Yarın öğle arası eski eşimle nafaka konusunu görüşmek üzere randevulaştık. çok gerginim..

adama zaafınız var ve aslında yüzyüze görüşmek istiyorsunuz üzgünüm ama durum bu, hepimiz benzer şeyler yaşadık, öncelikle ona hiç gibi hissettirebilmek için gerçekten sizin nazarınızda bir hiç olması gerekiyor.

30 TL yaptığı masrafı çocuklarının rızkından kesenden zaten ne eş olur ne baba olur ne de adam olur. nasıl sevebiliyorsunuz böyle birini aklım almıyor

ben olsam görüşmem ve telefonda net bir şekilde söylerim, hatta direk dava açarım, "iki medeni insan gibi görüşmek istiyorumlar" bahane. eğer eski eşiniz adam olsaydı yapabilirdiniz ancak bunu. çocugundan ayakkabı esigermek ne demek?! ben yegenlerimi götürdüğümde bile babasının verdiği parayı harcatmıyorum yazık keşke imkanınız olsa da bu insan görünümlü mahlukatın beş kuruşunu almasanız ama oda mümkün değil tabii. aylık en az 1.500 TL yollamalı, terbiyesiz adam hem 500 TL yolluyor utanmadan, unutmadan da onları kesiyor. insan unutur ya 30 TL harcadığını

Tam olarak bilmiyorum ama Türkiyede gelire bagli nafaka tablosu yokmu?

Ben almanyada yaşiyorum ve burda gelire ve cocugun yaşina orantili nafaka tablosu var.

Fazlasi verilebilir ama 1 kuruş eksik olunca hapis cezasi cikartiliyor.

Örnek: 4 yaşinda bir cocuga 1800 Euro geliri olan baba 250 Euro vermek zorunda.

12 yaşindan sonra artiş oluyor... ve 17 yaşindan sonra yine artiş oluyor.

Cocuk universiteye gidiyorsa 27 yaşina kadar ödenir nafaka.

Kocaniz 2 cocuga 500 tl veriyor. Kimse yanliş anlamasin ama 500 tl devede kulak yani.

anlaşmalı boşanma olması sebebiyle mahkeme kabul etti.. enflasyon oranına göre artması gerek. ama artırmadı.. işte whatshaptan yazacağım... yoksa avukata gidecğeim...

Bu 500 tlyi hakim karar verip baglamis olmali.
Bana ne istiyorsan onu soyle dedi mesela hakim ben istemem dedim.
Cuzzi bi rakam baglamak zorundaydi yinede bi miktara karar verdi.
Inanin ne kadar bilmiyorum 1 defa dahi vermedi istemedim.
Yalniz sunu biliyorum bana hakim ilerde nafakayi kabul etmeye karar verirsen nafaka artirmak icin dava acman gerekir bunu unutma.
Sizin dava dosyanizda her yil nafakada su şu miktar artış olacak diye bir madde yoksa sizinde dava acmaniz gerekecek.

senin bu adamı da merak ettim.Brad Pitt midir nedir kimse bir hoopp öyle olmaz diyemiyuor bu adama... ne kadar etkili bir konuşma şekli ikna kabiliyeti varmış adamın pes...
sen hiç konuşma. whatsuptanda yazma direkt avukat görüşsün.hiç bir şekilde muhattap olma.
ayrıca belki bilmiyorsun ama elden para verdiginde nafaka olarak sayılmaz. bankaya yatırıması gerekiyor nafakasını. eger bankaya odemiyorsa odenmemiş borc cıkartır mahkeme ödemedikleirni alır yada o bedeli ödemem derse hapis cezsı alıyor. 2-3 ay yatar. ama borcu baki kalır.

savundupu şey şu.. senin maaşın iyi.. aç güzlülük yapma.. benim parama ihtiyacın yok diyor. benim maaşımda ortalama 4.000-4500 tl gibi.. puanlar ikramiyeler filan.. 4500 tl
buradan giriyor konuya.. ama çocuklar ikimizin ve masraflarıda ikimize ait olmalı.. bir ara gurur yaptım.. hatta nafaka bile almayacaktım.. Allah bana bol versin dedi.m.O adamın kuruşuna muhtaç olmuyayım dedim.. ama bu adamın canını bir türlü yakamadım... kendi gibi başka birinide hayatıma alamadım.. bunun canını parasını alırsan yanar.. ölür geberiri.. pislik..
ayrıca çocuklarımın hakkı... benim kalan paramda onu ilgilendirmemeli.. diyorki sen daha bu maaşla yatırım bile yaparsın diyor... tabi borçlarım biter ise inşallah o da oalcak... ama benim maaşımın yüksek olması ondan nafaka almayacağım anlamına gelmiyor değil mi ? yoksa istememelimiyim.. siz olsanız ne yapardınız.. şu an borçalrım var... ama bir yıl sonra yeterim kendime.. bazen de nalet olsun bu adama diyorum... parasını pulunu alma diyorum.. ama sonra... onnuda çocukları değilmi???

Yuh diyorum

Konu sahibi, yüzyüze muhatap olmayın bu pislikle.
Ya avukatınızla direkt dava açın, ya avukata aratın.

Söz ile arttırıyorum dese, 2 ay ödese 3. ay ödemeyebilir.
Benim de ilk mahkemede hükmedilen nafaka az gelince yeniden dava açıp nafakayı arttırdım.
Hukuki olarak ödemek zorunda olduğu için ödüyor.
Karşılıklı anlaşmayla olmaz bu işler. Karşımızdaki adam değil ki, sözüne nasıl güvenelim.

Evladına 24 TL lik masraf ettiği şeyi nafakadan kesen bir adamla sizce karşılıklı konuşulur mu?

Bunu avukat yoluyla çözmelisiniz...

Adam bir dünya para kazanıyor...

Toplamda 1.500 vermesi lazım nafaka..

Kesinlikle dava açın...

biz belirledik.. anlaşmalı.. artış oranı yazmıyor.. ya bende bazen uğraşmıyayım ne hali varsa görsün diyorum.. hatta 500 tl almıyayım diyorum ama çocuklarımın rızkı o... durumuda gayet iyi... taylandlara venediklere seks turizmin olduğu yerlere gitmesini biliyor.. yeni eşi ile kıbrısta balayı keyifleri yapmasını biliyor... neyse kendimi doldurmuyayım ama sizin gibi yapan hanımlarda var.. hiç istemiyorlar... bende mi öyle yapsam kurtulsam bu adamdan.. bilmiyorumki...
siz neden istemediniz.. ihtiyacınız mı yok?? karşının durumumu yok idi ?

gelire göre de olabiliyor talep de edebiliyorsun ama talebin genelde yüksek oldugundan mahkeme ne derse o oluor.
eger maaşını da eksik gösteriyorsa veya calışmıyor filansa nafaka düşüyor. bildigim böyle değişti ise haberim yok.

Adamın yaşadığı hayat sizi ilgilendirmezz..
Buna çok takılmayın..
Ama evlatlarınızın rızkını avukat aracılığı ile dava açıp gerekeni yapmalısınız...

Bide yanlis anlamayin ama gurur yaptim ,canini yakayım , kotu duruma dusmesin vs dusunceleriniz garip geldi bana.
Ihtiyaciniz varsa gidin avukata ve belirleyin isteginizi avukatla bildirin.
Whatsapptan yazmak nedir eski ese
Yada nafaka icin gorusmek nedir.
Canini yakmayi düşünüyorsanız hala seviyorsunuz demektir.
İhtiyacıniz yoksada birakin zaten cocuklariniz buyuk kendileri isteyip ihtiyaclarini aldirtielar babalarina

sen konuşmaya gitmesen daha iyi olur sanki.
avukatın aracılığı ile çöz bu meseleyi.
korkarım sarpa sardıracaksın yine herşeyi

sacmalama alacaksın o nafakayı. yahu gercekten acayip merak ettim adamı... tayland sexin serbest oldugu bir ülkede venedik pek öyle degil. bunu da altını cizeyim. tayland özelikle bir mahalle bu konuda cok meşhurdur ama merak ediyporum diyip giden insanlar ciftlerde oluyor. illa pedofili hislerini gidermek için oraya gitmeyen de olıuyor.
senin kocan pedofili mi ? orada 14 -15 yaşında ki kızlar-erkekler ile birlikte olmak normal.
sen neden boşandın ?

peki benimde maaşımın yüksek olduğunu savunuyor... onun parasına ihtiyacım olmadığını düşünüyor... ama benim maaşım ne kadar yüksek olursa olsun dğeilde 4000-4500 tl ) ortalaama iyi... mühim olan çocukların masrafını ortak karşılamak...
bu defa ben tüm paramı çocuklara harcıyorum. eğitim kurs... kendi ise sürekli yeni yatırımlar seyahatler yaıpıyor..
Bu öküze psiliğe bunu anlatmam lazım.. benim paramdan sananeeeeeeeee demem gerek.... o zaman kendininde kira gelirleri var.. koskaca bölge yöneticisi...
ya çok üzülüyorum.. bu adamla böyle çirkin şeyler konuşup çocuklarla ilgili sanki pazarlık yapıyormuş gibi suçululuk hissediyorum.... saeviyesiz olmak istemiyorum.. evet bende zaman zaman diyorumkki evet senin maaşın iyi.. isteme... muhtaç olma o psiliğe diyorum.. ama bakıyorum yurtdışı tatilleri yatırım üstüne yatırım... bende gece gündüz çalışıp kurs parası kitaplar... teoga hazırklıkta... kızıma dünya kadar kitap aldım.. internetten üyelik vs.vs... kızımdakarşılığını verdi.. kurban olayım.. teogta 8 yanlış yaptı... yani başarılı.. 2.sınava deli gibi çalııyor.. bu adam yine moralimizi bozmassa.. karısı ve kendini bizden uzaktutarsa...

siz ayda 10.000 TL bile alıyor olsanız, adam olan çocuguna aldığı bir ayakkabının, 30 TL nin falan peşine düşmez. çok onursuz hayırsız beş para etmez biri. bu sadece para mevzusu değil, bunu yapan adamdan ben her türlü pisliği beklerim. bu karakterinin apaçık göstergesidir.

siz istediğiniz kadar yetin kendinize o parayı alacaksınız, terbiyesiz adam kendi çocuguna verdiği paranın hesabını yapıyor madem, 30 TL nin peşine düşüp kesiyor nafakadan, madem bu kadar çirkinleşebiliyor, siz de gayet isteyebilirsiniz tabii. bu gurursuzluk değil, kurs parasını da o ödemeliydi hatta, niye gidip kendiniz yatırdınız ki?? 500 TL o çocukların yediği yemeği bile karşılamaz, bunun giyimi kuşamı gezmesi tozması var.

O cocukları birlikte yaptınız... Çöpten getirmedin sonuçta...
Buna istinaden kimse kimseyi kusura bakmasın da enayi yerine koyamaz.
Sizin maaşınız iyi olabilir ama o da bir baba ve netice itibariyle de çocuklar büyüdükçe masraflarda çoğalıyor.
Oyuzden bir avukatla görüşün, bu sizin hakkınız... Pazarlık değil bu...
Baba ise sorumluluk alacak.

kacırdıgın nokta o cocukları babanın evinden getirmedin. o adamın sipermlerinden oldular. dolayısı ile sorunlar masraflar bir olmalı. bu bu. can yakayım kaka atayımları da gecin ikinizde. okumuş insanlarısınız.bir toplan.. Brad Pitt tipli eski kocayı da unut lütfen... cocuklarına sarıl hayata sarıl...

istersen 10 bin al o çocukları tek başına doğurmadın sen kendinde çocukları büyütürsün ama babası olacak cibiliyetsizin vereceği parayla daha iyi olanaklar sunabilirsin sen iki çocuk için ayda 1500-2000 tl talep et.ama gitme görüşmeye ,adamın kanı bozuk demedi deme yine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…