Yaş 20 ama hastalıklar daha şimdiden peşimde

Bilmiyorum ama bu yaşta bunca hastalık korkutuyor beni..

Bilmiyorum ya kafam çok karışık

Benimde kan değerlerim yıllardır 12yi görmedi

Benim en fazla 10 oldu o da Afedersin 9 ay regl olmadığında ve hergün düzenli ilaç içtim diye normalde hep 8 9 en fazla

ALLAH sağlıklı bi şekilde kucağınıza alıp büyütmeyi nasip eder inşALLAH :)
Farkındayım onların ama bu düşünceler hep aklımda
Amin canım inşallah. Bak sen normalde çok sağlıklı da olsan, böyle düşünceler aklına sık sık gelse olacağı yoksa da olur. Kafandan negatif düşünceleri atar, çocuğu yapmadan önce namaz kıl, besmele çek ve her gece Allahım evladım sana emanet de inan hiç birşey olmaz.

Merhaba geçmiş olsun hipotiroit ve hipoglisemi bendede var. Bu hastalıklar genetik değil glutenle ilgili internette hipotiroit ve gluten yazın daha fazla bilgi bulacaksınız bende kısa bir süre önce ulaştım bu bilgiye .Vücudunuz glutene hassas olabilir bu şekilde tepki veriyor olabilir.Karatay diyeti ve kan grubuna göre beslenme konularını araştırın.Gluten hasasiyeti kansızlığada sebep oluyor.

Benim en fazla 10 oldu o da Afedersin 9 ay regl olmadığında ve hergün düzenli ilaç içtim diye normalde hep 8 9 en fazla

Benimde yeni 10.5 arasına çıktı

Çok sağolun :)
İnşALLAH dediğiniz gibi olurda ben erkek arkadaşımın düşüncesini nasıl öğrenicem

Ben öyle karatay diyeti falan çok önemsemiyorum..
Çünkü onlar yabancı ülkelerin beslenme düzeyine göre hazırlıyorlar diyetlerini burda da bize sürüp bizde aa amerikadaki araştırmalara göre diyoruz..
O yüzden doktor kontrolü haricinde kolay diyet yapmam en fazla yediklerime dikkat ederim :)

Benimde yeni 10.5 arasına çıktı

İnşALLAH dediğiniz gibi olurda ben erkek arkadaşımın düşüncesini nasıl öğrenicem
Onu iş ciddiye binmeden öğrenemezsin ki. Daha 20 yaşındasın. Evlenmek istiyorsa açar konuşur bu mevzuyu. İstemiyorsa da konuşur yani. Kimse hasta diye sevdiğimle evlenemem demez yani. Seviyorsa evlenir. Ona kalsa ben de hastayım. Bir kulağım hiç duymuyor ve kalıtsal bu. Bizim ailede herkeste var. Zamanla öbürü de işlevini kaybedecek. Eşim de bunu biliyor. Bunun yanında bir de psikolojik sorunlarım vardı. Öfke nöbetleri, sinir krizleri geçirip ortalığı birbirine katıyordum. Birini bıçakladım, kızın birini dövdüm mahkemelik oldum. Ceza aldım. Bir de öldürme güdüsü... Sürekli olarak ailemden biri vardı onu öldürmek istiyordum. Adam bunları bile bile evlendi benle. Ama kulağım hariç hepsi geçti çok şükür.

Çok çok geçmiş olsun ya.
Hep anlayışını korudu mu eşiniz ?

"Onun çocuğu bi başkasından da olur hemde sağlıklı dünyaya gelebilir.."

O bir başkasının taşıyıcı olup olmadığını hiç bir zaman bilemezsin canım.Gereksiz yere kendini hırpalama.

Çok çok geçmiş olsun ya.
Hep anlayışını korudu mu eşiniz ?
Sağol canım. Allah şifa versin sana da .Anlayışa gelince heeeerrr zaman. Ve bunlardan hep ailemi sorumlu tuttu. Bir kere başıma kakmadı. Ben evlenmek istediğini söyleyince annenler beni kabul etmez bu halimle, ya seni mutsuz edersem dedim. Annemler ne derse desin ben sinirli seviyorum derim dedi ve ailesinin beni araştırmasına izin vermedi. Gidin bakın kıza, onunla evlenecem dedi. Davranışlarına gelince evlenince düzelecek ben seni hiç kızdırmam, üzmem dedi. Nitekim öyle de oldu. Düzeldi davranışlarım.

"Onun çocuğu bi başkasından da olur hemde sağlıklı dünyaya gelebilir.."

O bir başkasının taşıyıcı olup olmadığını hiç bir zaman bilemezsin canım.Gereksiz yere kendini hırpalama.

Ama o zaman olay benden çıkıcak sanki o zaman kendimi rahat hissederim gibi geliyor bilmiyorum ya

Çok şanslısınız ya maşALLAH :)

Çok şanslısınız ya maşALLAH :)
Ama benim bu biraz dine yönelmemden de olmuş olabilir. Dediğim gibi ne sıkıntım olsa hep dua eder ibadet ederim her sorunum da bu sayede halloldu çok şükür. Ne zaman ibadet etmesem de hep başıma bir aksilik geldi :) Nasip işte

Olabilir ya dini görevlerimizi yerine getirmediğimizde aksilikler geliyor çoğunlukla

Olabilir ya dini görevlerimizi yerine getirmediğimizde aksilikler geliyor çoğunlukla
Aynen... Ama herkesin kendi tercihi, ben bir tavsiye olarak söylüyorum. Faydasını çok gördüğüm için. Yoksa kimsenin dini tercihine, dinine falan karışma gibi bir amacım yok. Ben huzuru oradan buluyorum çünkü ve ne zaman dinen yanlış bişey yapsam başıma bir musibet geliyor :) Uzun mevzular da bunlar sanırım din konuşmak falan yasakmış yani okudum. O yüzden konuşmayalım. Bir tavsiye olarak bunu da dene bir istersen dedim.

sana doktorlar çocuk yapma çocuğun sağlıksız olur diyorlarmı kesin tavırla?

Denerim :)

Bekar olduğum için bişey denilmiyor..
Bi tek anemiyken..
Bu kan değerleriyle bu yaşa nasıl geldin denilirdi

amaaaan doktorlar der öyle çok takma.
eğer kesin olarak "sen asla çocuk yapma" denilirse o zaman bunları düşün bence, yoksa hiç düşünme.
sonuçta herkesin geninde bir hastalık var, her çok hasta olanın çocuğuda çok hasta olacak diye bişeymi var?
yada her sağlıklının çocuğu sağlıklı olacak diye birşeymi var??
elden geleni yap sonrada tevekkül et kafanada çok takma canımcım.
birde çörekotu şifa kaynağıdır, çörekotunu araştırmanı şiddetle tavsiye ederim, çiğneyerek tüketmelisin tüm tüketirsen bir fayda etmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…