklı bir çiftin sağa sağlam çocuklarının olacağınında garantisi yok.
Bu psikolojiden bir an önce kurtul. HIV hastalığı olan insanlar bile evlenip, mutlu mesut yuva kuruyorlar.
ben aftin sebebini buldum. allerjim olan besinleri yiyince çıkıyor.
garibim yaa. ne kadar olgun düşünüyosun. RABBİM yardımcın yardımcımız olsun
Geçmiş olsun canım, oluruna bırak Kısmet neyse o yaşanır. Allah yardımcın olsun
Erkek arkadaşımla bugün konuşucam
Mesela nelerde çıkıyor ?
Şuan Çekirdek çitliyordum bi kaç kez ısırdım sonum hayır olsun