Yarından itibaren taksit olmayacak

parkon

bence bitti
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2009
14.782
11.186
823
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) kredi kartı ve tüketici kredileriyle ilgili yeni önlemleri yarından itibaren yürürlüğe girecek. İşte yeni dönemde yaşayacaklarımız...
25
Yarından itibaren taksit olmayacak
KREDİ KARTI UYGULAMASI BAŞLIYOR, NELER DEĞİŞECEK?

- Kredi kartında taksit sayısı en fazla 9 ay olacak.

- Taksit sınırını delmek için 'taksit erteleme' yapılamayacak.

- Cep telefonu alımında taksit artık yasak.

- Kredi kartı ile kontör alınacak ama taksit olmayacak.

- Gıda harcamalarında taksit yasağı restoranlarda yemeği de kapsayacak.

- Akaryakıt ve kuyumla ilgili harcamalara da taksit yasağı var.

- Taşıt kredisi 50 bin liraya kadar olan araçlarda yüzde 70'i kadar kredi çekilebilecek. Kalan tutar peşin ödenecek.

- Taşıtta vade 48 ayı aşamayacak.

- İhtiyaç kredisinde en fazla 36 ay vade yapılabilecek.

taksitli bişi almıyorum, sonucta onu da ben ödüyorum
ama ne yapacaklarını şaşırdılar artık
her şey bitti taksit meselesı kaldı gerıye

belli bi sınırlama olması normal geldi bana ama yüksek miktarlı ürünleri nasıl alıcaz o zaman

ayrıca cep telefonunu niye taksitle alamıyoruz
telefonlar da çok pahalı günümüzde para biriktirip öyle mi alıcaz saçma buldum

Bu uygulamayı mantıklı bulmuştum,ama daha fazlasını bekliyordum.

Gıda,akaryakıt ,restoranlarda taksit bitiyor denmiş,zaten bunlarda taksit yoktu ki:26:Bana bu güne kadar hiç abla benzini kaç taksit yapalım diyen olmadı .:26:

Cep telefonu ve kuyumla ilgili taksiti kaldırma kararını çok yerinde buldum.Tamamen tüketim üzerine kurulu yaşam şeklimizde telefonlar çok büyük yer tutuyor.Asgari ücretle geçinen ailelerde bile enaz 2 telefon var.Zengin kesim 7 yaşında ,fakir kesim bile en geç 13-14 yaşında çocuklarına cep telefonu alıyor.Kuyum harcamasından ziyade,kuyumcuların tefecilik yapmalarını engelleyecek bu uygulama.Altın almış gibi insanların kredi kartından 12 taksitli para çekip,o parayı peşin veren,faiz uygulayan kuyumcuların önüne geçilecek.

Diğer uygulamalar şuankinden çok fark yaratmaz gibi.
Bankalar artı taksitlerle harcamaları destekliyor.İş bankası ayın 28 i itibariyle bu uygulamaya start vermiş ,ve ben dün oğlumun dershane parasını kredi kartından çektirdim.6 ay limiti var dediler,3 taksitte banka hediye etti .Eninde sonunda bankalar yinede cazip seçenekler sunacaktır.

taksitli bişi almıyorum, sonucta onu da ben ödüyorum
ama ne yapacaklarını şaşırdılar artık
her şey bitti taksit meselesı kaldı gerıye

Sur üm,her nekadar çaktırmasalarda aslında Türkiye çok büyük bir darboğaza girdi.Vatandaşın bankalara 330 milyar borcu varmış.
Sürekli tüketip,üretmeyen bir ülkeyiz ve sürekli borçlanıyor halk.Kredi kartından sürekli harcayıp ödeyemeyen bir kesim var.Gidişat çok kötü.Bir nevi önlem bu,ama çok geç kalınmış ve çok yetersiz bir önlem.

Son düzenleme:

küçük şeyler neyse de büyük elekronık aletler ıcın kötü olmuş ama
bır sınır olmalı yani taksıt olup olmayacagı için:26:

gerçekten engel olur mu, insanlar başka yollar denemez mi, başka şekilde kredi almak, elden senetle taksit yapan mağzalardan alışveriş yapmak gibi
amaç vatandaşın kendine zarar vermesini engellemekse, alacak olan yine yolunu bulur yani
peşin parası olsa zaten taksit işine girmezdi

ama başka sebepleri varsa bilemeyeceğim, bence başka sebepleri olmalı

Son düzenleme:
Chess aslında haklısın,bu saatten sonra biraz zor engellerler vatandaşı.
Zaten şu uygulamalar bile normal değil.
Mesela kredi kartı limitleri ''maaşın dört katına kadarla sınırlı'' kalacakmış.
Arkadaşım 1000lira maaş alan adam 4000 lirayı nasıl ödesin?Bu mudur çözüm?Birde daha bu tek bankanın kartı,düşünün 3 bankadan kart aldığını...

Bazı ürünlerde taksitin hepten kaldırılması kötü olmuş en azından 4-5 ay olsaymış daha iyi olurdu...

Adamın maaşı 2000 lira bile değil ama 2000 liralık telefonu 24 ay taksitle alıyor yeni evlenenlerin beyaz eşyalarını fazla taksitle almalarını anlarım ama iphone galaksi kullanıcam diye 24 ay taksite girmek bana göre çok mantıksız

Peki evkur tarzındaki yerler nasıl bir uygulamaya gidecek? onlar da bu kadar uzun süreli , senetli taksiti kaldıracak mı :44:

arkadaşlar eskiden senet vardı o gelir yerine
hatta bizim komşumuz kıyafetleri bile mağazaya yazdırıyodu bakkal defteri gibi
çok alışveriş yaptığı için mağaza böyle bi imkan sağlamıştı
borç yapacak olan her türlü yapıyo
belli noktalarda kısıtla iyi olmuş ama pahalı eşyalar nasıl alınacak onu anlamadım kolay mı sanki birden para çıkarıp almak

Bence kredi kartına taksit kalkmalı. Çevremde duyuyorum insanlar çok ihtiyaçları olmayan şeyleri bile taksitli diye alıyorlar.
Paran varsa al yoksa paranı biriktir öyle al.
Bu şekilde borçlanma azalır huzur artar diye düşünüyorum.

Rusya'da taksit uygulaması henüz yok. Senete benzer sadece elektronik ürünlerde olan bir yöntem kullanıyorlar. Geçen senelerde bir Türk bankası(İş bankası) teklif göndermişti ama olumsuz yanıt aldı. Biliyorsunuz Rusya'nın büyük bankalarından birini satın aldı İş bankası. Taksit cari hesap takibini zorlaştırıyor. Ekonomiye büyük zararı var aslında. Satıcılarında oldukça işine geliyor.
Şu anki durumda tamamen kesmek mümkün değil. Olsa bile senete geri dönüş yapılacaktır muhtemelen.
Olumlu buluyorum bu çalışmayı.

kredi kartını herkes düzenli bişekilde kullanamıyor maalesef . o kesim için doğru bi karar gibi.kuyumcularda geçen haberde gördüm senet için hazırlıklarını yapmışlardı bile...

Malesef herşeyi sonuna kadar tüketme gibi bir alışkanlığımız var, kredi kartı kullanımını bilmeyenler çoğunlukta, hele karta taksit imkanları sunulduğundan beri herşeyi taksite bağlayıp amaann nasılsa ayda şu kadar taksitle deyip alışveriş canavarı kesilen bir kesim var ki fena durumdalar, o şu kadar taksitle, bu bu kadar taksitle deyip hesap ekstresindeki taksitli ürünleri görünce gözleri yerinden fırlayan insanlar var.
Çoğu kişi 4-5 kart çıkartıp her birine dünya kadar taksit yaptırdığından icralık oldu, bilinçli tüketen bir toplum değiliz

Sanki onca taksidi başkası ödüyor:))) ben bu uygulamayı yerinde buldum, yıllardır kart kullanırım çok şükür hep ayağımı yorganıma göre uzattım, ödeyebileceğim kadar harcadım, kredi kartı doğru kullandığında büyük bir kolaylık.

kredi kartına takla attıran, tefecilik yapan kuyumcular için çok yerinde bir karar olmuş.

Öncelikle zavallı halkı kredi kartına, takside alıştırdılar şimdi de gerçek alım gücü düşen halkı tamamen güçsüz bırakmaya çalışıyorlar...
Ne desem bilmem ki.

bi nebze olsa "taksit ister misiniz" sorularından kurtuluyoruz.

çok yerinde bir yorum olmuş. ama evkur gibi yerler niye kaldırsın ki senedi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…