Yaş 18 ama

Ablalar kardeşler yaşım 18 bu sene lise bitiyor.
Erkek arkadaşım var.Iki senedir birlikteyiz.Beni gerçekten çok seviyor.Ayni üniversite gibi hayallerimiz var.Tutar ya da tutmaz en azindan ayni şehirde okumayi planliyoruz.Aile yapilari ve kulturlerimiz ayni.Onun sevgisinden bir an bile şüphem olmadı.Ailesindeki herkes biliyor.Bende inşallah universiteye başladığım gun aileme soyleyecegim.Sizlere biraz ergen ve masalsi gelmis hatta kucuklugunuzu animsatmis olabilir ama sorunum var.Yani içimde bir kuşku.Sebebi ise cevremdekilerin bu sira sık olarak konuştuğu bir konu.Lise aşkı devam etmez.Devam etse de bir sure sonra ayrilirlar.Evlenip ayrilirlar falan filan.Bunca yil birlikte olup sonra sıkılırsin.Bu tarz yorumlar canımı çok sıkıyor.Lise aşkıyla evlenen iyi örnekler var mi cevrenizde ya da bana vermek istediğiniz öneriler
lutfen kötü anlamda kostekliyecek yapmayin teşekkür ederim
canım bende eşimle lise sonda tanısmıştım 6 yıl cıktık evlendik cok mutluyuz ALLAH sanada nasip etsin inş.

üniversiteden bir arkadaşım geçen sene mezun oldu ve ortaokul arkadaşıyla evlendi, masalsı bi aşkları var Allah bana da öyle aşk nasip etsin sanada :KK37::KK36:

Lisede tanışıp evlenenler baya var bildiğim kadarıyla öğretmenlerim arada örnek verirler hatta lise arkadaşlarından :)
Umarım hiç ayrılmaz,mutlu olursunuz :)

Sadece iyi örnekler istemissin ama bu yanlı ve objektif olmayan bir is olur. İyi kotu her türlü yorumu alip kendin bir sonuca varmalisin. Lise asklari yürür yada yurumez diye bir genelleme doğru olmaz. Ama çoğunlukla yürümüyor. Nedeni de büyüdükçe istediğin erkek modelinin ve özelliklerinin değiştiğini göreceksin. O da ayni şekilde. Bir erkekte aradigin özellikler değişecek. Benim üniversite 1 de cikip deliler gibi asik olduğum adama bile şuan karsima gelse asla bakmazmisim mesela ama o an öyle gelmiyordu. Yada üniversiteye gittiğinizde daha cazip talipleri görünce ikinizinde akli celinebilir böylesi de çok var. Ne olursa olsun hayirlisi de. Kaderde varsa olur yoksa ne yapip ne etsende olmaz nasip tatlim. Dereyi görmeden pacalari sivama şimdiden, anin tadini cikar :)

Erkek arkadaşım var.Iki senedir birlikteyiz.Beni gerçekten çok seviyor.Ayni üniversite gibi hayallerimiz var.Tutar ya da tutmaz en azindan ayni şehirde okumayi planliyoruz.Aile yapilari ve kulturlerimiz ayni.Onun sevgisinden bir an bile şüphem olmadı.Ailesindeki herkes biliyor.Bende inşallah universiteye başladığım gun aileme soyleyecegim.Sizlere biraz ergen ve masalsi gelmis hatta kucuklugunuzu animsatmis olabilir ama sorunum var.Yani içimde bir kuşku.Sebebi ise cevremdekilerin bu sira sık olarak konuştuğu bir konu.Lise aşkı devam etmez.Devam etse de bir sure sonra ayrilirlar.Evlenip ayrilirlar falan filan.Bunca yil birlikte olup sonra sıkılırsin.Bu tarz yorumlar canımı çok sıkıyor.Lise aşkıyla evlenen iyi örnekler var mi cevrenizde ya da bana vermek istediğiniz öneriler

var tabii ama çook zor .
onca sene sonuçta ..
hem üniv sandığındann çook daha ilginç bi ortam ..
sen de çok yönden değişirsin o da ama aşk değişir mi bilemem

Esimle lise aski degiliz ama onu tanidigimda, 18 yasindaydim, alti bucuk senedir de hayatimda.
Genelleme yapmak olmaz. Cunku her iliskide yasanan sorunlar farklidir, her iliskiyi yasayan ciftlerin karakteri farklidir. O yuzden tek temennim insallah iliskiniz uzun omurlu olur. Allahin istemesi onemli, gerisi bos..

Eşimle tanıştığımds lise 2 deydim. O çoktan bitirmişti ama. 6 yılı evli olmak üzere 13 yıldır birlikteyiz. Darısı başına :)

Hayır canım şahsen bana hiç de ütopik gelmedi, eşimle 18 yaşından beri beraberiz. Üniversiteyi farklı şehirlerde okuduk, atanıp meslek sahibi olduk ve evlendik. Sevginizin gücüne inanıyorsanız, çevreye kapatın kulaklarınızı, duymayın onları.

Benimde hesefim yurt disinda lisans yapmak.neden korkayim evlilikten? Yani eninde sonunda olacak bir şey.Ben bu ilişki varken bitmesini iatemiyorum.O yuzden ince ayrintisiyla düşünüyorum.Ayrica gezme tozma işini de gayet güzel yapıyoruz.Erasmus gibi hayallerimiz bile var...
Tabi olacak ama bu kadar erken düşünülmesi bana göre doğru değil.Çünkü bu yaşta insan her şeyi toz pembe görüyor..
Hakkınızda hayırlısı..

Sadece iyi örnekler istemissin ama bu yanlı ve objektif olmayan bir is olur. İyi kotu her türlü yorumu alip kendin bir sonuca varmalisin. Lise asklari yürür yada yurumez diye bir genelleme doğru olmaz. Ama çoğunlukla yürümüyor. Nedeni de büyüdükçe istediğin erkek modelinin ve özelliklerinin değiştiğini göreceksin. O da ayni şekilde. Bir erkekte aradigin özellikler değişecek. Benim üniversite 1 de cikip deliler gibi asik olduğum adama bile şuan karsima gelse asla bakmazmisim mesela ama o an öyle gelmiyordu. Yada üniversiteye gittiğinizde daha cazip talipleri görünce ikinizinde akli celinebilir böylesi de çok var. Ne olursa olsun hayirlisi de. Kaderde varsa olur yoksa ne yapip ne etsende olmaz nasip tatlim. Dereyi görmeden pacalari sivama şimdiden, anin tadini cikar :)
İşte cevap tam da bu.

Yorumları okumadım belki benim gibi yazan çok vardır. Benim lisede sevgili olup evlenen çok arkadaşım var. Hatta ilkokul bile var. Ama ilkokul aşıkları 15 yıl sevgili kaldıktan sonra evlendiler, 1 buçuk yıl sonra boşandılar :KK70: Yani o işler liseymiş 15 yıllıkmış falan fark etmiyor. Önünüzde onca sene var. Birbirinizi tarta tarta doğruyu yanlışı, uygun olup olmadığınızı anlarsınız zaten

Şahsen 19 yaşındayım sana tecrübelerimden bahsedecek değilim ama seni anlayabilirim :KK66: Karşıma öyle biri çıksa 2 sene birlikte olsak kesinlikle anı yaşardım sonrasını Allahtan başka kimse bilemez :) Gönül isterki evliliğe kadar gitsin yolunuz , mutluluklar :))

çoooookk fazla arkadaşım var lisedeki sevgilisiyle hala ilişkisine devam eden, nişanlanan, hatta evlenen :KK66: için rahat olsun aynı şehirde olduğunuz sürece her şey çok güzel olur :KK36: ama tercih sırasında şehirleri denk getirmeye dikkat edin yoksa kabusa döner hayatınız :KK31:

Eder desek kendimizi örnek versek aynı değilki kardeşcağızım. Biz lisede tanıştık sonra ben üni kazandım o burda kalsı bir sene ayrı kaldık sonra oda kazandı beraber okuduk dönünüce iş güç derkn onuncu yılımıızda evlendik. Ama biz ne bilek siz bizim kadar güçlümüsünüz? sonuçta sorunlar benzer biöe olsa verilen tepkiler o tepkilere verilen tepkiler hep farklı. Eğer işin içinde insan varsa garantisi yok unutma. Ama uzun zaman olmuş ypk sevgi biter bıkarsın falan yalan. Eğer seviorsan seviorsundur bitmior. He bitiorsa sevmiorsun zaten. Amantekerlemwe gibi oldu. Yani kısacası yaşa ve g ör:-D

Ben ilkokul aşkımı buldum yıllardan sonra tekrarr. Kısmetse yaza nişan düşünüyoruz.:KK60::nazar: Neden olmasın. Önemli olan büyüdükçe beğenileriniz de değişecek, bu değişim arasından dahi birbirinizi sevmeniz, istemeniz.

X